breaking newsκοινωνία

Επίθεση λοιμωξιολόγων – Ν.Σύψας: «Η Εκκλησία είναι κατώτερη των περιστάσεων – Να τηρήσει άμεσα τα μέτρα»

 

 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κι «εξέχων» μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας, αφού προανήγγειλε δεύτερο lockdown εξαπέλυσε επίθεση στην Εκκλησία!

O κ. Σύψας δήλωσε ότι «η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις». «Πρέπει να κάνει το καθήκον της», τόνισε και συμπλήρωσε πως «τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία».

«Πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα. Προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα δύσκολα ακόμα δεν έχουν περάσει, αφού όπως είπε, «όσον αφορά τις νοσηλείες και τους θανάτους η αποκλιμάκωση είναι ακόμα πιο αργή».

«Το άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά», τόνισε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι «το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας».

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown», διευκρίνισε ο καθηγητής και επεσήμανε ότι δεν έχουμε επιλογές, ενώ όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ξεκαθάρισε ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away».

Σχετικά με το Ρεβεγιόν και τις φετινές γιορτές, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «δεν πρέπει να έχουμε καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας» και πρόσθεσε ότι «του χρόνου θα έχουμε καλύτερα Χριστούγεννα», ενώ επεσήμανε ότι «με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα».

Όσον αφορά τα σχολεία, ο καθηγητής ανέφερε ότι «στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», τονίζοντας την προϋπόθεση να τηρούνται τα μέτρα.

«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι ολοφάνερο εδώ και καιρό πως οι λοιμωξιολόγοι με την «ευλογία» της κυβέρνησης έχουν υπερβεί προ πολλού τον συμβουλευτικό τους ρόλο και λειτουργούν  άλλοτε ως έπαρχοι και άλλοτε ως αστυνομικοί «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» πολίτες, πιστούς και εμπόρους να υπακούσουν στα «φιρμάνια» που εκδίδουν κάθε λίγο και λιγάκι. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχοντας χάσει κάθε μέτρο αποφάσισαν τώρα να επιτεθούν στην Ορθοδοξία και την πίστη των Ελλήνων, στοχοποιώντας (και) την Εκκλησία.

 

 

Pronews
Back to top button