Ελλάδα

NYT: «Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

NYT: «Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν»

 

Ο Πούτιν επιδιώκει συμμαχίες με κάθε ηγέτη ο οποίος εμφανίζεται να διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να προσέξει να μη τον χρησιμοποιήσουν με απώτερο στόχο την υπονόμευση της ευρωπαϊκής ενότητας, τονίζουν στο κύριο άρθρο του οι New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο φέρει τον τίτλο “Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν”, η χρονική στιγμή της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα -μία ημέρα πριν από την καταβολή της δόσης των 458 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο-, όπως επίσης η κριτική που έχει ασκήσει για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανίας, δημιουργούν ερωτηματικά ως προς το τι ακριβώς θέλει να πετύχει.

«Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βασιστεί στην Ρωσία για την οικονομική διάσωσή της…», αναφέρεται στο άρθρο των ΝΥΤ. «Η κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου και, σε μικρότερο βαθμό, οι δυτικές κυρώσεις έχουν ζημιώσει τη ρωσική οικονομία και έχουν περιορίσει την δυνατότητα του κ. Πούτιν να παρέχει βοήθεια σε άλλες χώρες…», επισημαίνουν.

Και μπορεί οι Ελληνες αξιωματούχοι να δηλώνουν στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα ζητήσει οικονομική στήριξη απο τη Ρωσία, αλλά ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις είναι «αδιέξοδη πολιτική».

«Αυτή η στάση είναι βλαβερή, διότι οι κυρώσεις έχουν πραγματικές επιπτώσεις στη Ρωσία και πρέπει να διατηρηθούν», υποστηρίζουν στο άρθρο τους οι ΝΥΤ. «Αλλά πρέπει να ανανεώνονται κατά περιόδους και επ’ αυτού πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα μέλη της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Αν ο κ. Τσίπρας επικρίνει δημοσίως τις κυρώσεις ενώ βρίσκεται στη Μόσχα, ο κ. Πούτιν θα έχει πετύχει έναν θρίαμβο σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων…».

 

 

 

 

 

http://www.imerisia.gr

 

Back to top button