breaking newsΕλλάδα

Το Κατάρ και το Al-Jazeera στην υπηρεσία της Τουρκίας στην Θράκη

 

Το κρατικό Al-Jazeera του Κατάρ κυκλοφόρησε μια ταινία με τίτλο «Δυτική Θράκη, αμφισβητούμενος χώρος: Οι Τούρκοι της βορειοανατολικής Ελλάδας», στην οποία υιοθετεί πλήρως την πολιτική και την προπαγάνδα της Τουρκίας. 

Η χώρα που παρείχε ολοκληρωτική στήριξη στον Isis, στην Τουρκία σε Λιβύη και Συρία, ισχυρίζεται μέσω της ταινίας ότι η Ελλάδα κάνει διακρίσεις κατά της «Τουρκικής» μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Το Κατάρ είναι ο μοναδικός σύμμαχος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι δύο στηρίζουν την ριζοσπαστική Μουσουλμανική Αδελφότητας και καθώς η Τουρκία απέτυχε να δυσφημίσει την Ελλάδα με τα ψεύτικα της νέα μέσω του τουρκικού κρατικού δικτύου TRT κατά τη μεταναστευτική κρίση του περασμένου μήνα. , έχει πλέον καταφύγει στο πολύ πιο επιτυχημένο δίκτυο του Κατάρ, το Al-Jazeera,  για τη διάδοση της αντι-ελληνικής ρητορικής.

Η ταινία του Al-Jazeera ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «150.000» (περίπου 90.000 πραγματικός αριθμός) Τούρκοι στη Δυτική Θράκη όπου και είναι η τουρκική προπαγάνδα που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Υπάρχουν «150.000» μουσουλμάνοι στη Δυτική Θράκη, αλλά αυτό δεν τους καθιστά αυτόματα εθνικά Τούρκους. Αυτό που διέγραψε από την πραγματικότητα η προπαγάνδα του Κατάρ είναι ότι μέσα στους «150.000» είναι όχι μόνο οι Τουρκογενείς της περιοχής, αλλά και οι μουσουλμάνοι Ρομά και οι Πομάκοι

Η ταινία είναι πατημένη πάνω στα ρεπορτάζ που κάνουν τα Τουρκία κανάλια όταν επισκέπτονται την περιοχή, παρουσιάζοντας δήθεν καταπιεσμένους «Τούρκους» οι οποίοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην Ελλάδα. Οι ισχυρισμοί  στην ταινία ότι αναγκάζονται να κρύψουν την ταυτότητά τους, γίνεται κάτω από εικόνεςτου υπεύθυνου για τη σφαγή ενός εκατομμυρίου Έλληνων, είναι πέρα για πέρα αντιφατικές

Ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα,  ηγέτης του Κόμματος Φιλίας, Ειρήνης και Ισότητας, λέει «Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι η άρνηση της ταυτότητάς μας. Ορίζουμε τους εαυτούς μας ως Τούρκους, τα οποία αναμφίβολα είμαστε. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος δεν δέχεται αυτό το γεγονός. Μιλούν για τους Έλληνες μουσουλμάνους, έναν ορισμό που δεν θα δεχτούμε ποτέ ».

Ο δημιουργός της ταινίες,  Glenn Ellis,  υπογραμμίζει την απογοήτευση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη είναι ότι δεν μπορούν να διορίσουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες. Είναι εμφανής η υιοθέτηση της προπαγάνδας της Τουρκίας αφού δεν αναρωτήθηκε ότι το τουρκικό κράτος διορίζει επίσης θρησκευτικούς ηγέτες στα τζαμιά τους.

<iviadiplomacy

Back to top button