breaking newsΔιεθνή

Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 74 νεκροί από τη φωτιά σε κτήριο – Ανάμεσά τους και 12 παιδιά

Δώδεκα παιδιά συγκαταλέγονται στους 74 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε πενταώροφο κτήριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για δεκάδες αγνοούμενους.

«Μεταξύ των 74 σορών που καταμετρήθηκαν (…) μετρήσαμε 12 παιδιά», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τεμπαλέθου Μπαχλάζα, επικεφαλής των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της επαρχίας Γκαουτένγκ, στην οποία βρίσκονται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα Πρετόρια.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων συνεχίζονται στο κτήριο.

giohanesburg4

giohanesburg3

giohanesburg2

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα εξέφρασε τη θλίψη του για την «τεράστια τραγωδία». «Είναι μια τεράστια τραγωδία για τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους σε φρικτές συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη και κατασβέστηκε από την πυροσβεστική.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, όμως ο Εμγκσίνι Τσουάκου, μέλος των δημοτικών Αρχών αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια, εκτίμησε ότι ενδέχεται να ξεκίνησε από ένα αναμμένο κερί.

Το κτήριο βρίσκεται σε υποβαθμισμένη περιοχή στην πρώην επιχειρηματική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ, με κάποιους από τους ενοίκους να διαμένουν σε αυτό παράτυπα, σύμφωνα με τον Μουλάουτζι.

Ν

Back to top button