Ελλάδα

ΜΑΤ και ένταση στις Σκουριές.

Ένταση επικρατεί από το πρωί στις Σκουριές, στις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματίσει από τη μία πλευρά μεταλλωρύχοι και από την άλλη πολίτες που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια στα οποία χρησιμοποιήθηκαν πέτρες, ξύλα και χημικά.

590_0d948c60e20ee4e5a0e4ed96e381fc1aΔιαδηλωτές και μεταλλωρύχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι σε σημεία του δρόμου από τη Μεγάλη Παναγία μέχρι τη θέση «Χοντρό Δέντρο» και επιδόθηκαν σε ρίψεις αντικειμένων και σε «πετροπόλεμο» μεταξύ τους, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει κατ’ επανάληψη σε ρίψη δακρυγόνων.

Μέλη των επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που είχαν μεταβεί το πρωί στη θέση «Χοντρό Δέντρο», μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη απωθήθηκαν από μεταλλωρύχους, εγκαταλείποντας και αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Ιγγλέζη, οι μεταλλωρύχοι διέσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες προς τους διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και για τη στάση της αστυνομίας. «Ήταν παραταγμένες επτά κλούβες εκεί και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τριακόσιους μεταλλωρύχους» πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους οι μεταλλωρύχοι καταγγέλλουν ότι εκείνοι δέχθηκαν επίθεση. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία Γιώργος Χατζής οι εργαζόμενοι δέχθηκαν πέτρες από «αντιεξουσιαστές» και τραυματίστηκαν ελαφρά και τρεις μεταλλωρύχοι. Οι συγκεκριμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και επέστρεψαν σπίτια τους.

Αυτή την ώρα η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε δύο σημεία, στις Σκουριές και στον κόμβο της Μ. Παναγίας με τους διαδηλωτές απέναντι και την αστυνομία ανάμεσα τους.

 

 

 

 

Από: enikos.gr

Back to top button