Άποψη

RTRS: Η Ελλάδα είπε στους δανειστές ότι τα διαθέσιμα εξαντλούνται στις 9 Απριλίου

Η κυβέρνηση είπε στους δανειστές ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα εξαντληθούν στις 9 Απριλίου, ζητώντας αποδέσμευση νέας βοήθειας πριν υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή αυτών, ωστόσο, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, ανέφεραν στο Reuters αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

eurogreece2912015Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελληνικό αίτημα υποβλήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group που έγινε την Τετάρτη ώστε να αξιολογηθεί η πρόοδος της Αθήνας στην εκπλήρωση των όρων για την εκταμίευση των δανείων που εκκρεμούν.

Το αίτημα αυτό απηχεί τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση την Τετάρτη ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Ο Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση θα επέλεγε το δεύτερο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης διέψευσε αργά χθες το βράδυ ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ.

 

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚΑνακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο αναφέρει ότι διαψεύδει το δημοσίευμα του Reuters. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής: “Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς”.


Dijsselbloem: Αρκετός δρόμος ακόμη για συμφωνία με Ελλάδα

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, δήλωσε ότι υπάρχει «ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε» για την επίτευξη μίας συμφωνίας επί των ελληνικών προτάσεων για βοήθεια ακόμη και αφού η κυβέρνηση της Αθήνας ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις για περισσότερες λεπτομέρειες στις προτάσεις της για να τερματιστεί το αδιέξοδο.

«Είναι σε συνεχή βελτίωση» δήλωσε ο Dijsselbloem σήμερα σε δημοσιογράφος στη Χάγη, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Παραδίδουν όλο και περισσότερες προτάσεις όλο και πιο λεπτομερείς. Σε κάποια σημεία, σίγουρα θα φτάσουμε σε μία συμφωνία».

 

«Πρέπει να υπάρχει ένα καλό πακέτο το οποίο θα μπορεί επίσης να υλοποιηθεί στους τέσσερις μήνες που συζητάμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Το ρολόι συνεχίζει να μετρά αντίστροφα. Έτσι, ελπίζω ότι σύντομα θα καταλήξουν σε συμφωνία επί των κύριων ζητημάτων, μετά μπορούμε να το συζητήσουμε στο eurogroup».

«Η εντύπωσή μου είναι ότι χρειάζεται ακόμη καιρός. Επομένως ελπίζω ότι θα συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά και ενδεχομένως σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να πάει γρήγορα», είπε.

Back to top button