breaking newsΕλλάδα

Ονομαστικές μηνύσεις ετοιμάζουν οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη κατά όσων εμπλέκονται στο «καθάρισμα» του χώρου όπου συντελέστηκε το έγκλημα

 

Στη συνάντηση των συγγενών των θυμάτων της σφαγής στα Τέμπη, συζητήθηκαν όλα τα στοιχεία για τον τόπο της τραγωδίας και τη σύγκρουση των τρένων.

Όπως ανέφερε, ο Δημήτρης Πλακιάς (πατέρας της Αναστασίας και θείος των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη) υπάρχει οπτικό υλικό, βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά ότι στο σημείο της σύγκρουσης, στις 4 τα ξημερώματα υπήρχε χορτάρι και στις 6.30 δεν υπήρχε πια, καθώς φορτηγά απομάκρυναν χώμα και άλλα υλικά.

Το οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκε χώμα με 25 φορτηγά, έχει εντοπιστεί και φυλάσσεται, ενώ αναμένεται με εντολή του ανακριτή να ληφθεί δείγμα και να ελεγχθεί από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επίσης, οι συγγενείς, την ερχόμενη Τετάρτη, θα καταθέσουν στον ανακριτή όλα τα στοιχεία και αναμένεται να υποβάλουν και ονομαστικές μηνύσεις κατά προσώπων απ’ όλες τις Αρχές που διαχειρίστηκαν το δυστύχημα τις πρώτες ώρες και τις επόμενες μέρες. Επιπλέον, οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του περί μπαζώματος και μπάζων.

Ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης ανέφερε ότι εξαιτίας της φωτιάς έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε από τα 57 θύματα, ενώ τα υπόλοιπα 30 απανθρακωμένα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση και στη συνέχεια κάηκαν.

Τέλος, οι γονείς των θυμάτων αποφάσισαν, στη μνήμη των παιδιών τους, να χρηματοδοτήσουν την ίδρυση σχολείου και έργα για καθαρό νερό για τα παιδιά στο Καμερούν.

karditsastakr

Back to top button