Διεθνή

Μετά από πολλά χρόνια μπήκαν στην τουρκική Βουλή Χριστιανοί

Αλλαγή σελίδας και ελπίδα για τους Χριστιανούς στην Τουρκία;

c5930e5eb2e6eabceef38c675738ba3f_XLΟ χρόνος θα δείξει, αλλά σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline από τη γειτονική χώρα, η Χριστιανική μειονότητα της Τουρκίας θα εκπροσωπείται πλέον στο τουρκικό κοινοβούλιο μετά από μια μακρά απουσία, καθώς τέσσερα μέλη της κοινότητας εκλέγονται βουλευτές μετά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Ο Markar Esayan, ένας Τουρκοαρμένιος δημοσιογράφος της Yeni Afak, εισήλθε στο κοινοβούλιο με το ΑΚΡ ως 12ος υποψήφιο από τη δεύτερη εκλογική περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Η Selina Dosan, με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), εξελέγη ως πρώτη αναπληρωτής από τη δεύτερη εκλογική περιοχή του καταλόγου της Κωνσταντινούπολης του CHP. Είναι δικηγόρος αρμενικής καταγωγής.

Δύο χριστιανοί ακόμη εισέρχονται στο τουρκικό κοινοβούλιο με το Δημοκρατικό Κόμμα (HDP)ένας από την Κωνσταντινούπολη και ο άλλος από την νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν.

Ο Garo Paylan, ο οποίος μπήκε στο Κοινοβούλιο ως δεύτερος υποψήφιος του HDP στην τρίτη εκλογική περιοχή  στην Κωνσταντινούπολη, κατέχει Αρμενικές ρίζες, ενώ και ο Ερόλ Ντόρα (φωτο), δικηγόρος και μέλος της ασσυριακής κοινότητας της Τουρκίας ήταν τρίτος αναπληρωτής υποψήφιος του HDP στο Mardin.

paylan

Εκτός από τους τέσσερις χριστιανούς, δύο μέλη της μικρής κοινότητας των Γεζιτών της Τουρκίας εξελέγησαν επίσης με το HDP. Πρόκειται για τους Feleknas Uca από το Ντιγιαρμπακίρ  και Αλί Atalan από το Μπατμάν.

 

 

 

 

 

 

 

kontranews.gr/

Back to top button