Διεθνή

Σεισάχθεια” στην Κροατία: Διαγραφή χρεών 5.800 φτωχών πολιτών

Τα χρέη 5.800 φτωχών πολιτών της Κροατίας έχουν ήδη διαγραφεί, ενώ η κυβέρνηση της βαλκανικής χώρας επεξεργάζεται ακόμη 9.000 αιτήσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας Μίλανκα Όπατσιτς.

Η κροατική κυβέρνηση “ψάχνει” πολίτες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν της συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο σχήμα διαγραφής χρεών, καθώς σχεδόν 5000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση, σημείωσε η κ. Όπατσιτς κι εξήγησε ότι οι κοινωνικές δομές του κράτους στέλνουν στους πολίτες αυτούς επιπρόσθετες σχετικές πληροφορίες.

zagrebΣχολιάζοντας τις επικρίσεις από ορισμένες πλευρές, ότι το σχήμα αυτό είναι αποτυχημένο καθώς αφορά κυρίως τη διαγραφή χρεών που αφορούν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Κροατίας διευκρίνισε ότι η διαγραφή χρεών αφορά ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ερωτηθείσα αν την εκπλήσσει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρεών είναι προς εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η υπουργός απάντησε αρνητικά καθώς, όπως ανέφερε, οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές και ακολουθούν οι τράπεζες, το κράτος και οι δημόσιες επιχειρήσεις.

 

 

 

 

 

http://www.topontiki.gr

Back to top button