Ελλάδα

Ο διοικητής του «Ελπίς» συγκλονίζει: «10.000 αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου» (Βίντεο)

ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Συγκλονίζει η συνέντευξη του διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς», Θεόδωρου Γιάνναρου, στη διαδικτυακή έκδοση της «Corriere della Sera».

 

Η συνέντευξη έχει τίτλο: «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου».

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς».

Αυτοκτονία-___Η-απεγνωσμένη-κραυγή-της-βιασμένης___-Αξιοπρέπειας«Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Γιάνναρος.

«Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;», αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος, αναφερόμενος στα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης.

«Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Θεόδωρος Γιάνναρος.

«Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς».

 kontranews.gr
Back to top button