Ελλάδα

Μελανσόν: «Βαρύ πολιτικό σφάλμα να μεταχειρίζονται την Ελλάδα κατ’ αυτόν τον τρόπο»

Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα οικονομικό εργαστήριο»

Ιδιαίτερα επικριτικός για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι εταίροι της είναι ο υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012, Ζαν-Λικ Μελανσόν.

2bed0c138013d8eef06d15c5bb7e5f1b_XLΟ Γάλλος πολιτικός σε συνέντευξή του τονίζει ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα οικονομικό εργαστήριο και ότι χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για να δείχνουν «πώς αντιμετωπίζονται αυτοί που αντιστέκονται!»

Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου του «le Hareng de Bismarck», στο οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα, είναι η τύχη που επιφύλαξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο Ζαν – Λικ Μελανσόν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «L’Humanite».

Ο πρώην ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία τονίζει ακόμα ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να συγγράψει το βιβλίο αυτό καθώς είχε εξοργιστεί από την συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και από το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν αντιδρά.

«Είναι ένα βαρύ πολιτικό σφάλμα κατά του ευρωπαϊκού ιδεώδους να επιτρέπεται να μεταχειρίζονται ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατ’ αυτόν τον τρόπο», σημειώνει ο Γάλλος πολιτικός.

Ο Ζακ – Λιν Μελανσόν προσθέτει ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα οικονομικό εργαστήριο και ότι χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για να δείχνουν «πώς αντιμετωπίζονται αυτοί που αντιστέκονται!».

 

 

«Όταν κέρδισε ο Τσίπρας, συνάντησα τον Φρανσουά Ολάντ για να υπερασπιστώ την υπόθεση των Ελλήνων. Του είπα: αν επιτρέψουμε να ενεργήσουν εναντίον τους, στην συνέχεια θα είναι η σειρά της Γαλλίας. Ήδη μας μεταχειρίζονται, κατά βάθος, όπως τους Έλληνες. Η συμπεριφορά του Βερολίνου δεν υποστηρίζεται πουθενά και η γερμανοφοβία ξεσπά παντού στην Ευρώπη», επισημαίνει ο πρώην ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία.

 

«Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε για να αποφευχθεί ένα ξενοφοβικό μίσος είναι να εξηγήσουμε τη λογική με την οποία δρουν στην Γερμανία και την πολιτική που υπηρετεί το Βερολίνο», αναφέρει επίσης ο Γάλλος πολιτικός.

 

«Ένας άλλος στόχος του βιβλίου του είναι να δώσει τέλος στην ιδέα ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να προχωρήσει το σύστημα και να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση της χώρας αυτής», καταλήγει ο Μελανσόν.

 

 

 

 

kontranews.gr

Back to top button