Ελλάδα

Ο «ακήρυχτος» πόλεμος εναντίον της Ελλάδος

Σε εκτενή ρεπορτάζ και με πλήθος άρθρων  , ο ρωσικός τύπος καλύπτει τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας.

Η άποψη που «επικρατεί» στην Ρωσία είναι ότι η ΕΕ, πιέζει υπερβολικά την χώρα μας προς ένα θανατηφόρο « σπιράλ» νέων μέτρων , τα οποία  χωρίς κούρεμα του χρέους δεν οδηγούν πουθενά.

Για το λόγο αυτό παρουσιάζουν συχνά δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων. Στην προκειμένη περίπτωση σε άρθρο αναφέρονται οι δηλώσεις του   Πάνου Σκουρλέτη.

« Οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι πιστωτές και η εσωτερική αντιπολίτευση είναι ενάντια στην Ελλάδα, με έναν πραγματικό υπόγειο πόλεμο, αλλά η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από τις προεκλογικές υποσχέσεις της» , είπε ο υπουργός την  Παρασκευή το βράδυ σε μια συνάντηση με τους κατοίκους μιας από τις περιοχές της Αττικής, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

 

 

SyssitiaΣύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συναντήσεις με τους κατοίκους, για  να  τους εξηγήσουν την κατάσταση κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. «Όλοι αυτοί οι μήνες μετά τις εκλογές , αποτέλεσαν για τη χώρα μια πολύ δύσκολη περίοδο . Ποτέ πριν ελληνική  κυβέρνηση έχοντας λάβει νωπή λαϊκή εντολή, δεν είχε  να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο πόλεμο εναντίον της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αν μιλούσαμε για μια διαφορετική εποχή, θα έλεγα ότι  στα σύνορά μας είναι  στρατεύματα που προσπαθούν να μας επιτεθούν . Μιλάμε για έναν ακήρυχτο πόλεμο »,  δήλωσε ο Π.Σκουρλέτης .

 

 

Ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι , ο πόλεμος δεν αφορά  μόνο την συμφωνία με  τους δανειστές. «Ο σκοπός είναι πολύ βαθύτερος.  Ο στόχος τους αφορά την υπονόμευση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης , σχετικά με τις δεσμεύσεις της κατά την προεκλογική  εκστρατεία. Ο ίδιος τόνισε ότι   οι δανειστές προσπαθούν να  υποτάξουν την κυβέρνηση , όπως έκαναν και με  τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις , με την μεταφορά των συμβάσεων από το ελληνικό στο  Αγγλικό δίκαιο, και με έτοιμα νομοθετήματα μέσω  e-mail , για να τίθενται  σε ψηφοφορία στο ελληνικό  Κοινοβούλιο.

«Αυτό σημαίνει ότι  όλοι οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε», είπε ο υπουργός Εργασίας.

 

 

 

Ο Έλληνας υπουργός, σύγκρινε την κατάσταση  αυτή με  τις παραμονές του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας, όταν η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη δημιούργησε μια εντελώς αρνητική εικόνα για την  χώρα αυτή. «Αυτό είναι ένας πόλεμος, μέσα από ψέματα και μια ανελέητη  προπαγάνδα».  Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτόν τον ιδιότυπο  πόλεμο προπαγάνδας ενάντια στην Ελλάδα, συμμετέχουν  και τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης . «Κάθε μέρα στις 20:00 μμ ξεκινάει το παιχνίδι με την παραπληροφόρηση και τα πολλά ψέματα», κατέληξε ο Π.Σκουρλέτης.

 

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, για να μην στερήσει από τους ανθρώπους τις  επικουρικές  συντάξεις , που είναι περίπου 160 ευρώ το μήνα.

Σκοπών των  διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές , είναι για την  ελληνική κυβέρνηση, να καταλήξουν σε μια αμοιβαία και επωφελή συμφωνία. «Η κυβέρνηση δεν θα παραβιάσει τις υποσχέσεις  του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα υποχωρήσει», κατέληξε ο ίδιος.

 

 

 

 

 

 

πηγή: pentapostagma.gr

Back to top button