ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

5 τρόποι για να κρατήσετε τα ζωύφια μακριά από το σπίτι σας

590_d07d9a38a254b5f0e408862b83b5c047Οι περισσότεροι άνθρωποι σιχαίνονται τα ζωύφια, και ειδικά τις αράχνες, και με το που μπαίνει η άνοιξη, αυτά ξεκινούν και την επιδρομή τους στο σπίτι σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα κρατήσετε μακριά.

 

 

Αιθέρια έλαια Έλαια, όπως είναι η μέντα ή ο ευκάλυπτος αποτελούν τους χειρότερους εχθρούς των εντόμων, και κυρίως των αραχνών, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά τους. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό και προσθέστε 15-20 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ψεκάστε με το μείγμα σε πόρτες, στις γωνίες του σπιτιού και σε όλα τα μέρη που εμφανίζονται κυρίως οι αράχνες (όπως είναι και οι γωνίες των ταβανιών) και δεν θα ξαναδείτε ποτέ τις αράχνες να εμφανίζονται ξανά.

 

Πορτοκάλι Οι αράχνες επίσης μισούν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και γενικά τα περισσότερα εσπεριδοειδή. Μπορείτε να κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία που κάνατε και με τα αιθέρια έλαια. Ρίξτε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και συμπληρώστε με νερό. Ψεκάστε στις επιφάνειες που συνηθίζουν να εμφανίζονται οι αράχνες.

 

Ξίδι Μια από τις πολλές χρήσεις που έχει το ξίδι είναι να διώχνει τις αράχνες. Επομένως, βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού λευκό ξίδι και νερό και ψεκάστε σε όλες τις ρωγμές του σπιτιού, τις γωνίες και τις χαραμάδες κάτω από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού.

 

Κάστανα Οι αράχνες δεν αντέχουν τα κάστανα όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται. Αφήστε, λοιπόν, από ένα κάστανο σε διάφορα μέρη του σπιτιού (όπως κάτω από κομοδίνα ή κάτω από το ψυγείο και το πλυντήριο) και δείτε τις αράχνες να εξαφανίζονται. Το συγκεκριμένο tip δουλεύει μόνο αν τα κάστανα είναι φρέσκα και καλό είναι να τα αλλάζετε μία φορά την εβδομάδα.

 

Ξεσκόνισμα Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει σκόνη στο σπίτι σας. Φροντίστε να ξεσκονίζετε συχνά και να διατηρείτε το χώρο σας οργανωμένο έτσι ώστε να μην θέλουν ούτε καν να εμφανίζονται οι αράχνες μέσα σε αυτόν.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: spirossoulis.com

Related Articles

Back to top button