Ελλάδα

Αποδοκιμάζεται η τακτική της διαπραγμάτευσης

Λανθασμένη κρίνει η πλειονότητα των πολιτών την τακτική που τηρεί η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση κατέγραψε φθορά στη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στην πρόθεση ψήφου. Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 13 και 15 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί λάθος τη στρατηγική της Ελλάδας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.

 

97491-218307Η πλειονότητα των πολιτών – σε ποσοστό 61% – θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένων των συνθηκών, ενώ μόλις το 35% υποστηρίζει πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της.

Το 39% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε πριν τις κάλπες. Ωστόσο, δεν υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα, αναφορικά με το ποια είναι η σωστή επιλογή σε περίπτωση που η συμφωνία δεν συμφωνεί με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης. Το 30% πιστεύει ότι η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το 28% προκρίνει τη λύση δημοψηφίσματος και το 27% προτιμά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

 

 

Η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού συνεχίζει τη πτωτική της πορεία μετεκλογικά και πέφτει στο 50%, από 70% που ήταν τον Μάρτιο. Την ίδια στιγμή σε ό, τι αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα με διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τη Ν.Δ. Συγκεκριμένα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ το στήριξη του 36,5% των πολιτών , ενώ στο 15,5% κινείται η Ν.Δ.. Στην τρίτη θέση συνυπάρχουν Χ.Α. και Ποτάμι (6%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4%), ενώ ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Back to top button