Ελλάδα

Ούτε ένα ράγισμα: Πώς να βράσετε τέλεια τα πασχαλινά αυγά!

Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου. Η στιγμή που ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και τα περισσότερα νοικοκυριά τιμούν τα πασχαλινά έθιμα με πιο διαδεδομένα τη βάψιμο των αυγών και το ψήσιμο του οβελία.

Και μπορεί το έθιμο με τα βαμμένα κόκκινα αυγά να έχει εξελιχτεί μέσα στα χρόνια και αυτά να παίρνουν διάφορα χρώματα και σχέδια, η δυσκολία της διαδικασίας παραμένει η ίδια: πολλά αυγά θα βαφτούν, λίγα θα είναι πετυχημένα.

75a0feef259a3999df740f4640af3a67_LΟύτε ένα ράγισμα: Πώς να βράσετε τέλεια τα πασχαλινά αυγά!Ούτε ένα ράγισμα: Πώς να βράσετε τέλεια τα πασχαλινά αυγά!Για να μην περάσετε μία ακόμη χρονιά πάνω από την κατσαρόλα σταυρώνοντας τα δάχτυλα σας, συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips για πετυχημένη βαφή των αυγών:

Τοποθετήστε μια μόνο σειρά αυγών στην κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό

Φέρτε τα σε βράση και αφήστε τα αυγά να μαγειρευτούν για 1 λεπτό

Απομακρύνετε τα από τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα σε εκείνο το σημείο μέχρι το νερό να δροσίσει τόσο ώστε να μπορείτε να βουτήξετε το χέρι σας για περίπου 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο έχετε βράσει τέλεια τα αυγά σας!

Για να αποφύγετε το ράγισμα:

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι για κάθε αυγό στην κατσαρόλα

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αυγά που δεν έχετε ψύξει. Όσο περισσότερο μένουν τα αυγά στο ψυγείο, τόσο πιο πολύ συμπιέζεται το περιεχόμενο τους και αυτό σημαίνει πως αυξάνετε τις πιθανότητες να αποκτήσουν ρωγμές.

 

 

 

http://www.filathlos.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: