breaking newsΔιεθνή

Το Ιράκ καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στην Αρμπίλ, λέει πως θα λάβει νομικά μέτρα

Έχασαν τη ζωή τους άμαχοι

Ηκυβέρνηση του Ιράκ καταδίκασε σήμερα την «επίθεση» του Ιράν στην Αρμπίλ, την εκτόξευση ομοβροντίας βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε αμάχους, με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών στη Βαγδάτη, τονίζοντας πως θα ληφθούν «μέτρα», μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, σύμφωνα με την οποία επλήγη «αρχηγείο των κατασκόπων του σιωνιστικού καθεστώτος», ή αλλιώς της Μοσάντ, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ.

Η ιρακινή κυβέρνηση θα λάβει «όλα» τα πιθανά «νομικά μέτρα» εναντίον της ιρανικής «επίθεσης», που χαρακτήρισε «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του Ιράκ που «έπληξε την ασφάλεια» του πληθυσμού του, τονίζεται στο κείμενο. Η Βαγδάτη σχεδιάζει να θέσει ζήτημα ιδίως «στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε το ΥΠΕΞ.

Ακόμη, στην ανακοίνωση της ιρακινής διπλωματίας αναφέρεται πως θα δημιουργηθεί «επιτροπή έρευνας» με σκοπό να επιδειχθεί στην «ιρακινή και στη διεθνή κοινή γνώμη» πως οι «κατηγορίες» της Τεχεράνης είναι «ψευδείς».

PrimeNews.

Back to top button