θρησκεια

ΟΙ «ΑΘΕΟΙ» ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΚΤΥΠΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ!

Του ΗΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ihsous_Xristos_keria_7177Η είδηση που προβάλλεται αυτές τις ημέρες, λέει πως Ένωση Αθέων εν’ όψει του Πάσχα ζητά από την Κυβέρνηση την κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του «Αγίου φωτός», με έξοδα του Ελληνικού Κράτους.
Θα ρωτήσω λοιπόν κι εγώ:

 

-Και ποιοι είναι αυτοί οι άθεοι που το ζητούν και πόσοι είναι; Και πιο είναι το ποσοστό τους που θέλουν να αλλάξουν και να πάνε κόντρα, σε αυτό που πιστεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων;
-Και για να το ζητούν αυτό, θα πρέπει να έχουν υπολογίσει αυτό το κόστος μεταφοράς, που θέλουν να το μειώσουν από τις κρατικές δαπάνες!

-Και αν είναι έτσι και γιατί δεν μας το λένε για να το δούμε πρώτα και σε επίπεδο σοβαρότητας!
-Αλλά μήπως έχουν υπολογίσει πόσο μας στοίχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, αυτοί που κυρίως με τις υπερκοστολογήσεις τους βούλιαξαν αυτή την χώρα;

Το πιο πιθανόν θα είναι όχι, ούτε αυτό! Αλλά και τότε δεν μίλησαν!
-Φυσικά δεν θα έχουν υπολογίσει ούτε το κόστος μεταφοράς της Ολυμπιακής φλόγας με τις σχετικές δεξιώσεις και όλα τα σχετικά δωράκια, βεγγαλικά κλπ!

 

Να τους θυμίσω όμως πως κατά την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας (από τα κάτοπτρα), γίνεται επίκληση όχι μόνο σε ένα Θεό, αλλά μέσω του Απόλλωνα και στους άλλους ένδεκα! Αυτό όμως πως το δέχονται αυτοί ως άθεοι! Μήπως τους βολεύουν περισσότερο οι δώδεκα Θεοί από τον Ένα;

Και έπειτα την μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας, ελάχιστοι την απολαμβάνουν σαν γεγονός, και αυτοί είναι μόνο οι δρομείς! Και αυτό αποτελεί για τον καθένα τους ένα σημαντικό προσωπικό γεγονός, κάτι που κι εγώ στο παρελθόν το έχω ζήσει!
Όμως για το Άγιο Φως, κάθε Πάσχα πηγαίνουν στην Εκκλησία εκατομμύρια Έλληνες και το πιστεύουν και το παίρνουν και στα σπίτια τους!

 

Αφού αυτά δεν έχουν γίνει, αυτοί σαν άθεοι οφείλουν να σιωπήσουν, γιατί τους λείπει η γνώση!
Ναι! Όλοι οι κάτοικοι της γης πιστεύουν σε κάποιο Θεό, και δεν είναι δυνατόν επειδή αυτοί (οι άθεοι) που έτσι πιστεύουν, να είναι και αλάνθαστοι! Και η στρουθοκάμηλος άλλωστε έτσι πιστεύει, αλλά είναι έτσι;

 

Στις ημέρες μας δυστυχώς πέρα από κάποιες θρησκευτικές ακρότητες, που δεν έχουν καμία σχέση με την Θρησκεία του «Όστις θέλει», τα τελευταία χρόνια, μας προκύπτουν και οι σατανιστές που διεκδικούν το χτίσιμο και δικών τους εκκλησιών! Και μέσα σε αυτούς που πιστεύουν στον σατανά, είναι και πολλοί μεγάλοι ηγέτες, κερδοσκόποι, τοκογλύφοι, καλλιτέχνες και πολλά άλλα ακόμα φιλόδοξα άτομα!

 

Και οι τελευταίοι δεν κάνουν λάθος ως προς την ύπαρξή του, παρόλο που οι άθεοι θα τον αμφισβητούν και αυτόν! Όμως ο σατανάς που πιστεύουν οι οπαδοί του, δεν είναι ο Θεός και όσο και να το θέλει, δεν θα μπορέσει ποτέ να ανατρέψει τον Θεό!

Άποψή μου λοιπόν είναι πως οι άθεοι δεν μπορούν να θεωρούνται προοδευτικοί ή ότι άλλο περισσότερο πιστεύουν για τους εαυτούς τους και το επιεικέστερο που θα μπορούσα να τους πω, είναι, πως είναι μάλλον τυφλωμένοι ή υπνωτισμένοι και δεν θα βλέπουν τίποτε άλλο εκτός από όνειρα!

 

 

Ας τα αφήσουμε λοιπόν όλα τα της Πίστεως, τα των παραδόσεων αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων όπως τα βρήκαμε, γιατί κάθε τέτοια «καινοτομία» είναι δυνατόν να είναι εκ του πονηρού, αυτού που η Κυριακή προσευχή μας λέει: «…Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού»!

 

 

 

 

http://www.pentapostagma.gr

Back to top button