Διεθνή

Γονυπετής ο Πατριάρχης Αντιοχείας προσεύχεται στην εκκλησία του Αγ. Πέτρου στην Αντιόχεια στην αρχαιότερη εκκλησία κόσμου, απ’ όπου μεταδόθηκε το ευαγγέλιο σ’ όλο τον κόσμο, και όπου οι πιστοί ονομάστηκαν για α΄φορά χριστιανοί. Τι ζήτησε από το Θεό;;;; ΦΩΤΟ

Γονυπετής ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης προσεύχεται στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Αντιόχεια στην αρχαιότερη εκκλησία στον κόσμο, από όπου μεταδόθηκε το ευαγγέλιο σ’ όλο τον κόσμο, και όπου οι πιστοί ονομάστηκαν για α΄φορά χριστιανοί. Τι ζήτησε από το Θεό;;;;

Εγκάρδια προσευχή του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην ιστορική και μαρτυρική Αντιόχεια στις 19 Απριλίου 2023 καθώς έκανε Πάσχα στην περιφέρεια Αντιόχειας και περιοδεία. Ποιά να ήταν άραγε η προσευχή του; Ο Απ. Πέτρος θεωρείται ο πρώτος επίσκοπος Αντιόχειας και ιδρυτής της εκεί Εκκλησίας.
Στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Αντιόχεια, την αρχαιότερη εκκλησία στον κόσμο, από την οποία μεταδόθηκε το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο, και οι πιστοί ονομάστηκαν για πρώτη φορά χριστιανοί βρέθηκε ο πατριάρχης Αντιοχείας συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία.
Ο Πατριάρχης Ιωάννης ο Χ μπήκε στο προαύλιο της εκκλησίας, στοχαζόμενος κάθε ιστορική γωνιά της, που αφηγείται τις ιστορίες των αγίων, των αποστόλων και των χριστιανών που ζούσαν και προσεύχονταν σε αυτήν, και ήταν το ιερό τους καταφύγιο.
Στην ιστορική εκκλησία για την οποία μίλησε η ιστορία, ο Πατριάρχης Ιωάννης ύψωσε την προσευχή και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη.

Από αυτόν τον ιερό τόπο, ο Πατριάρχης Ιωάννης Χ έστειλε, σε μια δήλωση στα ΜΜΕ,έστειλε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ένα αναστάσιμο μήνυμα ειρήνης στο οποίο ευχόταν τα πονεμένα και πληγωμένα σπίτια και οι χώρες μας να απολαμβάνουν ειρήνη, ασφάλεια και ηρεμία. Οι επιδεινούμενες κρίσεις που εξουθενώνουν τους ανθρώπους τους να τελειώσουν.
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε επίσης τον αντίκτυπό του στην επίσκεψη σε αυτόν τον ιερό τόπο, τον οποίο ίδρυσε ο Άγιος Πέτρος, γεγονός που κάνει κάποιον να νιώθει ότι βρίσκεται σε προσκύνημα στην πόλη του ιστορικού κέντρου της μεγάλης πόλης της Αντιόχειας. Έρχομαι σε εσάς με ελπίδα γιατί το Α και το Ω μας είναι η Αντιόχεια αναφέρει.

Την πόλη Αντιόχεια ίδρυσε ο Σέλευκος Α’ ο Νικάτορας (358/354-281 π.Χ.) δίνοντας το όνομα του πατέρα του που ήταν Αντίοχος.

dimpenews.com

Back to top button