Διεθνή

Τα σχέδια της Ουκρανίας-ΝΑΤΟ για ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Σύμφωνα με την γνωστή εφημερίδα pravda.ru, απόρρητα έγγραφα έκαναν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο σχετικά με τα κοινά σχέδια του Κιέβου και του ΝΑΤΟ, καθώς και των στρατιωτικών δομών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, για την διεξαγωγή ψυχολογικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία,  και το Ντονένσκ .

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, και την αγγλόφωνη ιστοσελίδα drakulablog.com έχουν  δημοσιευθεί ( άγνωστο το πώς) μια σειρά εμπιστευτικών εγγράφων που αφορούν τον «Ιό  Έμπολα και το ισλαμικό κράτος». Ωστόσο, ο φάκελος με τα σχετικά έγγραφα αναφέρει και επιχειρήσεις άσκησης ψυχολογικής πίεσης στην ρωσική ηγεσία κά.

 

usa1Ο φάκελος για την Ρωσία περιέχει στοιχεία για την συνάντηση  Αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, Ουκρανίας  που έλαβε χώρα την  19η  Φεβρουαρίου του 2015,  σχετικά με την στρατηγική έναντι της Ρωσίας .

Το αρχείο περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο συμφωνίας σχετικά με την οικονομική υποστήριξη των ουκρανικών μη-κυβερνητικών οργανώσεων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου , κόστους  άνω των  240.000,Ευρώ καθώς και δύο έγγραφα που αφορούν «σχέδιο» επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών και ψυχολογικών επιχειρήσεων (IPO) με την κωδική ονομασία «Free Donbass» και «Free Russia».

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, το κύριο πρόβλημα του ΝΑΤΟ  είναι η δημοτικότητα της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας στον  πληθυσμό της χώρας αλλά και στην Ανατολική Ουκρανία  , ενώ ο κύριος στόχος για την Δύση, όπως αναφέρουν τα έγγραφα , είναι η ολοκληρωτική  και πλήρης δυσφήμηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Το νατοϊκό σχέδιο «Free Russia», με τη σειρά του, θα συμβάλει στην εξάπλωση του  «πανικού και της ηττοπάθειας  μεταξύ του ρωσικού πληθυσμού (σε όλη την διαστρωμάτωση της ρωσικής κοινωνίας), με έμφαση στους Ρώσους κρατικούς και κυβερνητικούς λειτουργούς , θέλοντας έτσι   να μεταβάλει τις διαθέσεις τους ,  υπονομεύοντας  τις αρχές του ρωσικού πολιτικού συστήματος.

 

Το σχέδιο έχει ως πρώτη και κύρια προτεραιότητα την επιρροή της  δυσφήμησης  του Προέδρου Β.Πούτιν, του Ρώσου υπουργού  Άμυνας  Σεργκέι Σοϊγκού, του διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ( FSB) Alexander Bortnikov, καθλως και στον διοικητή των  Εσωτερικών Στρατεύματα αντιστράτηγο Viktor  Zolotov, συνεχίζει η ρωσική εφημερίδα .

 

Τα σχέδια αναφέρουν ότι οι νατοϊκοί  αξιωματούχοι θα «φυτέψουν» πληροφορίες που θα αναφέρουν για εγκλήματα ες πολέμου από τους Ρώσους  εισβολείς της Κριμαίας. Τα ίδια ντοκουμέντα καθορίζουν επίσης τις περιοχές της Ρωσίας, που πρέπει να  «προωθηθούν» επειγόντως  οι αποσχιστικές ιδέες: (Ταταρστάν, Μπασκιρία , Κουμπάν,  Δυτική Σιβηρία, Τούβα, Γιακούτια, Καλίνινγκραντ,  Νταγκεστάν και  Τσετσενία).

mind_control_by_sebmaestro-d4bsbef

Οι εκτελεστές αυτού του πολύπλοκου και πολυσχιδούς σχεδίου λέγεται ότι είναι Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας,  με την συνδρομή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας , των ουκρανικών  υπηρεσιών  πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, της 74η ειδικής μονάδας ψυχολογικού πολέμου  ΙΡΟ , καθώς και με της 16ης  μονάδας  διαβιβάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  . Το συντονισμό και την έμπνευση σε όλα αυτά θα έχει το Κέντρο Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΝΑΤΟ στην Ρίγα, το Cybercenter του ΝΑΤΟ, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων  του Πενταγώνου, και η  15η Ομάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

Ο φάκελος περιέχει επίσης ένα έγγραφο που  αποδεικνύει ότι οι προαναφερθείσες δραστηριότητες χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό μέσω χρηματικών επιχορηγήσεων «αγνώστων χορηγών».

 

 

 

 

http://www.pentapostagma.gr

Back to top button