Διεθνή

ΝΑΤΟ : Η Ρωσία μετακινεί χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή του Καλίνινγκραντ!

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναφέρουν νατοϊκοί αξιωματούχοι στο ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας.

Αναφέρεται η μαζική μετακίνηση μεγάλων ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή. Κίνηση ματ από τον Β.Πούτιν , ο οποίος την μία στιγμή ομιλεί  σε οικονομικά φόρουμ , ενώ συγχρόνως δίνει εντολή για στρατιωτικές μετακινήσεις, αιφνιδιάζοντας τους πάντες εκεί στο ΝΑΤΟ. 

 

RUSSIATROOPS_0Η Μόσχα μετακινεί στον  δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ «χιλιάδες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων  μηχανοκίνητων ταξιαρχιών πεζικού,  των πεζοναυτών ,  των στρατιωτικών αεροσκαφών ,  συστημάτων  αεράμυνας, και των σύγχρονων  και  μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων , καθώς και  εκατοντάδων τεθωρακισμένων οχημάτων», σύμφωνα με την ιστοσελίδα  «Radio Liberty», βάσει γραπτής δήλωσης που έλαβε το πρακτορείο  από αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, ο οποίος επιθυμούσε να  διατηρηθεί η ανωνυμία του , αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .

 

 

Η μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, αυξάνει τις ανησυχίες  σε Πολωνία και  Λιθουανία, χώρες οι οποίες συνορεύουν  με την περιοχή αυτή. Υπάρχουν ακόμη και «σενάρια» ότι θα υπάρξουν προκλήσεις από ρωσικής πλευράς σε  σιδηροδρομικές γραμμές, αγωγούς ή γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία , σύμφωνα με το «Radio Liberty», η Ρωσία θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για επιθετικές ενέργειες.!!

 

Σύμφωνα με  τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Dmitri Gorenburg του  αμερικανικού κέντρου στρατιωτικών αναλύσεων  CNA , η  ταχεία  επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας  με τη Δύση, έχουν επίπτωση και  στο Καλίνινγκραντ, και  είναι η προφανής η επιθυμία  της Ρωσίας  να μεταφέρει βαρύ οπλισμό σε όλα τα δυτικά σύνορα  , στοχοποιώντας στη σειρά  Σουηδία, Πολωνία και  Γερμανία.

 

 

Σύμφωνα με τον συντονιστή του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας,  Στρατηγού  Yuri Yakubov, η Ρωσία αποχώρησε από τη Συνθήκη (CFE),  κάτι  που της δίνει το δικαίωμα να μετακινήσει στις παραμεθόριες περιοχές, αριθμό αρμάτων μάχης , αεροσκαφών ,  συστημάτων πυροβολικού και πυραύλων . Πρόσθεσε ότι στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να μεταφερθούν κοντά  στο Καλίνινγκραντ,  και τα  τακτικά πυραυλικά συστήματα «Iskander», με εμβέλεια έως και 400 χιλιόμετρα , τα οποία μπορούν να οπλιστούν τόσο με  συμβατικές  όσο και πυρηνικές κεφαλές.

 

 

Ο Ρώσος Στρατηγός αποκάλεσε  τα βήματα αυτά ως αντίποινα κατά των ΗΠΑ, για την επιθυμία τους  να μεταφέρουν  στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ένα σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων . Αναμένεται ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα  σταθμεύσουν σε  Λιθουανία,  Λετονία,  Εσθονία,  Πολωνία,  Ρουμανία,  Βουλγαρία και Ουγγαρία.

 

πηγή: pentapostagma.gr

Back to top button