breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κορυφαίος ειδικός τεχνητής νοημοσύνης: “Η Covid μας βοήθησε να καταλάβουμε πόσοι άνθρωποι που φαίνονται μορφωμένοι, είναι στην ουσία ηλίθιοι…”

Ο Δρ Ντέιβιντ έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας στο Συνέδριο Γενετικής και Εξελικτικής Υπολογιστικής το 2008, το Χρυσό Βραβείο στα περίφημα Βραβεία "Humies" για Ανθρώπινα Ανταγωνιστικά Αποτελέσματα το 2014 και το Βραβείο Καλύτερης Χαρτιού το 2016 Διεθνές Συνέδριο για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα. Είναι ο δημιουργός του Falcon, ενός προγράμματος παιχνιδιού σκακιού σε επίπεδο Grandmaster που βασίζεται σε γενετικούς αλγόριθμους και βαθιά μάθηση, το οποίο έφτασε στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού Υπολογιστών.

 

“Τιτίβισμα” με πολλούς αποδέκτες έκανε ο επιστήμονας, που είναι πιο δημοφιλής από τον Μπάρακ Ομπάμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δρ. Ντέιβιντ συνίδρυσε πολλές επιτυχημένες εταιρείες που βασίζονται στη βαθιά μάθηση, συμπεριλαμβανομένης της Deep Instinct, η οποία αναγνωρίζεται από τη Nvidia ως η «Πιο ενοχλητική εκκίνηση AI». Το DeepCube, το οποίο εξαγοράστηκε από τη Nano Dimension στις αρχές του 2021. Η Marpai Health που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Nasdaq. και Emporus Technologies, μια εταιρεία fintech που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Υπηρετεί επίσης ως σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης σε πολλές εταιρείες του Fortune 500 και σε μεγάλες εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου και ιδιωτικών κεφαλαίων. Είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε εξέχοντες χώρους τεχνητής νοημοσύνης και μέλος του Τεχνολογικού Συμβουλίου Forbes.

Η κίνησή του δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ελλάδα και σχολιάστηκε από τον ιατρό και πρώην διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Δημήτριο Γάκη, με χαρακτηριστικό τρόπο:
Back to top button