Κύπρος

Η τουρκοφρενής, ρατσιστική διζωνική δεν είναι «ευρωπαϊκή λύση

Με τον Σάββα Ιακωβίδη 

 

Διά της ρατσιστικής, αντιευρωπαϊκής διζωνικής, η Ένωση θα ενσωματώσει ένα νέο κράτος, που δεν θα έχει υπογράψει τη συμφωνία ένταξης, ενώ παράλληλα η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ήδη είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε., θα πάψει να υπάρχει.
Ας προσεχθούν μερικά δεδομένα, που ήδη προϊδεάζουν και προαναγγέλλουν νέα επιχείρηση εξαπάτησης του λαού στην αναζήτηση λύσης του Κυπριακού.

 

turkengΠρώτον, οι πρωταγωνιστές -Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο υποτελής και εγκάθετος Ακιντζί, ο σουλτάνος Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, οι Αμερικανοί συν διατεταγμένα δημοσιογραφικά όργανα- προσπαθούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα πρωτοφανούς αισιοδοξίας, ελπίδας και σχεδόν βεβαιότητας ότι το 2015 δήθεν θα είναι έτος λύσης.

 

Το προανήγγειλε ο Νορβηγός Έιντε από τις 7 Απριλίου με δηλώσεις του. Δεύτερη προσπάθεια αφόρητης παραπλάνησης των πολιτών έγινε με συνέντευξη Αναστασιάδη, διά της οποίας προανήγγελλε και αυτός πως, μόλις λυθεί το Κυπριακό, πακτωλός εκατομμυρίων θα κατακλύσει την ομόσπονδη Κύπρο. Και επειδή σήμερα ο μισός και πλέον πληθυσμός διάγει υπό συνθήκες φτώχιας, η προεδρική αναγγελία για τα εκατομμύρια έπεσε ως… μάννα εξ Αναστασιάδειου ουρανού στα κεφάλια ευκολόπιστων. Τρίτον, ο Ερντογάν και ο Ακιντζί, σε ένα νέο επικοινωνιακό παιγνίδι, διαβεβαιώνουν πως, ναι, διακαώς, τώρα, θέλουν λύση του προβλήματος.

Μόνο που κανείς δεν τους ρώτησε γιατί, για 41 χρόνια, η κατοχική Τουρκία δεν έκανε ένα μικρό βήμα και να αποσύρει έναν έστω Αττίλα, στο πλαίσιο της δήθεν βούλησής της για «δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού».

Ας προσεχθεί το τραγικό: Οι Τούρκοι μιλούν για «δίκαιη λύση», φρασεολογία που η ηγεσία μας ούτε καν αναφέρει. Τέταρτον, ο Νορβηγός Έιντε, σε δηλώσεις του, που συνιστούν την κορύφωση του εμπαιγμού της νοημοσύνης του κυπριακού λαού, ερωτηθείς για το ρόλο της Ε.Ε., είπε: «Η Ε.Ε. είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι αυτή (η Κυπριακή Δημοκρατία) είναι μια χώρα της Ε.Ε. και στο μέλλον η ενωμένη Κύπρος θα είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε. και πρέπει να είναι συμβατή με τα πρότυπα της Ένωσης. Πιστεύω ότι ο σεβασμός στις βασικές αρχές και διαδικασίες της Ε.Ε. θα εξυπηρετήσει και τους Τουρκοκυπρίους και τους Ελληνοκυπρίους. Εργάζομαι πολύ στενά με την Ε.Ε., η οποία υποστηρίζει και παρακολουθεί τη διαδικασία με μεγάλο ενδιαφέρον». Να τον πιστέψουμε;

Επειδή ο Νορβηγός διπλωμάτης είναι πλήρως αναξιόπιστος, μετά τις γνωστές δηλώσεις του, θεωρούμε ότι τα πιο πάνω συνιστούν αφόρητο εμπαιγμό και αδίστακτη προσπάθεια εξαπάτησης των Κυπρίων. Ο Έιντε πρέπει να γνωρίζει πως η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν είναι συμβατή με τις αρχές και αξίες τής Ε.Ε. Δεν είναι συμβατή με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και, αν υλοποιηθεί, θα είναι σταθερή πηγή δημιουργίας ανυπέρβλητων προβλημάτων για την Ένωση. Γιατί ο Ερντογάν είναι τόσο ενθουσιασμένος με τον νέο διαλόγου κωφών;

Διότι κρίνει ορθά πως η τουρκική πολιτική, που σχεδιάστηκε από το 1956, για την επανάκτηση της Κύπρου, και από το 1960 για την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, οδεύει προς την τελική υλοποίησή της. Πώς; Με την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία δύο συνιστώντων κρατιδίων με ίσο πολιτικό καθεστώς υπό την ομπρέλα μιας τρικέφαλης ομοσπονδίας. Με υπαρκτό και βέβαιο τον κίνδυνο, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία εξαφανιστεί, το τ/κ συνιστών κρατίδιο να απορροφηθεί και επίσημα από την Τουρκία.

Γιατί, λοιπόν, η διζωνική είναι ο τάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού Ελληνισμού;

 

 

Διότι δεν είναι συμβατή με τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Αυτές είναι: Η ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, η κυριαρχία, ανεξαρτησία και ισότητα των κρατών, η απαγόρευση της επίθεσης και η μη αναγνώριση των συνεπειών της και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αρχής του κράτους δικαίου. Όλες αυτές οι αρχές έχουν παραβιαστεί και καταπατηθεί από την Τουρκία αλλά και από τις καταστροφικές υποχωρήσεις και παραχωρήσεις της πλευράς μας

 

Τι λέγει μονότονα ο υποτελής Ακιντζί;
Ότι εκείνος και ο Αναστασιάδης υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν, το οποίο επαναφέρεται από την πίσω πόρτα. Οι πρόνοιες όσων έχουν μέχρι σήμερα συνομολογηθεί δεν ταυτίζονται με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ε.Ε., ούτε με τους κανόνες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, ούτε με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν πιστέψουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Έιντε, πρέπει να αναμένεται ενεργός εμπλοκή της Ε.Ε. στην επίλυση του Κυπριακού. Αυτή η εμπλοκή δεν μπορεί να έχει παρά δύο στόχους.

Πρώτον, την αναίρεση όσων προνοιών παραπέμπουν σε καθεστώς απαρτχάιντ και προάγουν την τουρκοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δεύτερον, να συνταχθεί ένα νέο Σύνταγμα, δομημένο πάνω στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, και να λαμβάνει υπόψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ήδη μέλος της Ε.Ε. Διαφορετικά, διά της ρατσιστικής, αντιευρωπαϊκής διζωνικής, η Ένωση θα ενσωματώσει ένα νέο κράτος, που δεν θα έχει υπογράψει τη συμφωνία ένταξης, ενώ παράλληλα η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ήδη είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε., θα πάψει να υπάρχει.
Σημερινή
Back to top button