Διεθνή

Κένυα: Τουλάχιστον 70 φοιτητές σκοτώθηκαν από επίθεση σλαμιστών σε πανεπιστήμιο

kenya%20654

Τουλάχιστον 70 είναι οι νεκροί από την επίθεση των ισλαμιστών Σεμπάμπ στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι τραυματίες ανέρχονται σε 79. Από τους 815 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στις εστίες τα ξημερώματα, όταν η οργάνωση εξαπέλυσε την επίθεσή της, “περίπου 500 έχουν καταγραφεί (είναι ασφαλείς) αλλά χάσαμε πολλές ζωές (…) περίπου 70”, είπε ο υπουργός Τζόζεφ Ενκαϊσέρι από την Γκαρίσα, υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής η τύχη των υπόλοιπων φοιτητών —αν παραμένουν όμηροι, αν κρύβονται μέσα στο πανεπιστήμιο ή αν πρόλαβαν να διαφύγουν αλλά δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στις αρχές— ούτε αν στους 500 διασωθέντες οι αρχές περιλαμβάνουν και τους 79 τραυματίες.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των ομήρων και την απόκρουση των δραστών έχει ολοκληρωθεί “κατά 90%” και ότι 4 από τους ενόπλους ισλαμιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της. Εμφανίστηκε όμως επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμη και άλλοι συνεργοί τους μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. “Η επιχείρηση συνεχίζεται, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε”, προειδοποίησε.

Για λόγους ασφαλείας οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 18:30 σήμερα μέχρι τις 06:30 της Παρασκευής) σε τέσσερις επαρχίες κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Back to top button