breaking newsΕλλάδα

Ανδρουλάκης και Κασσελάκης: Έδωσαν βοήθεια, αντί να «ρίξουν» την κυβέρνηση που φυλλορροούσε

 

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κόμματα πιάστηκαν κορόιδα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς έδωσαν χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση σε ένα νομοσχέδιο που πάνω από τα μισά κοινοβουλευτικά στελέχη δεν το ήθελαν.
Κανονικά εάν δεν ψήφιζαν η ΝΔ έχανε την δεδηλωμένη, δεν θα εξασφάλιζε την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν οι βουλευτές της και θα ήταν απονομιμοποιημένη και στη Βουλή και στους ψηφοφόρους της. Όσοι ψήφισαν ΝΔ στις εθνικές εκλογές δεν γνώριζαν ότι σε λίγο καιρό η ΝΔ θα έφερνε ένα νομοσχέδιο που θα έδινε δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και υπό αυτή την έννοια πιάστηκαν κορόιδα οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι που έδωσαν στην ΝΔ το 41% που γέμισε αλαζονεία την ομάδα του Μαξίμου που είναι στην εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη σύρθηκε, δεν είναι προοδευτικό κόμμα με τόσες αποχές σύρθηκε και έγινε παρακολούθημα του Μητσοτάκη, μετρώντας μεγάλες απώλειες αφού το 1/3 των βουλευτών του παρά τις μεγάλες πιέσεις που ασκήθηκαν εν τέλει απείχαν αν και η πραγματική τους θέση ήταν η καταψήφιση. Αν δεν υπήρχε αυτή η πίεση, κυρίως για να μην εκπέσει στα μάτια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ο Ανδρουλάκης, τότε οι βουλευτές που θα απείχαν ή ακόμα θα καταψήφιζαν θα ήταν περισσότεροι. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ διαθέτει ακόμα στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» και δεν είναι ένα προοδευτικό κόμμα όπως θα νόμιζαν κάποιοι. Ίσως γι’ αυτό και δεν μπορεί να πάρει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ο Τσίπρας ήταν αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψήφιζε

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εάν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αρχηγός δεν θα ψήφιζαν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το είχε πράξει αρκετές φορές ο Τσίπρας σε νομοσχέδιο που ουσιαστικά συμφωνούσε, αλλά δεν εξυπηρετούσαν την ευρύτερη στρατηγική του. Μπορεί να είχαν προτείνει πιο ακραίο σχέδιο νόμου που έδινε το δικαίωμα και για τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας όμως, θα είχαν βρει τρόπο να μην δώσουν στήριξη σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Μην ξεχνάμε ότι επί Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα μπήκαν και καραμανλικοί, ο πρώην πρωθυπουργός ψηφίστηκε και από ένα ευρύτερο σύνολο από αντισυστημικούς μέχρι και ακροδεξιούς, επειδή επί Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα αντισυστημικό κόμμα.

Χωρίς στρατηγική οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Τι θέλουμε να πούμε; Ότι αν στις ηγεσίες των κομμάτων υπήρχαν αρχηγοί με στρατηγική και μυαλό τώρα θα είχαν φέρει τον Μητσοτάκη σε πολύ δεινή θέση. Ίσως πρόκειται για ένα τεράστιο ιστορικό λάθος της αντιπολίτευσης. Αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν τον Μητσοτάκη να «κλέβει» τον χώρο τους με τον ίδιον να αφήνει παράλληλα χώρο στα δεξιά της ΝΔ. Ίσως και σκόπιμα. Ίσως υποτιμώντας ότι στην επόμενη Βουλή τα εθνικά κόμματα θα έχουν πάρει διψήφιο ποσοστό.

Back to top button