breaking newsΔιεθνή

Ολοταχώς για ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! Στο «κόκκινο» η πολεμική βιομηχανία του ΝΑΤΟ! Τι αποφασίστηκε

 

Οι υπουργοί ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ εξέτασαν τρόπους για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής και την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων και πυρομαχικών, τα οποία έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ, δεδομένης της άνευ προηγουμένου υποστήριξης των Συμμάχων στην Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου.

«Οι Σύμμαχοι συμφωνούν στην ανάγκη να εργαστούν χέρι-χέρι με την αμυντική βιομηχανία για την ενίσχυση της βιομηχανικής ικανότητας και ήδη επανεξετάζουν τους στόχους ικανότητας του ΝΑΤΟ για αποθέματα πυρομαχικών», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ.

«Παρατηρούμε μια τεράστια κατανάλωση πυρομαχικών, εδώ και αρκετούς μήνες. Είναι ένα θέμα που αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε από το φθινόπωρο», πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι «τώρα τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύνθυνση και υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί η παραγωγική ικανότητα από τη βιομηχανία, με νέες επενδύσεις».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αυξάνουν την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οδεύουμε προς κλιμάκωση του πολέμου -προς ώρας- αυστηρά στα όρια της Ουκρανίας. Τουλάχιστον έως ότου να γίνει πράξη το «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε τις υποσχέσεις υποστήριξης των Συμμάχων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων βαρέων όπλων και στρατιωτικής εκπαίδευσης. Ευχαρίστησε επίσης τους Συμμάχους για τη σημαντική συνεισφορά τους στο Πακέτο Βοήθειας Δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, το οποίο παρέχει στην Ουκρανία τροφή, καύσιμα, ιατρικές προμήθειες εξοπλισμό αντι-drone και αμφίβιες γέφυρες.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να δεσμευτούν να δαπανήσουν τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)

el.gr

Back to top button