Διεθνή

Νέα τρομοκρατική επίθεση κι απόπειρα δολοφονίας κατά Ρώσου μαχητή, πολιτικού, συγγραφέα του Zakhar Prilepin εντός ρωσικού εδάφους…Ανατίναξαν το παγιδευμένο του όχημα! ΒΙΝΤΕΟ

Νέα τρομοκρατική επίθεση κι απόπειρα δολοφονίας κατά Ρώσου μαχητή, πολιτικού, συγγραφέα του Ζαχάρ Πρίλεπιν εντός ρωσικού εδάφους…

Αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ρώσο συγγραφέα, πολιτικό και ακτιβιστή Zakhar Prilepin ανατινάχθηκε στο Nizhny Novgorod στη Ρωσία αναφέρει το RIA. Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο Zakhar Prilepin τραυματίστηκε και ο οδηγός του αλλά και σωματοφύλακάς σκοτώθηκε. Ο Prilepin είναι συμπρόεδρος του πολιτικού κόμματος A Just Russia — For Truth. Ο νεκρός οδηγός ήταν 28χρονος από το Λούγκανσκ. Ο Zakhar Prilepin κατευθυνόταν στο Nizhny Novgorod για να δει δικούς του.

Ο συγγραφέας, ο οποίος υποστηρίζει ενεργά τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια. Νοσηλεύεται με πολλαπλά σπασμένα οστά και διάσειση. Τώρα έχει τις αισθήσεις του.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που το αυτοκίνητο ανατράπηκε ολοσχερώς ενώ το μπροστινό μέρος του κόπηκε. Η ισχύς της εκρηκτικής ύλης είναι ισοδύναμη με 300 γραμμάρια TNT.
Ο Ρώσος συγγραφέας και ακτιβιστής, που έχει προσφερθεί εθελοντικά στη στρατιωτική θητεία, επέζησε από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ αλλά τραυματίζεται σοβαρά ενώ ο οδηγός του σκοτώθηκε!

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που ο Prilepin επέστρεφε από ένα ταξίδι στο Donbass. Ο Πρίλεπιν συνοδευόταν από την κόρη του, αλλά σε μια τυχερή εξέλιξη, είχε βγει από το αυτοκίνητο λίγα λεπτά πριν εκραγεί.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ένα εξτρεμιστικό ουκρανικό κίνημα που ονομάζεται Atesh, το οποίο είπε ότι «κυνηγούσε τον Πρίλεπιν από τις αρχές του τρέχοντος έτους». Η ομάδα αυτοαποκαλείται «στρατιωτικό κίνημα Ουκρανών και Τατάρων της Κριμαίας». Από το 2014, ο πρώην αναπληρωτής Prilepin εμφανίστηκε ως ένθερμος υποστηρικτής των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και το 2017 δημιούργησε το δικό του εθελοντικό τάγμα. Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Πρίλεπιν είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Εθνική Φρουρά της Ρωσίας και είχε φύγει για τη ζώνη των συγκρούσεων. Κρατείται ως ύποπτος ότι ανατίναξε το αυτοκίνητο, είναι κάτοικος της περιοχής Νίζνι Νόβγκοροντ, ο οποίος πρόσφατα έλαβε ρωσική υπηκοότητα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν κάτω από την καπό και ενεργοποιήθηκε γύρω στις 10:40 π.μ. Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ. Η έκρηξη άφησε κρατήρα βάθους περίπου 0,7 μέτρων και πλάτους 1,5 μέτρων.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Pionerskoye κοντά στο Nizhny Novgorod, περίπου 80 χιλιόμετρα από το δάσος Nizhny Novgorod, κοντά στον ποταμό Kerzhenets.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός θα μπορούσε να βρίσκεται κάτω από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου Audi Q7. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από τo καπό.

Ο συγγραφέας Zakhar Prilepin επέστρεφε σπίτι από το LDNR. Στην πορεία, σταμάτησε με τον οδηγό και στενό του φίλο, Alexander Shubin, με το παρατσούκλι «Κακός», για καφέ και να πάρουν κάτι πρόχειρο στην περιοχή Nizhny Novgorod. Σε όλη τη διαδρομή πιθανότατα τον ακολουθούσαν άγνωστοι άνδρες που στη συνέχεια πυροδότησαν μια έκρηξη.

Σύμφωνα με τον Readovka, ένας εκρηκτικός μηχανισμός βάρους σχεδόν 3 κιλών βρισκόταν κάτω από το καπό του αυτοκινήτου του Prilepin. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, το αυτοκίνητο εκτινάχθηκε προς τα πάνω και ανατράπηκε – το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου κυριολεκτικά σκίστηκε. Η απόπειρα δολοφονίας του Πρίλεπιν στοίχισε τη ζωή στον στενό φίλο του Αλέξανδρο και τραυμάτισε σοβαρά τον συγγραφέα, ο οποίος τραυματίστηκε στα πόδια.

Ο Zakhar Prilepin διακομίστηκε με ελικόπτερο σε μια από τις κλινικές της Μόσχας. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, λαμβάνει όλη τη βοήθεια που χρειάζεται. Η Ανακριτική Επιτροπή έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα και οι αρχές επιβολής του νόμου συνέλαβαν έναν πιθανό ύποπτο.

Ο Ζαχάρ Πρίλεπιν είναι η τρίτη εμβληματική Ρωσική φιγούρα που έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και μάλιστα εντός ρωσικού εδάφους. Στις 20 Αυγούστου 2022, η Ρωσίδα δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Daria Dugina κόρη του φιλοσόφου και ακαδημαικού Ντάγκιν σκοτώθηκε σε έκρηξη αυτοκινήτου στην περιοχή της Μόσχας. Στη συνέχεια, στις 2 Απριλίου, ο πολεμικός ανταποκριτής Vladlen Tatarski σκοτώθηκε από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αγαλματιδίου σε ένα καφέ στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Σε αυτούς τους δύο φόνους, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) βρήκε τα ίχνη της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας.

«Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ τροφοδότησαν έναν ακόμη διεθνή τρομοκρατικό πυρήνα – το καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας το περιστατικό…

Οι πιο σκληροπυρηνικοί κι οραματιστές στοχοποιούνται δηλ. τα πιο επαναστατικά πνεύματα..Γκίβι, Μοτορόλα, Ζαχαρτσένκο και τόσοι άλλοι…… οι σκεπτόμενοι μαχητές πεθαίνουν μπαμπέσικα από δόλιο χέρι…. οι στρατιώτες σκοτώνονται στον πόλεμο και οι οπλαρχηγοί του πνεύματος και του αγώνα στα σπίτια τους,στα γραφεία τους, στ΄ασανσέρ, στις καφετέριες ή στην άσφαλτο …… Οι φυσικοί ηγέτες του Ντονμπάς πεθαίνουν

Οι στίχοι αυτοί μπορεί και να ’ναι οι τελευταίοι
Οι τελευταίοι στους τελευταίους που θα γραφτούν

Γιατί οι μελλούμενοι ποιητές δε ζούνε πια
Αυτοί που θα μιλούσανε πεθάναν όλοι νέοι….(M.A)

dimpenews.com

Back to top button