breaking newsΔιεθνή

Παρέμβαση Ερντογάν για τα επεισόδια στη Γαλλία: «Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες»

Σε παρέμβαση στα εσωτερικά της Γαλλίας για τα ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό, προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Η Τουρκία ανησυχεί ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω καταπίεση των μουσουλμάνων και των μεταναστών» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Οι ρατσιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο μουσουλμάνους, αλλά και μετανάστες», υποστήριξε στη συνέχεια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού καταδίκασε τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στη Γαλλία, μίλησε για αποικιοκρατικές πολιτικές και πολιτικές του αποκλεισμού των μουσουλμάνων και ανέφερε χαρακτηριστικά «όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες».

Η Άγκυρα ελπίζει ότι τα πρόσφατα γεγονότα μετά τους πυροβολισμούς της αστυνομίας στη Γαλλία θα τελειώσουν το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, «καλώντας το Ισραήλ να ενεργήσει με κοινή λογική και να σταματήσει τέτοιες ενέργειες».

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε έντονα και την καύση του Κορανίου στη Σουηδία, λέγοντας ότι οι επιθέσεις κατά των ιερών αξιών «δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ελευθερία σκέψης».

«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς ούτε απειλές, αν δεν τηρήσουν όσα μας έχουν υποσχεθεί για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε δεν υποχωρούμε» ξεκαθάρισε o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη.

«Όλοι πρέπει να αποδεχτούν ότι η φιλία της Τουρκίας δεν μπορεί να κερδηθεί με την υποστήριξη της τρομοκρατίας, ανοίγοντας χώρο στους τρομοκράτες» διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημείωσε ότι «η χώρα μας έχει 7 εκατομμύρια πολίτες της στο εξωτερικό, η υπόθεση της εχθρότητας εναντίον των Τούρκων και των μουσουλμάνων, εκτός από θέμα εξωτερικής πολιτικής, είναι και ζήτημα εθνικής μας ασφάλειας».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ναυάγιο στην Πύλο, τονίζοντας πως «αυτό το γεγονός δεν πήρε δημοσιότητα όσο τον θάνατο των πέντε δισεκατομμυριούχων με το υποβρύχιο».

Prime News.

Back to top button