breaking newsΕλλάδα

Τέμπη: Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

 

Τέμπη: Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία… Για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των Καραμανλή και Σπίρτζη… Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν όντως γίνει πράξη αυτό;; Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για όλο το πολιτικό σύστημα που κρύβει πολλά εγκλήματα πίσω από αυτόν το νόμο παρέχοντας ουσιαστικά ατιμωρησία στους πολιτικούς μας…

Πάντα είχαμε την απορία γιατί φρόντισαν να καλυφτούν πίσω από έναν τέτοιο νόμο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.. Ποια η ανάγκη των πολιτικών για ασυλία;;; Γιατί να μην αναγκάζονται να υποστούν ότι και όλοι οι άλλοι πολίτες αυτής της χώρας;;;; Και μάλιστα με μια δικαιοσύνη που μόνο ανεξάρτητη δεν είναι;;; Και στο φινάλεΠΟΙΟΣ ΤΡΈΧΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΣΥΛΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ;;;;

Τέμπη: Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

 Η εντεταλμένη Ευρωπαία εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, εντόπισε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη. Στον πρώτο για το κακούργημα της απιστίας και στον δεύτερο για παράβαση καθήκοντος. Έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή ζητώντας προανακριτική επιτροπή. Τελικά και όπως ήταν αναμενόμενο, αποφασίστηκε να μη γίνει τίποτα… Και τώρα η Ευρωπαϊκή εισαγγελία ζητά να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Μάλιστα, το θέμα βρίσκεται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για το ανύπαρκτο σύστημα τηλεδιοίκησης στα τρένα, βρέθηκαν σήμερα ενώπιον της Ευρωπαίας ανακρίτριας. Η ανάκριση αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα και όχι τους υπουργούς.

Πρόκειται για 23 πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτηαπιστία και ψευδή βεβαίωση. Η Ευρωπαία ανακρίτρια τους κάλεσε να απολογηθούν για τις επτά παράνομες παρατάσεις, σε βάθος δεκαετίας, στο έργο της τηλεδιοίκησης στα τρένα, που αν είχε ολοκληρωθεί θα είχαν σωθεί οι ζωές όσων χάθηκαν στην τραγωδία στα Τέμπη. Όλοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Και τρίτος πραγματογνώμονας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στόχος είναι να υπάρξει κι ενα τρίτο πόρισμα που θα καθορίσει την πορεία της ανάκρισης.

Επίσης ο ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης θα στείλει τους σκληρούς δίσκους με τα βίντεο από τη μοιραία νύχτα σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Λονδίνο, προκειμένου να ανακτηθεί το διαγραμμένο υλικό.

Υπάρχουν και σκέψεις να σταλεί το εύφλεκτο υλικό από το μεταφορικό τρένο σε εργαστήριο στον Καναδά, ώστε να προσδιοριστεί το υλικό που μετέφερε. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να μην καθυστερήσει η ανάκριση και να ξεκινήσει σύντομα η δίκη.

lumi-news.gr – home

Back to top button