Διεθνή

“Σοβαρό ενδεχόμενο ένας πόλεμος στην Ευρώπη”! Κείμενο με σφραγίδα ΕΕ το υποστηρίζει!

Η ΕΕ ετοιμάζεται ακόμη και για πόλεμο!

Ο παραλογισμός φαίνεται να επιστρέφει στην Ευρώπη.

Το επίσημο κείμενο της ΕΕ για τα σχέδιά της περί Άμυνας ξεκινά στην πρώτη φράση του με την διαπίστωση ότι “η απειλή του πολέμου στην Ευρώπη μέχρι πρόσφατα στην Ευρώπη ήταν αδιανόητη,αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για “δούμε” έναν τώρα”!

imageΗ άποψη αυτή στηρίζεται κυρίως στην Ρωσία και στην κρίση με την Ουκρανία. Η Μόσχα κατηγορείται ότι παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο γειτονικών χωρών, κάτι που στο Αιγαίο γινεται βεβαια από το 1974 με τους Ευωπαίους όμως να μην το έχουν…καταλάβει. Τις παραβιάσεις εδώ τις κάνουν Τούρκοι.

Το κείμενο της ΕΕ για την Άμυνα όπως την φαντάζονταν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών έχει εκτενέστατες αναφορές στην Ρωσία και στις κινήσεις που έκανε στην Ουκρανία. Αναφέρεται στην “επιθετική” συμπεριφορά της Μόσχας.

Περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή και κάνει ειδική αναφορά στον κυβερνοπόλεμος αλλά και σε μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Όλα αυτά κάνουν το ευρωπαϊκό τοπίο ασφάλειας πιο σύνθετο και ευμετάβλητο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Στρατιωτική αντιπαράθεση δεν είναι πλέον ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, αλλά ένας σοβαρός κίνδυνος για το μέλλον”, γράφουν οι συντάκτες του κειμένου για την Άμυνα της ΕΕ!

Και μετά περνάμε στα ενδιαφέροντα που έχουν να κάνουν με τους εξοπλισμούς.

Επισημαίνεται ότι ο υπόλοιπος κόσμος εξοπλίζεται ραγδαία. Ειδική αναφορά γίνεται σε Κίνα,Ρωσία,Σαουδική Αραβία οι οποίε πλέον έχουν ξεπεράσει και τις ΗΠΑ. Δημοσιεύεται και ο σχετικός χάρτης.

Αντιθέτως στην Ευρώπη οι αμυντικοί προϋπολογισμοί συρρικνώνονται,γράφουν. Όχι δεν κάνουν καμία αναφορά στους συναδέλφους τους γραφειοκράτες οι οποίοι επιμένουν να ζητάνε από τις χώρες της ΕΕ και πρώτα απ΄ όλα από την Ελλάδα να περικόψει κι άλλο τις αμρυντικές της δαπάνες. Ο “ευρωπαϊκός παραλογισμός” …στο μεγαλείο του.

Για να μην κρυβόμαστε αυτό που φαίνεται να επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι είναι να μας βάλουν όλους στην δική τους λογική εξοπλισμών . Θα αγοράζουμε αυτά που εκείνοι θέλουν , στις τιμές που θέλουν και κυρίως για να εξυπηρετήσουμε τους στρατιωτικούς στόχους της ΕΕ οι οποίοι προφανώς πάνε “χέρι-χέρι” με τις οικονομικές επιδιώξεις της. Εθνικοί στρατοί δεν “χωράνε” σ΄ αυτό το μοντέλο και χώρες όπως η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει τεράστια στρατιωτική απειλή θα πρέπει να …ελπίζει στις διαθέσεις των εταίρων της για την προστασία των συμφερόντων της! Η πραγματικότητα έχει δείξει ότι αυτό στην πράξη απλά δεν υπάρχει…

Το …οραμα της ΕΕ περιγράφεται στο κείμενο: Ευρωπαϊκός Στρατός.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου η αμυντική “ολοκλήρωση της ΕΕ δεν είναι πλέον απλά μια πολιτική επιλογή αλλά μια στρατηγική και οικονομική αναγκαιότητα.
Με βίαιες συγκρούσεις στο κατώφλι της ΕΕ, την αυξανόμενη έκθεση της Ευρώπης στον υβριδικό πόλεμο και στον κυβερνοχώρο της τρομοκρατίας, «ξένων μαχητών» η διάκριση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών απειλών, στο ευρωπαϊκό τοπίο της ασφάλειας γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

onalert.gr

Back to top button