Διεθνή

Σε επαγρύπνηση οι αμερικανικές αρχές των ΗΠΑ για τυχόν επιθέσεις ισλαμιστών

Τέξας : Επιχείρηση  «εμπνευσμένη» από τον ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με αξιωματούχους

 

 

usa1Οι βαριά οπλισμένοι ένοπλοι που επιτέθηκαν σε ένα διαγωνισμό καρτούν κοντά στο Ντάλας  την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ήταν μάλλον εμπνευσμένοι  από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, αν και δεν υπάρχει  μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι οι δράστες ακολουθούν τον ισλαμικό στρατό σύμφωνα με την εφημερίδα  washingtonpost.com.

Αυτό όμως που πραγματικά φοβούνται οι αρχές είναι η μίμηση , η το ξύπνημα τυχόν ισλαμικών πυρήνων στην αμερικανική επικράτεια. Για αυτό μετά το περιστατικό προφανώς τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλη την επικράτεια όλες  οι αρχές .

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι  επιβολής του νόμου, δήλωσαν  ότι  ακόμα από την ανάλυση των ηλεκτρονικών συσκευών των δραστών, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών, δεν υπάρχουν στοιχεία που να τους εμπλέκουν άμεσα με τον ISIS.

Οι δύο άνδρες, ο  Elton Simpson, 30 ετών μουσουλμάνος και ο συγκάτοικος του Nadir Soofi, 34 ετών , δεν είχαν  επίσημες σχέσεις με τον ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με αξιωματούχους, των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν επιστήσει την προσοχή στους υπευθύνους του  διαγωνισμού κινουμένων σχεδίων,   που είχε  σκοπό να γελοιοποιήσει τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, την Τρίτη,για τυχόν προβοκάτσιες τύπου Παρισίων . Ο ραδιοφωνικός σταθμός που λειτουργεί υπό την αιγίδα του  Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε  την ευθύνη για την επίθεση.

« Λέμε στην Αμερική και  στους χριστιανούς ότι έρχονται  ακόμη χειρότερα», ανακοίνωσε  ο σταθμός, σύμφωνα με  μετάφραση από το SITE Intelligence Group, το οποίο παρακολουθεί τις απευθείας συνδέσεις  από ισλαμιστικές μαχητικές οργανώσεις.

Το FBI παρακολουθεί στενά τους πολίτες των ΗΠΑ που προσπαθούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στην δύναμη του ισλαμικού κράτους, λόγου του φόβου  της αύξησης του αριθμού των περιπτώσεων αλλά και των επιθέσεων εντός του αμερικανικού εδάφους.

Τον Μάρτιο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέλαβαν  δύο άνδρες στο Ιλλινόις, ένας από τους οποίους  κατηγορήθηκε  για συνωμοσία διότι είχε σκοπό  να επιτεθεί σε μια στρατιωτική εγκατάσταση επιθυμώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Το FBI συνέλαβε  επίσης δύο γυναίκες στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της  συνομωσίας στην  κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

 

 

 

 

.pentapostagma.gr

 

 

 

 

pentapostagma.gr

Back to top button