breaking newsΔιεθνή

Ζελένσκι: Έχουν σκοτωθεί 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες στη Ρωσία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα τον απολογισμό της ουκρανικής προεδρίας για τις στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος στα δύο χρόνια εχθροπραξιών που ακολούθησαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με πάνω από 31.000 ουκρανούς στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί όπως αποκάλυψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα τον απολογισμό της ουκρανικής προεδρίας για τις στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας.

«Τριάντα μία χιλιάδες ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν. Όχι 300.000, ούτε 150.000, όπως λένε ο Πούτιν και ο κύκλος των ψευτών. Αλλά κάθε μία από τις απώλειες αυτές είναι μία μεγάλη απώλεια για εμάς».

«Η νίκη μας θα εξαρτηθεί από τη βοήθεια της Δύσης»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η νίκη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από την στρατιωτική βοήθεια της Δύσης και εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι το αμερικανικό Κογκρέσου θα εγκρίνει τελικά το πολυαναμενόμενο πακέτο βοήθειας.

«Το αν η Ουκρανία θα χάσει, αν η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, αν θα υπάρξει πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων εξαρτάται από σας, τους εταίρους μας, τον δυτικό κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το αν είμαστε ισχυροί, οπλισμένοι, δεν θα χάσουμε τον πόλεμο αυτόν», είπε.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ικανότητα του αμερικανικού Κογκρέσου να ψηφίσει υπέρ του πακέτου της βοήθειας των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, είπε: «Είμαι βέβαιος ότι η έκβαση της ψηφοφορίας θα είναι θετική».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι η Ρωσία κατάφερε να βάλει χέρι στα σχέδια της ουκρανικής αντεπίθεσης του 2023 πριν καν αυτή αρχίσει και, κατά συνέπεια, η αποτυχία αυτή κατάφερε σκληρό πλήγμα στην Ουκρανία.

«Τα σχέδια της αντεπίθεσής μας βρίσκονταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις μας», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε όντως λόγο για διαρροή πληροφοριών.

 

PrimeNews.

Back to top button