Ελλάδα

Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες έντασης στο Αιγαίο “γκρινιάζοντας” – “Μας εγκλωβίζουν οι Έλληνες”

Ξανά τα ίδια οι Τούρκοι που ”διαμαρτύρονται” για 2η φορά μέσα σε ένα 48ωρο για διπλή ‘παρενόχληση’ τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα ισχυρίζονται – σύμφωνα με  ανακοίνωση του Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας που μετέδωσε και η τουρκική κρατική τηλεόραση – ότι :

jkj;Πρώτον: F-16 του Αρχηγείου των Αεροπορικών Δυνάμεων της γείτονος που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική πτήση δήθεν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, δύο Ελληνικά F-4 ( Φάντομ) παρενόχλησαν ένα τουρκικό F-16 για ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα με εγκλωβισμό ραντάρ. Βάσει των ισχυόντων κανόνων εμπλοκής, αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση, έγινε η ίδια ανταπόκριση με τα τουρκικά F-16 του Αρχηγείου των Αεροπορικών Δυνάμεων.

Δεύτερον : αναφέρεται, επίσης,ότι σε άλλη εκπαιδευτική πτήση που πραγματοποίησαν δήθεν στο διεθνή εναέριο χώρο της Μεσογείου 4 F-16 κατά την διάρκειά της έγινε παρενόχληση σε τουρκικό F-16 από ελληνικό αεροσκάφος. Βάσει των κανόνων εμπλοκής, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγινε η ίδια ανταπόκριση από το τουρκικό F-16.
Βεβαίως όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από αναγνωρίσεις /αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών που μπαίνουν παράνομα στο FIR Aθήνας και παραβιάζουν ενίοτε συχνά τον εθνικό εναέριο χώρο

Να σημειωθεί ότι χθες, στην αεροπορική δραστηριότητα της οποίας αναφέρεται προφανώς η ανακοίνωση, μπήκαν παράνομα στο FIR Aθήνας συνολικά 12 αεροσκάφη ( 2 σχηματισμοί των 6 α/φ  και 4 α/φ,1 ελικόπτερο και ένα  1 CN-235 + 1 ) εκ των οποίων τα 4 οπλισμένα και έκαναν 6 παραβάσεις διεθνών κανόνων σε διάφορα σημεία του ΒΑ,Κ και ΝΑ Αιγαίου και 4 παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, είχε ανακοινώσει από χθες το ΓΕΕΘΑ.

 

 

 

 

 

onalert.gr

Back to top button