Ελλάδα

Σπαvoυν ρnμαζoυν καταστpεφoυν και το Kαθεστως Mnτσoτακnδωv καvει διακoπες…

Άρχισαν πάλι τα ντράβαλα οι γυφτοι…

Φωτιά ΤΩΡΑ σε κάδους στην λεωφόρο Ποταμού, στο Σχιστό Κορυδαλλού…

Νέα ένταση και επεισόδια στο Σχιστό Κορυδαλλού από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Οι νεαροί Ρομά συγκεντρώθηκαν στο Σχιστό Κορυδαλλού και έχουν βάλει φωτιές σε κάδους και σε λάστιχα και η κατάσταση είναι τεταμένη. Τα επεισόδια διαδραματίζονται στην οδό Δερβενακίων.

Οι συγκεντρωμένοι πετούν και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο βρίσκεται και η Πυροσβεστική.

Θεσσαλονίκη: 

«Συγκέντρωση αλληλεγγύης και οργής», όπως την ονομάζουν τα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Κώστας, έπειτα από σφαίρα στο κεφάλι που δέχθηκε από πυρά αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Ειδικότερα, οι αντιεξουσιαστές έχουν βγει στον δρόμο επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, η οποία έχει κλείσει, και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Σημειώνεται πως ο 16χρονος Ρομά νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να παρουσιάζει καμία βελτίωση η υγεία του, με το γεγονός του πυροβολισμού να έχει ξεσηκώσει τις κοινότητες των Ρομά, οι οποίες συγκρούονται συνεχώς με την αστυνομία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας


πηγη

Back to top button