breaking newsΔιεθνή

Ρωσία: Ο Πούτιν απαγορεύει την αλλαγή φύλου και ιδρύει ινστιτούτο ψυχιατρικής μελέτης των ΛΟΑΤΚΙ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού κέντρου ψυχιατρικής ινστιτούτο με αντικείμενο την μελέτη της συμπεριφοράς των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής), στην οποία συζητούνταν το νομοσχέδιο για την απαγόρευση στην Ρωσία της «αλλαγής φύλου». Εν συνεχεία η Κρατική Δούμα ψήφισε το νομοσχέδιο σε πρώτη ανάγνωση. Την όλη συζήτηση στην Κρατική Δούμα δημοσιεύει ο ιστότοπος Meduza.

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει εντολή του προέδρου για την δημιουργία στην βάση του ομοσπονδιακού κέντρου ψυχιατρικής πρόσθετου ινστιτούτου που δεν θα μελετάει μόνο αυτές, αλλά και μια σειρά κατευθύνσεις συμπεριφορών, μεταξύ των οποίων και την κοινωνική συμπεριφορά», δήλωσε ο Μουράσκα, απαντώντας στον βουλευτή Ανατόλι Βάσερμαν, όταν ρώτησε αν το υπουργείο Υγείας μελετά τις αντιλήψεις της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για τους ρόλους των φύλων και την σεξουαλικότητα «σε αντιστοιχία με την πραγματικότητα».

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Κρατική Δούμα για την απαγόρευση «της αλλαγής φύλου», αποκλείει πλήρως την δυνατότητα διεμφυλικής μετάβασης με την βοήθεια χειρουργικών επεμβάσεων. Τέτοιες επεμβάσεις εάν το νομοσχέδιο ψηφισθεί, θα επιτρέπονται μόνο για «την θεραπεία γενετικών φυσιολογικών ανωμαλιών διαμόρφωσης φύλου στα παιδιά» και για αυτό θα απαιτείται αντίστοιχη απόφαση ιατρικής επιτροπής κρατικού ιδρύματος υγείας. Το νομοσχέδιο προτείνει επίσης να απαγορευθεί η νομική αλλαγή του γενετικού δείκτη.

Στις 14 Ιουνίου η Κρατική Δούμα ομόφωνα ψήφισε το νομοσχέδιο που απαγορεύει σε διεμφυλικά άτομα να αλλάξουν τα έγγραφα ταυτοποίησής τους και τις «ιατρικές επεμβάσεις». Το εν λόγω νομοσχέδιο απαγορεύει στους γιατρούς να κάνουν αντίστοιχες εγχειρήσεις, με εξαίρεση εκείνες που σχετίζονται με την θεραπεία των «γενετικών φυσιολογικών ανωμαλιών».

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδιση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, την παιδοφιλία και την αλλαγή φύλου». Από το 2013 στην Ρωσία έχει απαγορευθεί η «προπαγάνδιση» μεταξύ των ανηλίκων, ενώ τώρα απαγορεύεται μεταξύ όλων των Ρώσων.

Prime News.

Back to top button