NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝθρησκεια

ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΕΡΙ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

528197_439179809508513_613770451_nΤα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της μασωνικης  εμπνευσεως προπαγάνδας της νέας εποχής γίνεται ένας πόλεμος παραπληροφόρησης όσο αφορά το πρόσωπο του Ιησού Χριστού..Βασισμένοι σε ανιστόρητα ψέματα και σε μασωνικές πηγές διαδίδουν ότι δήθεν υπήρξαν και προ χριστού εσταυρωμένοι θεοί..τέτοια ψέματα διαδίδουν και μέσω ντοκυμαντέρ από το διαδικτυο..Η τεκμηριωμένη απάντηση σε όλη αυτή την προπαγάνδα εστιάζεται σε ένα βιβλίο ενός ανιστόρητου σε τέτοι βαθμό ώστε αν δεν υπήρχε μια παρόμοια προπαγάνδα σε διάδοση από άλλα μέσα (διαδικτυακά κ.λ.π) δεν θα υπήρχελόγος να γίνει καν αναφορά…

 

Δεν θα γίνει εκτεταμένη αναφορά σε αυτό το βιβλίο ένεκα του αντιεπιστημονισμού του (έλλειψη πηγών). Ας τονιστεί μονάχα, πως το βιβλίο αυτό αποφεύγει συστηματικά να αναφέρει τις ακριβείς πηγές του, με λίγα λόγια είναι απίστευτα αντιεπιστημονικό και προσπαθεί να επιφέρει μια σύγχυση στον αναγνώστη, προσθέτωντας στοιχεία από όλες τις άλλες θρησκείες ή θρησκευτικές συνήθειες, πολλές φορές μάλιστα παραχαράσσοντας τα, μέσα σε ένα απίστευτο χωνευτήρι παραποίησης και χάλκευσης. Κατόπιν τούτο θα γίνει εξέταση στα γρήγορα αυτών των 15, ώστε να φανερωθεί αν οι ισχυρισμοί του Γ.Γ. στέκουν ή αποτελούν αποκύημα της συγγραφικής του φαντασίας.

 ΟΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΔΗΘΕΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ

 

118-15-sothres1ος Η Σταύρωση του θεού Ινδού Κρίσνα (-1200) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 86)
 1. «μέσα από ανθρώπινη γέννηση» (ό.π. σελ. 86).
 2. «οι αποδείξεις που σταυρώθηκε είναι το ίδιο πειστικές όσο και για τους άλλους σωτήρες θεούς» (ό.π. σελ. 86).
 3. «Ο Γάλλος συγγραφέας του έργου «Η Θρησκεία των αρχαίων» Γκινιάν, μιλά για την σταύρωση του θεού αυτού και αναφέρει πώς καρφώθηκε σε ένα δέντρο» (ό.π. σελ. 88).
Ενστάσεις
 1. Ανήκει σε πολυθεϊστικό δηλαδή υπάρχουν και άλλοι θεοί όπως π.χ. ο Βράχμα
 2. Δεν είναι μονογενής εφόσον θεωρείται η 8η ενσάρκωση του θεού Βισνού αν και δεν υπάρχει εξ αρχής σύνδεσης του με τον Βισνού. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για θεοποιημένο ήρωα., συγκεκριμένα ο Garbe τον αποδέχεται ως θρησκευτική φυσιογνωμία, στην οποία οφείλεται η αίρεση της Βαγαβάτης
 3. Πράττει μυϊκά κατορθώματα σαν τον ήρωα Ηρακλή ιδίως κατά τον αγώνα του κατά τον Ίνδρα
 4. Χορεύει και ερωτροπεί με τις νεαρές ποιμενίδες.
 5. Αν είναι ιδρυτής νέας θρησκείας και δη μονοθεϊστικής και ηθικής, περί τούτου λείπει πάσα αξιόπιστη μαρτυρία. Ο Μπάρτ , ο Σέναρντ κ.α. τον θεωρούν καθαρά μυθολογικό
 6. Δεν σταυρώθηκε, διότι απαιτείται και σταυρός και όχι απλά δέντρο (δενδρώθηκε) ή απλά καρφί (κάρφωμα)
 7. Αντίπαλός του είναι ο θείος του Κάνσα
 8. Δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα
Ερωτήσεις:
 1. «οι αποδείξεις που σταυρώθηκε…»: Ποιες είναι αυτές;
 2. «1ος Η Σταύρωση του θεού Ινδού Κρίσνα (-1200)» : βάση ποίας μαρτυρίας (πηγής) προέκυψε η σταύρωση του το 1200 π.Χ.;
(Πηγή: Λάσκαρης Ν. Ι. Θεατρικός συγγραφέας, Ιστορικός του Θεάτρου, Μ.Ε.Ε., τόμος ΙΕ, λήμμα: Κρίσνα σελ. 234)

 

 2ος Η Σταύρωση του θεού Ινδού Σακία (-600) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 93)

 

 1. «Είναι δύσκολο να απαριθμήσουμε πόσοι θεοί αναφέρονται στην Ινδουϊστική Ιστορία πως έχουν υποφέρει τον σταυρικό θάνατο» (ό.π. σελ. 93).
 2. «ένας από αυτούς που αναφέρεται ξεκάθαρα είναι ο Σακία, Βούδας Σακία ή Σάκι Μούνι» (ό.π. σελ. 93).
 3. «σε κάποιες χώρες λέγεται πως ο θεός σταυρώθηκε από ένα βέλος που διαπέρασε το σώμα του και τον κάρφωσε σε ένα δένδρο» (ό.π. σελ.93).
Ενστάσεις

 

 1. Είναι μέτοχος πολυθεϊστικού συστήματος εφόσον κατά τον θάνατό του τον επισκέπτονται οι θεοί Βράχμα (ο πιο ύψιστος) και Ίνδρα για να τον καλωσορίσουν ως συνάδελφο στην Νιρβάνα. Βέβαια οι παλιοί διδάσκαλοι τον δέχονται μόνο ως άγιο άνθρωπο στην πολυθεΐα τους,
 2. Είναι δύσκολο να απαριθμηθούν βουδιστικοί εσταυρωμένοι διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν
 3. Όταν μιλάμε για τον Βούδα δεν ομιλούμε για τίποτα άλλο παρά για ένα άνθρωπο σοφό, που δηλαδή δεν ήταν θεός πριν, όπως ο Χριστός, από την φυλή Σακύα που καλείται «Σακυαμούνι» δηλαδή ο «εκ της φυλής Σακύα».
 4. Δεν ήταν Παρθενογεννημένος. Γεννήθηκε τον Στ. αιώνα π.Χ. και πατέρας του ήταν ο  Σουδοντάνα, ένας ευγενής. Οι μετέπειτα θρύλοι λέγουν πως εισήλθε στην βασίλισσα Μαγιά πριν γεννηθεί, με την μορφή λευκού ελέφαντα (πιθανόν στον ύπνο της).
 5. Ο Βούδας εγκατέλειψε το σπίτι του και έγινε μέλος σε ένα από τα πολλά θρησκευτικά τάγματα που υπήρχαν στην Ινδία. Θρησκευτικός του δάσκαλος ο Άλαρο Κάλαμο, τον οποίο αργότερα εγκατέλειψε για βρει την αλήθεια μόνος του στην έρημο
 6. Είχε σύζυγο και παιδιά τα οποία τα εγκατέλειψε για να γίνει μοναχός
 7. Αργότερα θα προτρέπει στους ανθρώπους να μην κάνουν παιδιά.
 8. Πέθανε διότι σιδηρουργός του παρέθεσε να φάει χοιρινό κρέας. Η ημερομηνία του θανάτου του , υπολογίζεται γύρω στο 480 π.Χ.
 9. Δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα διότι μικρά τμήματα από τα λείψανά του φυλάσσονται σε μικρά κιβώτια γύρω από τα οποία ιδρύονται οι Στούπας (μνημεία)
 10. Οι διάφορες αιρέσεις δέχονται πως υπάρχουν πολλοί Βούδες, θεία όντα, που ενσαρκώνονται κατά διαστήματα στην γη (μετενσάρκωση).
 11. Η πενιχρότητα των ιστορικών ειδήσεων και οι πολλές αντιφατικές ειδήσεις για την ζωή του (πλήθος θρύλων και μύθων) τον καθιστούν για μερικούς ως καθαρά μυθολογικό (βλ. Wilson)
 12. Δεν σταυρώθηκε, διότι απαιτείται σταυρός και όχι δέντρο (δενδρώθηκε) ή βέλος (βελώθηκε)
Ερώτηση:
«σε κάποιες χώρες λέγεται πως ο θεός σταυρώθηκε από ένα βέλος»: Ποιες είναι αυτές και πως «σταυρώνεσαι» με βέλος;
 
(Πηγή: Μπρατσιώτης Παν. Ι., Καθηγητής της Βιβλικής Ιστορίας, Μ.Ε.Ε., τόμος Ζ, λήμμα Βούδας, σσ. 597 -598)

 

3ος Ο Εσταυρωμένος Ταμούζ της Συρίας (-1160) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 98)

 

 1. «Ο Χίγκινς μας πληροφορεί (Ανακάλυψις, τόμος Ι, σελ. 246) πως ο θεός αυτός σταυρώθηκε» (ό.π. σελ. 98)
 2. «αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σώσει τον κόσμο» (ό.π. σελ. 98)
 3. «Σύμφωνα με τις δυτικές ιστορίες οι οποίες απέκρυψαν την ιστορία της σταύρωσης, ζούσε στην γη και τραυματίστηκε από αγριόχοιρο, πέθανε και γκρεμίστηκε στα σκοτεινά δώματα της Αλλατού, της θεάς του θανάτου» (ό.π. σελ. 99)
 4. «Η Ιστάρ (θεά Αστάρτη) πέτυχε να τον αναστήσει ραντίζοντάς τον με κρύο νερό και αλείφοντάς τον με αρώματα. Έτσι τον επαναφέρει στην ζωή μόνο σε ορισμένη ώρα του έτους» (ό.π. σελ. 99)
 5. «Ο Ταμμούζ, που συμβολίζει την επάνοδο της Άνοιξης, είναι για τους έλληνες ο Άδωνις» (ό.π. σελ. 99)
Ενστάσεις

 

 1. Δεν Παρθενογεννήθηκε
 2. Εκπροσωπεί την αναγέννηση της φύσης δηλαδή δεν είναι υπαρκτός γι αυτό ανά κύκλους «ζούσε» και «πέθαινε»
 3. Ανήκει σε πολυθεϊστικό σύστημα
 4. Έχει ερωμένη
 5. Ζούσε στην Γη
 6. Δεν σταυρώθηκε αλλά τον σκότωσε αγριόχοιρος (αγριοχοιρώθηκε)
 7. Δεν «αναστήθηκε» μόνος του αλλά η Αστάρτη τον ανάστησε και φυσικά δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα εφόσον κάθε λίγο ξαναπέθαινε
 
Ερωτήσεις:
 1. «Ο Χίγκινς μας πληροφορεί … πως ο θεός αυτός σταυρώθηκε» και «Σύμφωνα με τις δυτικές ιστορίες οι οποίες απέκρυψαν την ιστορία της σταύρωσης». Εφόσον οι Δυτικοί απέκρυψαν την σταύρωση, ο Χίγκινς ποιες πηγές έχει ώστε να ξέρει πως ο Ταμούζ σταυρώθηκε; Εσύ Γ.Γ. ποιες πηγές έχεις πως οι δυτικοί απέκρυψαν την σταύρωση;
 2. «3ος Ο Εσταυρωμένος Ταμούζ της Συρίας (-1160)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 1160 π.Χ.;

 

(Πηγή: Δαλέζιος Ανδρέας Γ., Διδάκτορας φιλοσοφίας, Μ.Ε.Ε., τόμος Θ, λήμμα σελ. 520)

 

4ος Η Σταύρωση του Βιττόμπα του Τελιγκονέζε (-552) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 99)
 1. «Έχουμε ελάχιστα ιστορικά στοιχεία για την σταύρωση του θεού αυτού» (ό.π. σελ. 99)
 2. «Παρουσιάζεται στην ιστορία του με οπές από καρφιά στα χέρια και στα πόδια. Τα καρφιά, τα σφυριά και οι τανάλιες αναπαριστώνται διαρκώς στην σταύρωση του και είναι αντικείμενα λατρείας από τους οπαδούς του» (ό.π. σελ. 99)
 3. «Το σιδηρούν στέμμα της Λομβαρδίας έχει ένα καρφί, το οποίο ισχυρίζονται πως είναι ο πραγματικός και γνήσιος σταυρός του και γι αυτό λατρεύεται  στο όνομά του» (ό.π. σελ. 99)
Ενστάσεις

 

 1. Δεν υπάρχει Παρθενογεννεσία
 2. Οι οπές, τα καρφιά, τα σφυριά και οι τανάλιες δεν αποτελούν απόδειξη σταύρωσης. Μπορεί να ήταν Φακίρης ή σιδηρουργός σαν τον Ήφαιστο. Απαιτείται σταυρός για σταύρωση.
 3. Δεν υπάρχει Ανάσταση Σώματος
Ερωτήσεις:

 

 1. «Έχουμε ελάχιστα ιστορικά στοιχεία» Ποια είναι αυτά και πως γνωρίζει ο Γ.Γ. για την σταύρωση του θεού αυτού εφόσον ελάχιστα;
 2. «…έχει ένα καρφί, το οποίο ισχυρίζονται πως είναι ο πραγματικός και γνήσιος σταυρός του». Ποιος ισχυρίζεται και πώς, ότι το καρφί είναι σταυρός;
 3. «4ος Η Σταύρωση του Βιττόμπα του Τελιγκονέζε (-552)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 522 π.Χ.;
5ος Ο Εσταυρωμένος Ιάω του Νεπάλ (-622) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 99)
 1. «Για τον σωτήρα αυτό γνωρίζουμε πως σταυρώθηκε σε ένα δένδρο στο Νεπάλ» (ό.π. σελ. 99)
 2. «Το όνομα του ενσαρκωμένου αυτού θεού και του ανατολίτη σωτήρα εμφανίζεται στα βιβλία των άλλων χωρών» (ό.π. σελ. 99)
 3. «Κάποιοι υποψιάζονται πως ο Ιάω (συχνά αναφέρεται Γιάο) είναι η ρίζα του ονόματος του Εβραίου θεού Ιεχωβά, ο οποίος μυστικά αποκαλύπτεται από την φράση του Ιησού στην Καινή Διαθήκη «Εγώ ειμΙ το Α και το Ω» – ΙΑΩ» (ό.π. σελ. 99)
Ενστάσεις
 1. Δεν παρθενογεννήθηκε
 2. Δεν σταυρώθηκε (απαιτείται σταυρός) και όχι δέντρο (δενδρώθηκε)
 3. Δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα
 4. Ο Χριστός δεν αποκαλύφθηκε ως «ΙΑΩ» αλλά αποκαλύπτεται ως ο «Ων» δηλαδή ως ο υπάρχων και πραγματικός Θεός (Γέννεσης, Κεφ. γ «13 καὶ εἶπε Μωυσῆς πρὸς τὸν Θεόν· ἰδοὺ ἐγὼ ἐξελεύσομαι πρὸς τοὺς υἱοὺς Ἰσραήλ, καὶ ἐρῶ πρὸς αὐτούς· ὁ Θεὸς τῶν πατέρων ἡμῶν ἀπέσταλκέ με πρὸς ὑμᾶς. ἐρωτήσουσί με· τί ὄνομα αὐτῷ; τί ἐρῶ πρὸς αὐτούς; 14 καὶ εἶπεν ὁ Θεὸς πρὸς Μωυσῆν λέγων· ἐγώ εἰμι ὁ ὤν») εφόσον ούτε ο ίδιος ο Γ.Γ. αρνείται την ταύτιση Ιησού και Ων (Εβραϊστί: Γιαχβέ) και το παραδέχεται «άλλωστε ο Υιός είναι «ὁμοούσιος τῷ πατρί», δηλαδή ο Ιησούς είναι ο Γιαχβέ» (ό.π. σελ. 30)
 
Ερωτήσεις:
 1. «…γνωρίζουμε πως σταυρώθηκε…»: Από πού το γνωρίζουμε; (Πηγές)
 2. «…εμφανίζεται στα βιβλία των άλλων χωρών»: ποιες είναι αυτές;
 3. «…στην Καινή Διαθήκη «Εγώ ειμΙ το Α και το Ω» – ΙΑΩ»: γιατί Γ.Γ. επέλεξες το «Ι» και όχι λ.χ. το «Ε» ή το «Μ» της λέξεως «ειμί»; βάση ποίου ΛΟΓΙΚΟΥ ή ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ή ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ κανόνα  της Ελληνικής Γλώσσης έπραξες καθώς έπραξες; Και γιατί δεν επέλεξες λ.χ. την λέξη «Εγώ» ή «το» ή «και» και επέλεξες την «ειμί»; Εσύ ξέρεις ΜΟΝΑΧΑ!
 4. «5ος Ο Εσταυρωμένος Ιάω του Νεπάλ (-622)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 622 π.Χ.;
6ος Ο Εσταυρωμένος Χεσούς των Κελτών Δρυϊδών (-834) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 100)
 1. «Οι Κέλτες Δρυίδες αναπαριστούσαν τον θεό τους Χεσούς εσταυρωμένο με ένα πρόβατο στη μια πλευρά και ένα ελέφαντα στην άλλη» (ό.π. σελ. 100)
 2. «Ο ελέφαντας ως το μεγαλύτερο γνωστό ζώο επιλέχθηκε για να αναπαραστήσει το μέγεθος των αμαρτιών του κόσμου, ενώ το πρόβατο για να αναπαραστήσει την αθωότητα του θύματος» (ό.π. σελ. 100)
 3. «Ο μύθος αυτός βρέθηκε ανάμεσα στους Κανούτ της Γαλατίας πολύ πριν γίνει ο Ιησούς γνωστός στην Ιστορία» (ό.π. σελ. 100)
Ενστάσεις
 1. Δεν υπάρχει παρθενογεννεσία
 2. Ανήκει σε πολυθεϊστικό σύστημα
 3. Δεν υπάρχει Ανάσταση Σωματικής Σάρκας
Ερωτήσεις:
 1. «Οι Κέλτες Δρυίδες αναπαριστούσαν τον θεό τους Χεσούς εσταυρωμένο»: Πηγές;
 2. «Ο ελέφαντας …το μέγεθος των αμαρτιών του κόσμου κ.λ.π.» :Πηγές;
 3. «Ο μύθος αυτός βρέθηκε ανάμεσα στους Κανούτ της Γαλατίας πολύ πριν γίνει ο Ιησούς γνωστός στην Ιστορία»: Εφόσον βρέθηκε πριν τον Χριστό ποιοι αρχαίοι συγγραφείς π.Χ. τον αναφέρουν; (Πηγές)
 4. «Εσταυρωμένος Χεσούς των Κελτών Δρυϊδών (-834)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 834 π.Χ.;
Παρατηρήσεις:
 1. Είναι πολύ λογικό να βρεθεί τέτοια σταυρική παράσταση στους Κέλτες, διότι οι Κέλτες τελούσαν ανθρωποθυσίες με καύση ζωντανών θυμάτων, ανασκολοπισμούς και σταυρώσεις. Αυτά τα αναφέρει ο Ιούλιος Καίσαρας.
 2. «Ο μύθος αυτός… πριν γίνει ο Ιησούς γνωστός στην Ιστορία»: Έτσι έχουν τα πράγματα. Άλλο ο μύθος και άλλο γνωστός στην Ιστορία
(Πηγή: Ν. Λούβαρης, Καθηγητής της Εισαγωγής και της Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης στον Εθνικός Πανεπιστήμιο,  Μ.Ε.Ε., τόμος Κ, λήμμα Κέλτες,  σσ.  196 – 197)

 

7ος Ο Εσταυρωμένος Κετσατκοάτλ του Μεξικό (-587) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 100)
 1. «Η ιστορική ύπαρξη του θεού αυτού είναι αναμφισβήτητη και δεν μπορεί να εξαφανιστεί» (ό.π. σελ. 100)
 2. «Ο Μεξικανός αυτός θεός εκτελέστηκε πάνω σε σταυρό και θυσιάστηκε για τις αμαρτίες της ανθρωπότητας» (ό.π. σελ. 100)
 3. «Οι αποδείξεις για την ύπαρξή του βρίσκονται χαραγμένες στο χάλυβα και σε μεταλλικές πλάκες. Μία από τις πλάκες αυτές τον παρουσιάζει εσταυρωμένο πάνω σ’ ένα βουνό, όπως γράφει ο Ιουστίνος για τον Ιησού» (ό.π. σελ. 100)
 4. «Σύμφωνα με άλλο συγγραφέα παρουσιάζεται εσταυρωμένος σε έναν σταυρό και σε μια άλλη αναφορά κρεμασμένος με ένα σταυρό στο χέρι» (ό.π. σελ. 100)
 5. «Στις «Μεξικανικές αρχαιότητες» (τόμος VI, σελ. 166) ο συγγραφέας γράφει «Ο Κετσατκοάτλ» αναπαριστάται στα σχέδια του Codex Borgianus καρφωμένος στον σταυρό» (ό.π. σελ. 100)

 

Κετσατκοάτλ
Η παράξενη ιστορία του έχει ως εξής:
    α) ήταν νομοθέτης των Τολτέκων
    β) άκμασε τα τέλη θ΄αιώνα μ.Χ.
    γ) υιός του βασιλέα Τοτεπένχ -Καμάντι της Τολάν και δολοφονηθέντος του πατέρα του εκδικήθηκε τους φονιάδες έφυγε δηλώνοντας πως μια μέρα θα επιστρέψει πάλι.
   δ) 15 χρόνια αργότερα εμφανίζεται ένας λευκός άνδρας και μακριά ξανθά μαλλιά με το όνομα Σεκάτλ – Κατσακοάτλ που έφτασε από την ανατολή δια μέσω θαλάσσης αποβιβαζόμενος στο Πανούκο χωρίς να ξέρει κανείς από πού προέρχονταν. Τον ακολουθεί πλήθος αρχιτεκτόνων, μαθηματικών, σοφών, ζωγράφων, χρυσοχόων, γλυπτών, μουσικών, αστρονόμων και τεχνικών παντός είδους
   ε) Έμεινε μια τριετία στην αρχαία πόλη Τολλαντσίνγκο, όπου έκτισε ναό και υπόγειο ανάκτορο. Εργάσθηκε με τους συντρόφους του ώστε να αλλάξει την θρησκεία και την ηθική των Τολτάκων.
   στ) Συγκέντρωσε μέλη μυστικού σύνδεσμου οπαδών του πατέρα του, τα οποία επιφόρτισε όπως διαδόσουν τον νέο πολιτισμό στο λαό του
   ζ) ένεκα χηρείας του θρόνου της Τολλάν του προσφέρθηκε ο θρόνος και έγινε δεκτός ως απεσταλμένος του θεού και έγινε βασιλιάς και ανώτατος ιερέας
   η)  Κατάργησε αμέσως τις ανθρωποθυσίες και ίδρυσε μονές ή οίκους νηστείας και προσευχής για αμφότερα τα φύλλα και κολλέγια στα οποία δίδασκαν οι σοφοί στους νέους. Κατασκεύασε γέφυρες, τεράστιους ναούς, οδούς προς αμφότερους τους ωκεανούς και κατασκεύασε τεράστιο κέντρο εμπορίου όπυο συγκεντρώνονταν όλοι οι έμποροι του δυτικού κόσμου
   θ) έφερε προηγμένο πολιτισμό διαιρώντας το βασίλειο σε κράτη και επαρχίες με κληρονομικούς πρίγκιπες. Πολλά βασίλεια ενώθηκαν μαζί του
   ι) βασίλεψε ειρηνικά 20 χρόνια ώσπου ο Χουεμάκ, βασιλιάς ζηλότυπος του Κουλουάκαν και μέλος της συνομοσπονδίας θέλησε να τον ανατρέψει και προσεταιρίστηκε για αυτό τους ιερείς οι οποίοι ήθελαν να επαναφέρουν τις ανθρωποθυσίες. Ο Κετσατκοάτλ αρνήθηκε και ξέσπασε επανάσταση. Ο βασιλιάς για να αποτρέψει την αιματοχυσία, έφυγε διασχίζοντας τα όρη του που χωρίζουν την κοιλάδα του Αυαχουάκ με τις πεδιάδες του Χουιτζιλαπάν.
  κ) οι λαοί που δεν ήσαν με τους συνωμότες του ζήτησαν αν τους κυβερνήσει, Ούτως δέχθηκε και ίδρυσε την πόλη Τσολούλα εκπολιτίζοντας την χώρα.
  κα) μετά από 10 χρόνια ο Χουεμάκ του κήρυξε τον πόλεμο και ο Κετσατκοάτλ αποσύρθηκε εκπολιτίζοντας το κράτος των Μάγια βασιλεύοντας με το όνομα Κουκούλκαν. Το κράτος του έφτασε σε υψηλό πολιτισμό και μετά 10 χρόνια μεγάλης βασιλείας πέθανε
Ενστάσεις
 1. Δεν παρθενογεννήθηκε
 2. Δεν ήταν πριν θεός αλλά θεοποιήθηκε μετά τον θάνατο του
 3. Ανήκε σε πολυθεϊστικό σύστημα
 4. Δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα
 
Ερωτήσεις:
 1. «Ο Εσταυρωμένος Κετσατκοάτλ του Μεξικό (-587)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 587 π.Χ. εφόσον ως γνωστό οι Μάγιας στους οποίους βασίλεψε ο Κετσατκοάτλ, έχουν το πιο αρχαίο μνημείο τον Α’ αιώνα π.Χ. ενώ άκμασαν τον 10 -12 μ.Χ. αιώνα; Πώς άραγε προκύπτει το 587 π.Χ. όταν οι Τολτέκοι άκμασαν τον 10 – 12  αιώνα μ.Χ., εποχή που βασίλεψε σε αυτούς ο Κετσατκοάτλ, πριν πάει στους Μάγιας;
 2. «θυσιάστηκε για τις αμαρτίες της ανθρωπότητας»:από πού προκύπτει αυτό; (πηγές)
Παρατηρήσεις
 1. Το ότι ο Κετσατκοάτλ ήταν λευκός άνδρας, με μακριά ξανθά μαλλιά με το όνομα Σεκάτλ – Κατσακοάτλ που έφτασε από την ανατολή δια μέσω θαλάσσης αποβιβαζόμενος στο Πανούκο χωρίς να ξέρει κανείς από πού προέρχονταν τον 10 αιώνα μ.Χ. μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά και δηλαδή πως μπορεί να ήταν Ευρωπαίος ή κάποιος άλλος που είχε έρθει σε επαφή με Χριστιανούς και έτσι μπορεί να εξηγηθεί αυτή η σταύρωση και η προσπάθεια θρησκευτικής αναγέννησης που όμως εμποδίστηκε από τους ανθρωποθυσιαστές ιερείς των παγανιστών της εποχής εκείνης.
 2. Αν αντιθέτως δεν δεχτούμε αυτό και ομιλήσουμε για τον Κετσακοάτλ, ως πρώην θεό – φίδι αναπαράστασης της φύσης, τότε δεν τίθεται καν θέμα σταύρωσης μιας προσωποποίησης. Αλλά ας συμπληρωθεί πως η πρώτη του αναπαράσταση ανάγεται κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ.
 3. Τέλος όλες αυτές οι παρατηρήσεις των δυτικών για εσταυρωμένο Κετσατκοάτλ δεν αποκλείεται να βασίζονται πάνω στις προσμίξεις που έφεραν οι Ισπανοί όταν έφτασαν στην Κεντρική Αμερική. Ας μην ξεχνά κανείς πως σήμερα οι Μάγιας έχουν ως θρησκεία τους μια μείξη χριστιανισμού και «αρχαίας» τους (μ.Χ. όμως) λατρείας.
(Πηγή: Δεβάρης Δ.Σ., Δημοσιογράφος, Μ.Ε.Ε., τόμος ΙΔ, λήμμα Κετσατκοάτλ , σσ. 287-288 και Britannica Deluxe 2002)

 

8ος Ο Εσταυρωμένος Κουϊρίνους της Ρώμης (-506) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 101)
 1. «Η σταύρωση του Ρωμαίου αυτού σωτήρα έχει όπως και άλλων εσταυρωμένων θεών, αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Ιουδαίο Σωτήρα, όχι μόνο όσο αφορά την σταύρωση, αλλά και την ζωή του.»(ό.π. σελ. 101)
 2. «Κατά τον θάνατό του ολόκληρη η γη σκοτείνιασε όπως και στην περίπτωση του Ιησού, του Κρίσνα και του Προμηθέα» (ό.π. σελ. 101)
Κουϊρίνος: Μυθολογική θεότητα της αρχαίας ρώμης που προστάτευε τις τρεις φυλές της  (curiae). Η ετυμολογία της συνδέεται στενότατα με τον τίτλο Κουρίτες, που έφεραν οι Ρωμαίοι πολίτες. Σε μεταγενέστερα χρόνια το όνομα χρησίμευε ως επίκληση του Άρη, του Ιανού και άλλων θεοτήτων, από τις καλούμενες intigetes (=εθνικών), τέλος δε αποδόθηκε στον ρωμύλο, μυθολογικό υιό του Άρη. Παραστάσεις του Κουϊρίνου σώζονται σε νομίσματα των Μεμμίων (gens Memmia) το όνομα δε αυτού φέρουν τα νομίσματα των Φαβίων (Fabii).
Ενστάσεις
 1. Δεν παρθενογεννήθηκε
 2. Δεν ανάστησε σάρκα σωματική
 3. Ανήκει σε πολυθεϊστικό σύστημα εφόσον λατρεύεται ως Ιανός, Άρης και άλλες θεότητες
 
Ερωτήσεις:
 1. «Η σταύρωση του Ρωμαίου αυτού σωτήρα»: πώς συνάγεται ότι σταυρώθηκε; (πηγές)
 2. «Η σταύρωση..αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά..» ποια είναι αυτά και ποιος τα αναφέρει; (π.χ. προδοσία, 30 αργύρια, μαστίγωμα, δίκη, Γολγοθάς, 2 ληστές, ξύδι & χολή, ακοντισμός στα πλευρά, ακάνθινο στεφάνι κ.λ.π.). Σε ποια εποχή σταυρώθηκε;
 3. «όπως και στην περίπτωση…. του Κρίσνα και του Προμηθέα»: Πηγές;
 4. «Εσταυρωμένος Κουϊρίνους της Ρώμης (-506)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 506 π.Χ.; (πηγές)
Παρατήρηση:
«Η σταύρωση του Ρωμαίου αυτού σωτήρα έχει …αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Ιουδαίο Σωτήρα , όχι μόνο όσο αφορά την σταύρωση, αλλά και την ζωή του»… ; παρακαλώ; Μιλάτε Ελληνικά;
(Πηγή: Δεβάρης Δ.Σ., Δημοσιογράφος, Μ.Ε.Ε., τόμος ΙΕ, λήμμα Κουϊρίνος , σσ. 287-288 και Britannica Deluxe 2002)

 

9ος Ο Κατά Αισχύλον Εσταυρωμένος Προμηθέας (-547) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 101)
 1. «Στην αναφορά της σταύρωσης του Προμηθέα στον Καύκασο, όπως μας την παρέχουν ο Σενέκας, ο Ησίοδος και άλλοι συγγραφείς, γίνεται λόγος για σταύρωση του πάνω σε ένα ξύλο, το οποίο είχε την γνωστή μορφή του σταυρού και πως ο Σταυρός αυτός βρισκόταν κοντά στην Κασπία…» (ό.π. σελ. 101)
 2. «Η σύγχρονη ιστορία αυτού του εσταυρωμένου θεού, τον οποίο παρουσιάζουν δεμένο σ’ ένα βράχο για 30 χρόνια, ενώ γύπες του έτρωγαν το συκώτι, ο κύριος Χίγκινς θεωρεί μια ανίερη Χριστιανική απάτη, διότι γράφει, αυτός ο πολυμαθής ιστορικός συγγραφέας «έχω δει τις αναφορές που παρουσιάζουν πως σταυρώθηκε σε σταυρό με σφυρί και καρφιά» (Ανακάλυψις τόμος Ι, 327)» (ό.π. σελ. 102)
 3. «Την άποψη αυτή ήλθε να επιβεβαιώσει ο Σάουθ Γουέλ, πως «εξετέθη στην μανία του θεού στο ζήλο του να σώσει την ανθρωπότητα. Η αιτία που υπέφερε ήταν η αγάπη του για το ανθρώπινο γένος»» (ό.π. σελ. 102)
 4. «Ο Μινούτιος Φέλιξ, γνωστός Χριστιανός συγγραφέας του Β’ αιώνος έτσι απευθύνεται στον λαό της Ρώμης: «Τα νικηφόρα τρόπαιά σας δεν αναπαριστούν ένα απλό σταυρό αλλά ένα σταυρό με ένα άνθρωπο επάνω του» κι αυτόν τον άνθρωπο ο Άγιος Ιερώνυμος τον ονομάζει θεό». Οι συμπτώσεις αυτές παράσχουν περαιτέρω αποδείξεις πως η παράδοση των εσταυρωμένων θεών είναι παλαιά» (ό.π. σελ. 102)
Ενστάσεις
 1. Δεν υπάρχει παρθενογεννεσία. Μάνα του η Κλυμένη που ξάπλωσε σε κοινό κρεβάτι με τον Ιαπετό (Ισ. Θεογ. Στιχ. 507 κ. εξ.)
 2. Ο Προμηθέας δεν ήταν θεός αλλά ήρωας υιός Τιτάνα
 3. Δεν σταυρώθηκε δέθηκε με αλυσίδες γύρω από κίονα (Ισ. Θεογ. Στιχ. 520 κ. εξ.)
 4. Δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα εφόσον δεν πέθανε.
 5. Ανήκει σε πολυθεϊστικό σύστημα
Ερωτήσεις:
 1. «Στην αναφορά της σταύρωσης του Προμηθέα στον Καύκασο, όπως μας την παρέχουν ο Σενέκας, ο Ησίοδος …»:  πώς μας την παρέχουν; (Πηγές). Ο Ησίοδος αναφέρει πως αλυσοδέθηκε γύρω από κίονα (Ησίοδος, Θεογονία, στιχ. 521 κ. εξ. «δῆσε δ’ ἀλυκτοπέδῃσι Προμηθέα ποικιλόβουλον, δεσμοῖς ἀργαλέοισι, μέσον διὰ κίον’ ἐλάσσας·» μτφρ: «Και μ’ αλυσίδες πιεστικές τον Προμηθέα τον πολυμήχανο, μ΄αφόρητα δεσμά, αφού τα πέρασε από την μέση ενός κίονα»). Μάλιστα αυτός ο κίονας ήταν ένας από αυτούς που κρατούσαν τον ουρανό, στην άκρη του επίπεδου κόσμου, όπου ήτο και ο Άτλας (Ησίοδος, Θεογονία, στιχ. 521 «κίοσιν ἀργυρέοισι πρὸς οὐρανὸν ἐστήρικται» μτφρ: «με κίονες ασημένιους ακουμπούν τον ουρανό»)
 2. «…αυτού του εσταυρωμένου θεού…»: πώς είναι θεός εφόσον είναι απλός ήρωας μου έχει δώσει μάλιστα και λάθος προφητείες;
 3. «…ενώ γύπες του έτρωγαν το συκώτι..»: πώς το έτρωγαν γύπες αφού το έτρωγε ο αετός του Δία; (Ησίοδος, Θεογονία, στιχ. 523 «καὶ οἱ ἐπ΄ αἰετόν ὧρσε τανύπτερον…»).
 4. «κύριος Χίγκινς θεωρεί μια ανίερη Χριστιανική απάτη, διότι γράφει, αυτός ο πολυμαθής ιστορικός συγγραφέας «έχω δει τις αναφορές που παρουσιάζουν πως σταυρώθηκε σε σταυρό με σφυρί και καρφιά»»: πού τις έχει δει αυτές τις αναφορές ο «πολυμαθής ιστορικός(;)» κύριος Χίγκινς;
 5. «Την άποψη αυτή ήλθε να επιβεβαιώσει ο Σάουθ Γουέλ, πως «εξετέθη στην μανία του θεού στο ζήλο του να σώσει την ανθρωπότητα. Η αιτία που υπέφερε ήταν η αγάπη του για το ανθρώπινο γένος»»: πώς επιβεβαίωσε δηλαδή πως σταυρώθηκε; Ίσα ίσα που επιβεβαιώνει πως ο Πομηθέας δεν ήταν θεός αλλά Τιτάνας πάνω στον οποίο «εξετέθη η μανία του θεού» Δία. Άρα ο Προμηθέας δεν ήταν θεός.
 6. «Ο Κατά Αισχύλον Εσταυρωμένος Προμηθέας (-547)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 547 π.Χ. της μυθολογίας;
Παρατηρήσεις
 1. «ο Σταυρός αυτός βρισκόταν κοντά στην Κασπία»: Ο Ησίοδος δεν αναφέρει την Κασπία. Ο Αισχύλος αναφέρει τον Καύκασο (άκρη του κόσμου) αν και πρέπει να κάνει λάθος σχετικά με το πραγματικό βουνό (Πηγή: Ησίοδος Έργα και Ημέρες, Θεογονία, Ασπίδα Ηρακλή, Εκδόσεις Ζήτρος, Αθήνα 2001, σελίδα 422)
2.Το έργο του Αισχύλου ονομάζεται «Προμηθέας Δεσμώτης» και όχι «Προμηθέας σταυρωμένος». Μάλιστα σε αυτό το έργο προφητεύει o Αισχύλος τον ερχομό του Ιησού Χριστού.
 1. «Ο Μινούτιος Φέλιξ, γνωστός Χριστιανός… ένα σταυρό με ένα άνθρωπο επάνω του» κι αυτόν τον άνθρωπο ο Άγιος Ιερώνυμος τον ονομάζει θεό»: Ομιλούν και οι δύο για τον Χριστό και όχι για τον Προμηθέα. Ζει από τέλος Β’ μέχρι Γ μ.Χ. αιώνα.
10ος Η σταύρωση του Θούλι της Αιγύπτου (-1700) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 102)
 1. «Ο Θούλις τη Αιγύπτου πέθανε πάνω στο σταυρό…» (ό.π. σελ. 102)

 

Θούλις ή Θούλης
Βασιλιάς της Αιγύπτου. Κάποτε ρώτησε κάποιος στο ναό του Σαράπιδος στην Βαβυλών στο ομώνυμο μαντείο, ποιος ήταν ισχυρότερος προ αυτού και μετά αυτόν και έλαβε την εξής απάντηση: «πρῶτον ὁ Θεός, εἶτα ο λόγος καὶ τό πνεῦμα· σὺ δὲ θνητός, ἄδηλον διανύεις βίον». Εξήλθε σκυθρωπός από τον ναό και φονεύθηκε από τους συγγενείς του ως βέβηλος.
Ενστάσεις:
 1. Δεν ήταν παρθενογεννημένος
 2. Δεν ήταν θεός, θεοποιήθηκε ως κάθε βασιλιάς της Αιγύπτου (Φαραώ)
 3. Δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα.
Ερωτήσεις:
 1. «Ο Θούλις τη Αιγύπτου πέθανε πάνω στο σταυρό…»: ποιος το λέει; (Πηγή)
 2. «10ος Η σταύρωση του Θούλι της Αιγύπτου (-1700)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 1700 π.Χ.;
Παρατήρηση:
Το μαντείο  αυτού του θεού μαρτύρησε την Αγία Τριάδα
(Πηγή: Ηλιόπουλος Χ. έφορος αρχαιοτήτων, Μ.Ε.Ε., τόμος Ιβ΄,  λήμμα, Θούλις, σελ. 695)

 

11ος Η σταύρωση του Ίντρα στο Θιβέτ (-721) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 103)
 1. «Για την σταύρωση αυτού του θεού και σωτήρα δεν έχουμε παρά μια σύντομη αναφορά το Thibetinum Alphabetum σελ. 230. Στο έργο αυτό βρίσκουμε εικόνες που αναπαριστούν τον Θιβετιανό αυτό σωτήρα εσταυρωμένο» (ό.π. σελ. 103)
Ίντρα: θεός του παλαιού Ινδικού πανθέου, ο δυνατός, ο κύριος της δυνάμεως και της ενέργειας. Κατέχει κόκκινα μαλλιά και μούσι, είναι φοβερός παλαιστής, διαβόητος πότης και φάγος. Είναι ο προστάτης των Αρίων ενάντια στους μελαμψούς κατοίκους της χώρας, οι οποίοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν την εισβολή  στην πατρίδα τους των Ινδών. Όπως στους Ρωμαίους ο Jupiter και στους Γερμανούς ο Θώρ (στους Έλληνες ο Δίας), είναι ο θεός της βροντής δηλαδή εκείνος που τις προκαλεί ή η θεότητα που βρίσκεται πίσω από τα φυσικά φαινόμενα. Νοείται ως ο δίδων την νίκη κατά τις μάχες επί του εχθρού
 
Ενστάσεις:
 1. Ανήκει σε πολυθεϊστικό σύστημα
 2. Είναι προσωποποίηση φυσικών δυνάμεων
 3. Δεν είναι παρθενογεννημένος
 4. Δεν είναι καν ενσαρκωμένος
 5. Δεν ανασταίνει Σωματική Σάρκα
Ερωτήσεις
 1. «11ος Η σταύρωση του Ίντρα στο Θιβέτ (-721)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 721 π.Χ.; (πηγές)
 2. «Θιβετιανό αυτό σωτήρα»: πώς προκύπτει ότι είναι Σωτήρας των ανθρώπων εφόσον είναι προστάτης σε μάχες μιας αποκλειστικής φυλετικής φατρίας;
Παρατηρήσεις:
Ως φαίνεται παρακάτω, ο σταυρός σε αυτή την θρησκεία έφτασε από τους Χριστιανούς Μανιχαίους
(Πηγή: Ν. Λούβαρης, Καθηγητής της Εισαγωγής και της Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης στον Εθνικός Πανεπιστήμιο,  Μ.Ε.Ε., τόμος Κγ, λήμμα Ίντρα,  σσ.  57 -58)
12ος Ο σταυρωμένος Άττις της Φρυγίας (-1170) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 103)
 1. «Ο Άττις λατρεύονταν μαζί με την Κυβέλλη ως υιός και εραστής της» (ό.π. σελ. 103)
 2. «Ο Παυσανίας VII 7 γράφει πως ο Δίας αγανάκτησε εναντίων του Άττι και έστειλε ένα αγριογούρουνο για να καταστρέψει τις σοδιές των Λυδών. Τότε ο Άττις και οι Λυδοί σκοτώθηκαν από το αγριογούρουνο, γι αυτό και οι Γαλάτες της Πεσσινούντας δεν αγγίζουν χοιρινό κρέας» (ό.π. σελ. 103)
 3. «Ο Άττις είναι ένας από τους θεούς που πεθαίνουν και ανασταίνονται. Στην ιστορία του υπάρχει η λατινική φράση Suspensus Lingo» που δείχνει τον τρόπο του θανάτου του: Κρεμάστηκε σε ένα δέντρο, σταυρώθηκε, τάφηκε και αναστήθηκε. Στις κάρτες του Ταρώ ο Άττις παρουσιάζεται με την μορφή του Κρεμασμένου» (ό.π. σελ. 104)
 4. «Η Αγδίστις πέτυχε από τον Δία να μην σαπίζει ή να μην λιώνει το σώμα του Άττι» (ό.π. σελ. 104)
 5. «Η 25η Μαρτίου ήταν μια πολύ χαρούμενη γιορτή ονομάζονταν των Ιλαρίων…. Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε από το ελληνικό κράτος για να εορτάζεται η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνος ενάντια στους Τούρκους» (ό.π. σελ. 104)
 6. «..και οι ευνουχισμένοι ιερείς της λατρείας..» (ό.π. σελ. 103)
Ενστάσεις:
 1. Δεν γεννήθηκε Παρθενογγενετικά και δεν ενσαρκώθηκε εφόσον προήλθε μυθολογικά ως εξής: το σπέρμα του Δία καθώς κοιμόνταν έπεσε στην γη και από κει γεννήθηκε ένα ερμαφροδιτικό τέρας, η Αγδίστη, του οποίου τα ανδρικά όργανα αφαίρεσαν οι θεοί. Από αυτά γεννήθηκε αμυγδαλιά από τον καρπό της οποίας σαν έφαγε η θυγατέρα του ποταμού Σαγγαρίου γέννησε τον Άττι.
 2. Δεν σταυρώθηκε εφόσον ο θάνατός του προήλθε από αυτοευνουχισμό
 3. Είχε ερωμένη την μητέρα του
 4. Δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα
 5. Ανήκε σε πολυθεϊστικό σύστημα
Ερωτήσεις:
 1. «σκοτώθηκαν από το αγριογούρουνο»:αφού κατά τον Παυσανία σκοτώθηκε από αγριογούρουνο πως είναι σταυρωμένος;
 2. «Κρεμάστηκε σε ένα δέντρο, σταυρώθηκε»: πώς κρεμάστηκε σε ένα δέντρο και σταυρώθηκε εφόσον «Στις κάρτες του Ταρώ ο Άττις παρουσιάζεται με την μορφή του Κρεμασμένου»;
 3. «12ος Ο σταυρωμένος Άττις της Φρυγίας (-1170»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 1170 π.Χ. εφόσον δεν υπάρχουν μαρτυρίες για την λατρεία του Άττι προγενέστερες του Δ΄ π.Χ. αιώνα;
Παρατηρήσεις:
 1. «Η Αγδίστις πέτυχε από τον Δία να μην σαπίζει ή να μην λιώνει το σώμα του Άττι». Συνεπώς ο Άττις ήταν πεθαμένος διότι μόνο του πεθαμένου το σώμα σαπίζει και άρα δεν μιλάμε για σωματική ανάσταση
 2. «Η 25η Μαρτίου ήταν μια πολύ χαρούμενη γιορτή… για να εορτάζεται η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνος ενάντια στους Τούρκους». Αυτό είναι τραγικό λάθος διότι ο Άττις είχε και άλλες εορτές στις 22, 23 και 24 Μαρτίου
 3. «Κρεμάστηκε σε ένα δέντρο»: Δεν πέθανε κατά αυτόν τον τρόπο αλλά: όντας ωραιότατος γέννησε τον ερωτικό πόθο προς την Αγδίστη. Την στιγμή που ο Άττις επρόκειτο να παντρευτεί την θυγατέρα του βασιλέα, του έριξε η Αγδίστη παραφροσύνη και εκείνος έκοψε τα ανδρικά του μόρια. Γι αυτό και οι ιερείς του ευνουχίζονταν «οι ευνουχισμένοι ιερείς της» και δεν κρεμούσαν εαυτούς από κάποιο δέντρο «Κρεμάστηκε σε ένα δέντρο».
(Πηγή: Μπρατσιώτης Παν. Ι., Καθηγητής της Βιβλικής Ιστορίας, Μ.Ε.Ε., τόμος Στ, λήμμα Άττις, σσ. 168 -169)

 

13ος Ο Εσταυρωμένος Κρίτε της Χαλδαίας (-1200) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 105)
 1. «Ήταν γνωστός ως Λυτρωτής, ευλογημένος Υιός του Θεού, σωτήρας της φυλής, ο προσφέρων την λύτρωση σε ένα θυμωμένο θεό, Όλα αυτά καταγράφονται σύμφωνα με τον Χίγκινς, στα ιερά βιβλία των Χαλδαίων, όπου αναφέρεται και η σταύρωση του θεού. Όταν πέθανε η γη και ο ουρανός κλονίστηκαν» (ό.π. σελ. 105)
Ενστάσεις
 1. Δεν υπάρχει παρθενογέννηση
 2. Δεν υπάρχει ανάσταση Σαρκικού Σώματος
 3. Πολυθεϊστικό σύστημα
Ερωτήσεις:
 1. «Υιός του Θεού»: ποίου θεού πολυθεϊστικού συστήματος;
 2. «ως Λυτρωτής»: πώς είναι Λυτρωτής από τον θάνατο εφόσον δεν ανασταίνεται;
 3. «ο προσφέρων την λύτρωση σε ένα θυμωμένο θεό»:σε ποιο θεό;
 4. «στα ιερά βιβλία των χαλδαίων»: ποια είναι αυτά;
 5. «όπου αναφέρεται και η σταύρωση του θεού»: πού αναφέρεται αυτή συγκεκριμένα;
 6. «σύμφωνα με τον Χίγκινς»: πού τα λέει αυτά ο Χίγκινς;
 7. «13ος Ο Εσταυρωμένος Κρίτε της Χαλδαίας (-1200)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 1200 π.Χ.;
Παρατηρήσεις:
 1. Εδώ ο Γ.Γ. ξεπέρασε κάθε όριο αοριστολογίας εφόσον δεν αναφέρει
    α. ποια είναι τα ιερά βιβλία των Χαλδαίων
    β. σε ποιο βιβλίο ο «Χίγκινς» αναφέρει αυτά που αναφέρει
    γ. σε ποιο βιβλίο των Χαλδαίων και που αναφέρεται ο «εσταυρωμένος, υιός του θεού, ευλογημένος κ.λ.π.»
 1. Το πράγμα περιπλέκεται πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κανείς πως:
    α. Οι Χαλδαίοι έχουν σχέση με την Π.Δ.
    β. Αναμίχθηκαν με τους Βαβυλώνιους και τους Ασσύριους που έχουν σχέση με την Π.Δ.
    γ. Υπάρχουν Χριστιανοί Χαλδαίοι  που υφίστανται ακόμη μέχρι σήμερα σε Περσία, Αραβία, Ινδία και Κουρδιστάν ως μονοφυσίτες, από τον Ε’ αιώνα μ.Χ.. Ανήκαν στην αίρεση του Νεστορίου και καλούνται και «Χριστιανοί του Θωμά». Από το 1681 προσεταιρίσθηκαν υπό την Ουννία που συνέστησε την Νεστοριανή εκκλησία με Πατριάρχη στο Διαρβεκήρ υποστηριζόμενη από τους παπικούς με χρηματικές εισφορές. Μεγάλο μέρος αυτών έμεινε στην αίρεση με δικό τους Πατριάρχη που εδρεύει στην Μοσούλη της Μεσσοποταμίας.
(Πηγή: Καλοποθάκης Δ. Μ., Δρ. Φιλοσοφίας τ. Υφηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Μ.Ε.Ε., τόμος Κδ, λήμμα Χαλδαίοι, σσ. 415 – 416 & Ευαγγελίδης Τρ. Ε., Ιστοριοδίφης, Μ.Ε.Ε., τόμος Κδ, λήμμα Χαλδαίοι, σελ.  416)
14ος Ο Εσταυρωμένος Μπάλι της Ορίσσα (-725) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 105)
 1. «Από τα βιβλία της Ανατολής μαθαίνουμε πως στην Ορίσσα, μια Ασιατική περιοχή, υπήρχε ένας εσταυρωμένος θεός» (ό.π. σελ. 105)
 2. «ονομάζονταν και «Δεύτερος Κύριος», ως αναφορά σε ένα δεύτερο πρόσωπο ή το δεύτερο μέλος μια τριάδος, αφού οι περισσότεροι εσταυρωμένοι θεοί κατέχουν την θέση αυτή σε μια τριάδα θεοτήτων» (ό.π. σελ. 105)
 3. «μνημεία του εσταυρωμένου αυτού θεού πολύ αρχαία μπορούν να βρεθούν ανάμεσα στα ερείπια της εντυπωσιακής πόλης Μαχαμπαλιπόρ» (ό.π. σελ. 105)
Μπαλί: Γίγαντας βασιλιάς των δαιμόνων Νταΐτυας. Κυβερνούσε όλο το σύμπαν και οι θεοί είχαν χάσει όλη τους την δύναμη. Τότε ο Ινδουϊστικός θεός Βισνού ενσαρκώθηκε για 10 φορά ως νάνος Βραχμάνος (Βαμάνα) και του ζήτησε την παραχώρηση εδάφους 3 ποδών. Ο Μπαλί συμφώνησε και ο Βισνού στηρίχθηκε με το δεξί πόδι στην γη και με το αριστερό στον ουρανό. Ο γίγας καταπτοήθηκε και περίμενε σκληρή τιμωρία. Όμως ο Βισνού έχοντας υπ’ όψιν του την ανδρεία και τις αρετές του αντιπάλου, δεν θέλησε να τον τιμωρήσει αλλά ενάντια του παραχώρησε το βασίλειο των νεκρών.
Ορίσσα : Ήταν χώρα των Βρετανικών Ινδιών στα ανατολικά παράλια της Ινδικής Χερσονήσου. Κατά τους π.Χ. αιώνες δέχθηκε την εισβολή των Υαβάνα, που με μερικούς ταυτίζονται με τους αρχαίους Έλληνες της Ιωνίας και υπήρξε το ανατολικότερο τμήμα της εξάπλωσης των Αριανών. Κατά την εποχή αυτή ήταν έδρα βουδικής δυναστείας. Το 1600 καταλήφθηκε από τους Μωαμεθανούς οι οποίοι εκδιώχθηκαν το 1800 από τους Άγγλους. Στο θρήσκευμα αποτελείται από 95% Ινδουιστές και το υπόλοιπό από μωαμεθανούς.
Ενστάσεις:
 1. δεν υπάρχει παρθενογενεσία εφόσον ποτέ δεν γεννήθηκε
 2. δεν υπάρχει ανάσταση Σαρκικού Σώματος εφόσον ο Μπαλί είναι θεός των νεκρών και δηλαδή πεθαμένος
 3. δεν είναι ο Μπαλί θεός εφόσον είναι δαίμονας
 4. Πολυθεϊστικό σύστημα
Ερωτήσεις:
 1. «Από τα βιβλία της Ανατολής μαθαίνουμε»: ποια είναι αυτά;
 2. «υπήρχε ένας εσταυρωμένος θεός»: πού αναφέρεται αυτό;
 3. «αφού οι περισσότεροι εσταυρωμένοι θεοί κατέχουν την θέση αυτή σε μια τριάδα θεοτήτων»:πώς συνάγεται αυτό αφού όλοι οι «εσταυρωμένοι» (δηλαδή και οι 15 του 15 .Ε.Α.Σ.) ανήκουν σε πολυθεϊστικά συστήματα – πάνθεα;
 4. «πολύ αρχαία»: Πόσο αρχαία;
 5. «14ος Ο Εσταυρωμένος Μπάλι της Ορίσσα (-725)»: βάση ποίας μαρτυρίας προέκυψε η σταύρωση του το 725 π.Χ.;
Παρατηρήσεις:
 1. «ως αναφορά σε ένα δεύτερο πρόσωπο ή το δεύτερο μέλος μια τριάδος»: Η ύπαρξη ενός 2ου προσώπου προϋποθέτει ένα πρώτο. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν απαιτεί και την ύπαρξη ενός 3ου. Αυτό είναι υπόθεση του Γ.Γ. για να μπερδεύει βάση της Θεολογίας περί της Αγίας Τριάδας.
 2. «πως στην Ορίσσα»: ως χώρα στην οποία έφτασαν και Χριστιανοί (Μανιχαίοι και Άγγλοι) με το εμπόριο ή την κατάκτηση, πολλά μπορούν να υποτεθούν.
 3. «του εσταυρωμένου αυτού θεού»: δεν είναι θεός αλλά δαίμονας
(Πηγή: Δαλέξιος. Α. Γ. , Δόκτωρ φιλοσοφίας,  Μ.Ε.Ε., τόμος ΙΖ, λήμμα Μπαλί, σελ. 479,  Britannica Deluxe 2002 & Βατάλος Μάνος Δ., Δημοσιογράφος, Μ.Ε.Ε., τόμος ΙΘ, λήμμα Ορίσσα, σελ. 67)

 

15ος Ο Μίθρας της Περσίας (-600) (15 Ε. Α. Σ. σελ. 105)
 1. «Ο Πέρσης αυτός θεός, σύμφωνα με τον Χίγκινς, «σφαγιάσθηκε στο σταυρό για να λυτρώσει την ανθρωπότητα από τα αμαρτήματά της»» (ό.π. σελ. 105)
 2. «Λέγεται πως γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου και σταυρώθηκε σε ένα δένδρο» (ό.π. σελ. 105)
 3. «Είναι χαρακτηριστικό πως χριστιανοί συγγραφείς, όπως ο Φάμπες και Μπριγιάν γράφουν πως «σφαγιάσθηκε» αποφεύγουν όμως να μιλήσουν για τον τρόπο του θανάτου του. Την ίδια πολιτική ακολουθούν όσον αφορά τους άλλους εσταυρωμένους θεούς των αρχαίων όπως δείξαμε και πριν» (ό.π. σελ. 105)
 4. «Στην θεολογία των Μάγων, των ιερέων του Μιθραϊσμού ο Μίθρας είναι το φως του ουράνιου θόλου. Στην μυθολογία ο ουράνιος θόλος συμβολίζεται από βράχο, από τα σπλάχνα του οποίου ξεπηδά ο Μίθρας, γι αυτό και καλείται «θεός της Πέτρας». Την λατρεία του θεού αυτού προσπάθησε να αντικαταστήσει ο Χριστιανισμός οικειοποιούμενος την διαρχία και ολόκληρη την μυθολογία του μετονομάζοντας μάλιστα έναν από τους Απόστολους σε Πέτρο. Όταν ο Ιησούς λέει «θα θεμελιώσω την θρησκεία μου άνω σ’ αυτή την πέτρα», εννοεί πάνω στην θρησκεία των Μιθραϊστών γι αυτό προσκυνούν μάγοι το νεογέννητο Ιησού. Οι Μάγοι δεν είναι άλλοι από τους ιερείς του Μίθρα» (ό.π. σελ. 106)
Ενστάσεις:
 1.  Δεν υπάρχει παρθενογέννηση εφόσον γεννήθηκε από την φύση δίπλα από ένα ρυάκι και κάτω από ένα ιερό δένδρο.
 2. Δεν σταυρώθηκε εφόσον σφάχτηκε ή καρφώθηκε σε δένδρο
 3. δεν ανάστησε Σωματική Σάρκα εφόσον ως προσωποποίηση του Ήλιου δεν πέθανε ποτέ και σύμφωνα με τον μύθο αναλήφθηκε στον Ουρανό μέσα στο άρμα του Ηλίου.
 4. Ανήκει σε πολυθεϊστικό σύστημα με την μορφή του ηλίου (Αντίστοιχος Απόλλωνας)
 
Ερωτήσεις
 1. «σύμφωνα με τον Χίγκινς «σφαγιάσθηκε στο σταυρό»»; Πηγές;
 2. «Λέγεται πως γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου»: Από ποιόν λέγεται;
 3. «Λέγεται πως γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου και σταυρώθηκε σε ένα δένδρο»: ποιος το λέει και πού το λέει; (Πηγές)
 4. «Λέγεται πως γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου και σταυρώθηκε σε ένα δένδρο»: πώς σταυρώθηκε στο δέντρο εφόσον το δένδρο δεν είναι σταυρός και έχει κυλινδρικό σχήμα;
 5. «…αποφεύγουν όμως να μιλήσουν για τον τρόπο του θανάτου του»: ποιος το λέει;
 6. «Στην θεολογία των Μάγων, των ιερέων του Μιθραϊσμού»: οι μάγοι δεν είναι ιερείς του Μίθρα, λ.χ. ο μάγος στην Αιγυπτιακή θρησκεία είναι θεός ο ίδιος. Εξάλλου «Χαλδαίοι μάγοι» ονομάζονται όλοι οι Μάγοι κατά την εποχή του Ιώσηπου.
 7. «Στην μυθολογία ο ουράνιος θόλος συμβολίζεται από βράχο»: σε ποια μυθολογία από όλες;
 8. «καλείται «θεός της Πέτρας»»:Ποιος το λέει αυτό;
 9. «οικειοποιούμενος… ολόκληρη την μυθολογία του»; Ποιος το λέει αυτό; που είδε κανείς απόστολους στο Μίθρα ή διδασκαλία σαν τα Ευαγγέλια;
 10. «Στην μυθολογία ο ουράνιος θόλος συμβολίζεται από βράχο, από τα σπλάχνα του οποίου ξεπηδά ο Μίθρας, γι αυτό και καλείται «θεός της Πέτρας»»: Πώς ο βράχος μετατράπηκε σε πέτρα; Αυτό και αν είναι Χαλδαϊκή θεουργία! Ο Γ. Γρηγορομιχελάκης φαίνεται δεν ξέρει Ελληνικά μιας και συγχέει τις ελληνικές λέξεις και τα νοήματά τους για να πετάει θρησκευτικά μαργαριτάρια.
 11. «Οι Μάγοι δεν είναι άλλοι από τους ιερείς του Μίθρα»: Ποιος σου το υπέδειξε;
Παρατηρήσεις:
 1. «Λέγεται πως γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου»: τι μπορεί να σημαίνει αυτό; χιλιάδες άνθρωποι γεννήθηκαν στις 24 Δεκεμβρίου τόσες χιλιάδες χρόνια. Αυτό δεν τους κάνει θεούς
 2. «Την ίδια πολιτική ακολουθούν όσον αφορά τους άλλους εσταυρωμένους θεούς των αρχαίων όπως δείξαμε και πριν»: ακολουθούν ΠΑΝΤΑ την ίδια πολιτική διότι δεν υπάρχει κανείς εσταυρωμένος και οι θεοί είναι μυθολογικοί ή δαίμονες και δεν ανάστησαν φυσικό σώμα.
 3. «Την λατρεία του θεού αυτού προσπάθησε να αντικαταστήσει ο Χριστιανισμός»: Τα κατάφερε, αλλά δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτήν αλλά αντικατέστησε και πολλές άλλες ακόμη
 4. «Όταν ο Ιησούς λέει «θα θεμελιώσω την θρησκεία μου άνω σ’ αυτή την πέτρα», εννοεί πάνω στην θρησκεία των Μιθραϊστών»: όχι εννοεί πάνω στον Πέτρο εφόσον η πέτρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ.Γ. δεν είναι η θρησκεία του Μίθρα αλλά ο βράχος, που δεν είναι πέτρα, είναι ο ουράνιος θόλος. Το θυμάται κανείς από εσάς ή αποκοιμηθήκατε με τις ψευτιές του «δράκου»;
 5. «Όταν ο Ιησούς λέει «θα θεμελιώσω την θρησκεία μου άνω σ’ αυτή την πέτρα», εννοεί πάνω στην θρησκεία των Μιθραϊστών γι αυτό προσκυνούν μάγοι το νεογέννητο Ιησού»: όχι κατηγορηματικά διότι θα έπρεπε σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ.Γ., που ούτως ή αλλιώς δεν στέκουν, οι Απόστολοι να προσκυνάνε τον Μίθρα και όχι οι Μάγοι (δήθεν Μιθραϊστές) να προσκυνάνε τον Χριστό, εφόσον ο Χριστός πίστευε στον Μίθρα.
 6. «σύμφωνα με τον Χίγκινς «σφαγιάσθηκε στο σταυρό»» και «σταυρώθηκε σε ένα δένδρο»: πώς σταυρώθηκε σε σταυρό εφόσον α) ομιλούμε περί δέντρου β) εφόσον η σφαγή δεν είναι κάρφωμα αλλά κάτι άλλο (Σφαγή: το σφάζειν, το αποκόπτειν την κεφαλή, φόνος δια αποκοπής της κεφαλής || συνεκδ., το μέρος του λαιμού, στο οποίο μπήγεται το μαχαίρι (Πηγή:  Παπαθεοδώρου Ι. , Ανώτερος Γενικός Αρχίατρος, Μ.Ε.Ε. τόμος Κβ, σελ. 652) )
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 15
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ, ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ & ΣΩΤΗΡΑΣ;
Πριν εξαχθούν τα ωφέλιμα συμπεράσματα από το βιβλίο του Γ.Γ. ας δούμε πότε αποκαλείται κάποιος ως Σταυρωμένος, Αναστημένος και Σωτήρας Θεός
 
Σταυρωμένος
Πρέπει κάποιος να έχει καρφωθεί με καρφιά σε ξύλινο σταυρό, ώστε τα καρφιά να μπορούν να καρφωθούν (λ.χ. όχι σε σίδηρο πάνω σε άγκυρα όπως με τον μ.Χ. Ορφέα διότι αυτό δεικνύει αναλήθεια) και να έχει πεθαίνει ένεκα της κόπωσης της καρδιάς ή της ασφυξίας που επιφέρει το βάρος του σώματος, καθώς κρέμεται από τις καρφωμένες παλάμες, εμποδίζοντας τα πνευμόνια να συσπαστούν, παρέχοντας οξυγόνο στο σώμα
 
Θάνατος Σωματικός
Για να αναστηθεί κάποιος σωματικά – βιολογικά θα πρέπει πρώτα να έχει πεθάνει όπως ο Χριστός: Κατά Ιωάννη, (Κεφ Ιθ’ «33 ἐπὶ δὲ τὸν Ἰησοῦν ἐλθόντες ὡς εἶδον αὐτὸν ἤδη τεθνηκότα, οὐ κατέαξαν αὐτοῦ τὰ σκέλη, 34 ἀλλ’ εἷς τῶν στρατιωτῶν λόγχῃ αὐτοῦ τὴν πλευρὰν ἔνυξε, καὶ εὐθέως ἐξῆλθεν αἷμα καὶ ὕδωρ.»)
Αναστημένος

 

Όταν ομιλούμε περί Χριστιανικής ανάστασης δεν ομιλούμε για κάποιο ήρωα που πήγε βόλτα στον Άδη συμβολικά και ξαναγύρισε, όπως έπραξαν διάφορες μυθικές προσωπικότητες αναπαριστώντας τις εναλλαγές των φυσικών φαινομένων, αλλά εννοούμε κάποιον ο οποίος αφού πέθανε ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ μετά τον θάνατό του κατάφερε και ΑΝΑΣΤΗΣΕ την ίδια αυτή σάρκα η οποία είχε πεθάνει νωρίτερα.
Η δυσπιστία του Θωμά οδηγεί κάποιον στον να καταλάβει πως οι μαθητές δεν είδαν κανενός είδος φάντασμα αλλά σώμα ζωντανό με σάρκα και οστά (Κατά Ιωάννη Κεφ. κ24 «24 Θωμᾶς δὲ εἷς ἐκ τῶν δώδεκα ὁ λεγόμενος Δίδυμος, οὐκ ἦν μετ’ αὐτῶν ὅτε ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς. 25 ἔλεγον οὖν αὐτῷ οἱ ἄλλοι μαθηταί· Ἑωράκαμεν τὸν Κύριον. ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· Ἐὰν μὴ ἴδω ἐν ταῖς χερσὶν αὐτοῦ τὸν τύπον τῶν ἥλων, καὶ βάλω τὸν δάκτυλόν μου εἰς τὸν τύπον τῶν ἥλων, καὶ βάλω τὴν χεῖρά μου εἰς τὴν πλευρὰν αὐτοῦ, οὐ μὴ πιστεύσω. 26 Καὶ μεθ’ ἡμέρας ὀκτὼ πάλιν ἦσαν ἔσω οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ καὶ Θωμᾶς μετ’ αὐτῶν. ἔρχεται ὁ Ἰησοῦς τῶν θυρῶν κεκλεισμένων, καὶ ἔστη εἰς τὸ μέσον καὶ εἶπεν· Εἰρήνη ὑμῖν. 27 εἶτα λέγει τῷ Θωμᾷ· Φέρε τὸν δάκτυλόν σου ὧδε καὶ ἴδε τὰς χεῖράς μου, καὶ φέρε τὴν χεῖρά σου καὶ βάλε εἰς τὴν πλευράν μου, καὶ μὴ γίνου ἄπιστος, ἀλλὰ πιστός. 28 καὶ ἀπεκρίθη Θωμᾶς καὶ εἶπεν αὐτῷ· Ὁ Κύριός μου καὶ ὁ Θεός μου. 29 λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ὅτι ἑώρακάς με, πεπίστευκας· μακάριοι οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες»).

 

Η Ορθοδοξία προτρέπει προς τούτο: «Χαίρεις ερευνώμενος! Διό, Φιλάνθρωπε,Προς τούτο προτρέπεις τον Θωμάν».(Τροπάριον Κυριακής του Θωμά)
 
Σωτήρας
Για να είναι κάποιος Σωτήρας θα πρέπει να μας σώζει από κάτι. Τι εννοούν λοιπόν οι Χριστιανοί όταν λένε πως ο Χριστός είναι σωτήρας; Εννοούν πως ακριβώς επειδή νίκησε τον φυσικό θάνατο απέδειξε την παντοδυναμία Του πάνω σε έναν φυσικό κανόνα που κανένα έμβυο ον δεν μπορεί να νικήσει.
Γιατί ο Ιησούς Χριστός μπορεί και είναι όλα αυτά; Διότι επειδή ακριβώς είναι Δημιουργός εξωσυμπαντικός που γέννησε τον κόσμο και την ζωή από το μηδέν, δεν υπόκεινται στους φυσικούς νόμους της Δημιουργίας με συνέπεια να μην υπόκεινται και στον θάνατο.

 

 

 

http://www.apologitis.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button