Ελλάδα

Ο Γιώργος θα δώσει μάχη να εμπλέξει τον Καραμανλή στα μνημόνια

 

Έτοιμος να δώσει μάχη δηλώνει ο πρόεδρος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών , Γιώργος Παπανδρέου στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί εξαίρεσε την κυβέρνηση Καραμανλή από την εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια.

Μάλιστα το Κίνημα του καταγγέλλει απροκάλυπτο κυνισμό των κυβερνητικών κομμάτων, που πρότειναν να μην συμπεριλάβει η έρευνα για τα μνημόνια την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή, και δηλώνει ότι θα δώσει μάχη για να ενημερωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός και να αναδειχθούν αλήθειες που «σκόπιμα συσκοτίστηκαν από πολλές πλευρές.

 

 

papandreou-karamanlis-630x400Παράλληλα, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου τονίζει ότι θα επιδιώξει η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής να αποτελέσει το βήμα για να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον ελληνικό λαό, για τα αίτια και τους υπεύθυνους της κρίσης, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν ή αντιμετώπισαν την κρίση τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, «παρότι η πρόθεση αυτών που προτείνουν τη σύσταση της εξεταστικής φαίνεται να μην είναι η διερεύνηση της αλήθειας

 

«Την ώρα που, δυστυχώς, η χώρα ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου, η καταφυγή σε αναγκαστικό δανεισμό εξακολουθεί να είναι η μόνη διέξοδος, κάποιοι, δήθεν αναρωτιούνται ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγηθήκαμε στο μηχανισμό στήριξης», σημειώνει το Κίνημα.

«Αν κάτι έχουν χρέος να πράξουν οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, είναι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις να αναδειχθεί η «ρίζα του κακού». Δηλαδή, οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή. Γιατί μόνον η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος μπορεί να μας οδηγήσει και στην αντιμετώπιση του», συμπληρώνει.

 

 

 

 

http://www.tribune.gr

 

Back to top button