NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνήθρησκεια

Λαβρόφ:” η αποστολή του Βαρθολομαίου είναι να θαφτεί η επιρροή της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο…”

Ο Λαβρόφ κατακεραυνώνει τον Οικουμενικό και μιλάει για συγκεκριμένη αποστολή που έχει αναλάβει ο τελευταίος: ”η αποστολή του Βαρθολομαίου είναι να θαφτεί η επιρροή της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο.

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μίλησε OPEN TV και τον δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το Σχίσμα στην Ορθοδοξία, τις ΑΟΖ και τα ελληνοτουρκικά. Παράλληλα, έκανε αναφορά στις πιέσεις που δέχονται Ελλάδα και Κύπρος ώστε να διακόψουν σχέσεις με τη Ρωσία αναφέρει το ΕΘΝΟΣ που προσθέτει δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ:

Για τον αμερικανικό ρόλο στο Σχίσμα στην Ορθοδοξία

”Έχουμε πνευματικό δεσμό, τον οποίον προσπαθούν με πολύ δραστήριο τρόπο να υπονομεύσουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί μας συνάδελφοι, οι οποίοι εξανάγκασαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη να οδεύσει στην κατεύθυνση του σχίσματος, της υπονόμευσης μακραίωνων παραδόσεων της ορθόδοξης χριστιανοσύνης, να ακολουθήσει τη γραμμή, που ονομάζουν στην Ορθοδοξία «παπισμό», έναν νέο παπισμό, τον οποίο πάντοτε για χίλια και πλέον χρόνια απέκρουαν στην ανατολική Ορθοδοξία. Δεν είναι τυχαίο, που στον ορθόδοξο κόσμο δεν υπάρχει το ανάλογο του Πάπα της Ρώμης.

Υπάρχει Οικουμενικός Πατριάρχης, στον οποίο έως πρόσφατα αποδίδονταν τιμές πρώτου μεταξύ ίσων.

Ωστόσο αφότου μετά από βάναυση, κακώς κρυπτόμενη ή μάλλον καθόλου κρυπτόμενη πίεση της Ουάσιγκτον, ακολούθησε την οδό του σχίσματος στην Ουκρανία, δημιούργησε μια Εκκλησία-μαριονέτα, δήθεν καλούμενη της Ουκρανίας, μάλιστα εξαπάτησε αυτήν την «Εκκλησία» ψαλιδίζοντας τα δικαιώματα, που της είχε υποσχεθεί και τώρα μαζί με τους Αμερικανούς δραστήρια προσπαθούν να επηρεάσουν τις άλλες ορθόδοξες εκκλησίες, μεταξύ άλλων την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία, τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, ώστε να προχωρήσουν και άλλο στην κατεύθυνση αυτών των υπονομευτικών, αντικανονικών ενεργειών ως προς την Ανατολική Ορθοδοξία.

Νομίζω ότι το «κουτί της Πανδώρας», που άνοιξε ο Βαρθολομαίος, ήδη οδήγησε σε σχίσμα στην Κυπριακή Εκκλησία, σε αναβρασμό σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, η «αποστολή» που ετοίμασαν οι Αμερικανοί στον Βαρθολομαίο και δεν κρύβουν ότι εργάζονται ενεργά μαζί του υπό το σύνθημα της «ελευθερίας του θρησκεύεσθαι ή της πίστης», η αποστολή του Βαρθολομαίου είναι να θαφτεί η επιρροή της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Άλλη εξήγηση των ενεργειών αυτού του ανθρώπου δεν μπορώ να δω.”

Ο Λαβρόφ μιλάει για συγκεκριμένη αποστολή που έχει αναλάβει ο Οικουμενικός: ”η αποστολή του Βαρθολομαίου είναι να θαφτεί η επιρροή της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο.

dimpenews.com

Back to top button