Ελλάδα

«Κολασμένος» θα είναι ο Ιούνιος που θα ζήσουμε…Βάσει του σχεδίου Σόιμπλε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αισιόδοξη δηλώνει διαρκώς η κυβέρνηση Τσίπρα. Σε καμιά δεκαριά μέρες το πολύ θα έχουμε κάνει συμφωνία «έντιμου συμβιβασμού» δηλώνει κάθε τόσο. Αυταπατάται.

 

icemax_620_3787a538f4ac038b16b8fb6cc930b0acΑλλα έχει πει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – και στην Ευρώπη ισχύουν μόνο αυτά που λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών! Στα τέλη Ιουνίου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, επαναλαμβάνει ο Σόιμπλε κάθε τόσο. Τότε θα ολοκληρωθεί ο οικονομικός στραγγαλισμός της Ελλάδας που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει μεθοδικά ο ίδιος.

 

Ο Σόιμπλε καθόρισε ουσιαστικά και την έκβαση των συζητήσεων Μέρκελ – Ολάντ – Τσίπρα στη Ρίγα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, με την παρέμβαση που έκανε την Πέμπτη το πρωί, πριν αρχίσει. «Η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες μέρες δεν δικαιολογείται από τις διαπραγματεύσεις» διακήρυξε κατηγορηματικά.

 

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τα είπε πιο ευγενικά, αλλά δεν παρεξέκλινε από τη γραμμή Σόιμπλε. Αγκαλιές, φιλιά, χαμόγελα προς τον Τσίπρα, αλλά από πλευράς ουσίας, τίποτα. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες σε επίπεδο «θεσμών», όπως αποκαλείται τώρα η τρόικα, ήταν η ουσία της θέσης της.

 

Ως πρόκληση ζωής για τον Σόιμπλε παρουσίαζε την Πέμπτη η σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα των Γερμανών κεντροαριστερών διανοουμένων «Ντι Τσάιτ» το πρόβλημα της Ελλάδας. «Ο Χέλμουτ Κολ και η Ανγκελα Μέρκελ τον έχουν απογοητεύσει. Τα κατάφερε όμως (ο Σόιμπλε) να γίνει υπουργός Οικονομικών, Εξωτερικών και Καγκελαρίας της Ευρώπης. Μπορεί να αποτύχει στους Ελληνες;» ανέφερε ο υπότιτλος στο τρισέλιδο αφιέρωμα πολλών χιλιάδων λέξεων της γερμανικής εφημερίδας. «Αν δεν πετύχει η διάσωση της Ελλάδας, μπορεί να υποστεί ζημιά και η Ευρώπη, το σοβαρότερο θέμα του Σόιμπλε. Θα του κάνουν μπάχαλο οι Ελληνες το έργο της ζωής του;» γράφει η «Ντι Τσάιτ».

 

 

Οργή στο Βερολίνο. «Τούρμπο» έχουν γίνει οι Γερμανοί για το ότι στην ελληνική Βουλή υπήρξε πρόταση να κληθεί ως μάρτυρας ο Σόιμπλε στην εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο επαίσχυντο μνημονιακό καθεστώς. Στους πολιτικούς κύκλους του Βερολίνου «δεν υπάρχει καμιά κατανόηση για το γεγονός ότι αυτοί που βοήθησαν θα υποχρεωθούν να καθίσουν σε ένα είδος εδωλίου κατηγορουμένων και ταυτόχρονα θα αναμένεται από αυτούς περαιτέρω υποστήριξη» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

 

 

Τα όρια παράνοιας αγγίζει πάντως το πάθος των Γερμανών εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολιτικός του Σοσιαλδημο­κρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Γιόαχιμ Πος, αφού κατάγγειλε ότι μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια κατοχής από τις ελληνικές αρχές της λίστας με 2.062 προς εξέταση περιπτώσεις, από τις οποίες έχουν μέχρι στιγμής διερευνηθεί οι 49, απεφάνθη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφθείρεται και γίνεται προστάτιδα δύναμη των εγκληματιών φοροδιαφυγής»!!!

 

Δείγμα γερμανικού νεορεαλισμού η ταύτιση των πέντε χρόνων διακυβέρνησης από τις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά – Βαγγέλη Βενιζέλου με τους τέσσερις… μήνες (!) που κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

«Κολασμένος» θα είναι ο Ιούνιος που θα ζήσουμε. Θα μας ψήσουν το ψάρι στα χείλη ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι Γερμανοί. Οπως και της κυβέρνησης, φυσικά. Μόνο που τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός.

 

 

 

 

ethnos.gr

Back to top button