Ελλάδα

Καμμένος: «Οι ρωσικές δυνάμεις προστάτευσαν τους Έλληνες της Κριμαίας»

«Ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία είχε πάντα στενούς δεσμούς με την τοπική ρωσόφωνη κοινωνία»
«Οι ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία προστάτευσαν τους Έλληνες της περιοχής από την επίθεση της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη ρωσική ιστοσελίδα gazzetta.ru.
b67966ffda10c584703e116431f48852_XL«Ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία δέχθηκε επίθεση από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας», τόνισε ο Πάνος Καμμένος και ανέφερε πως «για την προστασία των ελληνικών οικογενειών, υπήρχε η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων».
«Ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία είχε πάντα στενούς δεσμούς με την τοπική ρωσόφωνη κοινωνία. Συζήτησα το θέμα αυτό με τον Πατριάρχη Κύριλλο – μοιραζόμαστε την Εκκλησία, πιστεύουμε στις ίδιες αξίες, και ήταν απλά αδύνατο να μην προστατεύσουν από την φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας οι Ρώσοι τους Έλληνες», εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Αναφορικά με τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι «το μήνυμά μου προς τις οργανώσεις αυτές είναι η συνεργασία με τη Ρωσία και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την άρση του εμπάργκο. Οι κυρώσεις έχουν αποδειχθεί μια καταστροφή όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Είμαι βέβαιος ότι οι κυρώσεις θα αρθούν σύντομα και αυτό θα μας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να συνεργαστούμε», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

 

 

http://www.kontranews.gr

Back to top button