breaking newsΆποψηΕλλάδα

Κυβερνητικό μάρκετινγκ διακίνησης μεταναστών;

 

Η εθνική μας στρατηγική στο μεταναστευτικό, διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του (Καθημερινή, 18/19-4-2020), «δεν καταργεί αυτομάτως τις ροές. Θα έχουμε ροές. Το ζητούμενο, όμως, είναι αυτές να είναι μειωμένες σε σχέση με αυτό που είχαμε. Η ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΡΟΕΣ (…)»

Παρότι δεν διευκρινίζει τι ακριβώς σημαίνει «ΜΙΚΡΕΣ ΡΟΕΣ» γίνεται φανερό ότι η πολιτική της χώρας για την παράνομη μετανάστευση παραμένει σταθερή: «ελεγχόμενα και ασφαλή ανοιχτά σύνορα» όπως αποσαφηνίζεται στο made in Germany «Σύμφωνο Μετανάστευσης» του ΟΗΕ. Ένα σύμφωνο που ο πρωθυπουργός μας ως νεοφιλελεύθερος οπαδός του μεταεθνικού παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού εφαρμόζει με συνέπεια, παρά την αντίθετη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «αλληλέγγυος» κ. Μητσοτάκης μπορεί το Μεγάλο Σάββατο να μην υποδέχτηκε το «Άγιο Φως» ούτε να έδειξε το βράδυ της Ανάστασης με κάποιο τρόπο την στήριξή του στους δοκιμαζόμενους Ορθόδοξους Έλληνες.

Αποχαιρέτησε όμως αυτοπροσώπως και με όλους τους κανόνες της ορθοπολιτικής 47 «ασυνόδευτους» νεαρούς μετανάστες – κυρίως από το Αφγανιστάν (από τα οποία μόνο 4 κορίτσια) – που έφυγαν από το «Ελληνικό Νταχάου» της Μόρια για τη Γερμανία*. Φυσικά, κανείς δεν ασχολήθηκε με το κατά πόσο η εν λόγω ανθρωπιστική πράξη αφορά όντως «ασυνόδευτα» και «άρρωστα» παιδάκια (κυρίως μικρά κοριτσάκια όπως λέγονταν προπαγανδιστικά εδώ και εβδομάδες).

Ούτε βέβαια με τις καταγγελίες στη Γερμανία ότι η συγκεκριμένη ανθρωπιστικό πράξη ξεκίνησε από μία «ακροαριστερή» ΜΚΟ της Δρέσδης, τη «Lifeline», η οποία «απείλησε» την καγκελάριο Μέρκελ πως μέλη της θα επιχειρήσουν εν μέσω κορωνοϊού τη μεταφορά δικής τους επιλογής «ασυνόδευτων» από τη Λέσβο στη Γερμανία, έχοντας μάλιστα την πολιτική κάλυψη κομμάτων της αντιπολίτευσης (Πράσινοι, die Linke).

Όπως και να έχει πάντως, με «βαστάζο» ή όχι πρωθυπουργό, δικαίως ένας φίλος αναρωτιέται: «Όλα αυτά τα ταρατατζούμ με τα ασυνόδευτα δεν είναι και ένα μήνυμα ότι είμαστε ένα “stop over” στο ταξίδι για τον παράδεισο της Ευρώπης, οπότε ελάτε και περιμένετε την σειρά σας; Ήταν ανάγκη να τρέφουμε το μάρκετινγκ της μηχανής των διακινητών;»

(*) Το βίντεο της αναχώρησης 47 «ασυνόδευτων» ανήλικων μεταναστών (3΄& 18΄΄)

freepen
Back to top button