breaking newsΚύπρος

Κύπρος: Συνέλαβαν «κυνηγούς κεφαλών» για την απαγωγή δύο Καμερουνέζων που που είχαν δολοφονήσει μια 35χρονη

 

Κύπρος: Η Κυπριακή Αστυνομία, συνέλαβε σήμερα δύο Ελληνοκύπριους 46 και 37 ετών και έναν 47χρονο Τουρκοκύπριο, για την απαγωγή δύο Καμερουνέζων, τους οποίους καταζητούσαν οι αρχές του ψευδοκράτους για την δολοφονία μιας γυναίκας στη κατεχόμενη Λευκωσία.

Οι δύο 32χρονοι Καμερουνέζοι, μετά τη δολοφονία της 35χρονης Τουρκοκύπριας Αϊτσά Αλάβ, στις 22 Δεκεμβρίου, διέφυγαν στην ελεύθερες περιοχές και αναζητούσαν τρόπο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Η Αϊτσά Αλάβ, είχε βρεθεί νεκρή από ασφυξία, δεμένη χειροπόδαρα, στο γραφείο ανταλλαγής συναλλάγματος το οποίο διατηρούσε στη κατεχόμενη Λευκωσία. ΟΙ δράστες είχαν επιχειρήσει να τη ληστέψουν.

Οι δύο Καμερουνέζοι αρχικώς βρήκαν καταφύγιο σε διάφορα σπίτια που τους φιλοξένησαν και στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με 47χρονο Τουρκοκύπριο ο οποίος διαμένει μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές. Ο Τουρκοκύπριος παρουσιάστηκε ως διακινητής μεταναστών και υποσχέθηκε στους δύο Αφρικανούς να τους φυγαδεύσει με πλοίο από τη Λάρνακα, στην Αίγυπτο. Ωστόσο μαζί με δύο Ελληνοκύπριους φίλους του 46 και 37 ετών, έστησαν παγίδα στους δύο Καμερουνέζους και αφού τους έδεσαν, τους φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και σε συνεννόηση με τις αρχές του ψευδοκράτους, τους παρέδωσαν στα κατεχόμενα. Μάλιστα έβγαλαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποδείξουν την «σύλληψη». Δεν αποκλείεται στην υπόθεση να ενεπλάκησαν και άλλα άτομα.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι δεν ενημέρωσαν τις νόμιμες αρχές και την Αστυνομία, λειτουργώντας ως «κυνηγοί κεφαλών», αφού ο στόχος τους ήταν η αμοιβή που είχε υποσχεθεί ο σύζυγος της δολοφονηθείσας, σε όποιον βοηθούσε στη σύλληψη των δραστών.

Οι Καμερουνέζοι χθες οδηγήθηκαν σε λεγόμενο «δικαστήριο» του ψευδοκράτους, το οποίο διέταξε τη προφυλάκιση τους.

PrimeNews.

Back to top button