Ελλάδα

Χτυπήματα κάτω από την ζώνη και από το CNN…

CNN:”Μήπως ήρθε η ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα;”

Κάτω από τον προκλητικό αυτό τίτλο εξηγεί ότι δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για τον τουρισμό

 

Το άρθρο του CNN με τίτλο “Μήπως ήρθε η ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα;” προκαλεί ανησυχία στους ξένους τουρίστες που έχουν ήδη κανονίσει να επισκεφθούν την χώρα μας για να χαρούν το ελληνικό καλοκαίρι.

Από τη μία θέλουν να έρθουν εδώ για τις διακοπές τους, ωστόσο η αβέβαια κατάληξη που θα έχει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων τους γεμίζει αμφιβολίες για την οικονομική κατάσταση με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι.

Όπως αναφέρει η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της επίτευξης συμφωνίας ώστε να αποτραπεί η βραχυπρόθεσμη οικονομική καταστροφή.

CNNΑκόμη τονίζει πως η απειλή ενός Grexit όπου η Ελλάδα φεύγει από την Ευρωζώνη και επανέρχεται στο παλιό της νόμισμα την δραχμή είναι ένα σενάριο που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς θα επηρεαστούν τα εκατομμύρια των παραθεριστών.

Από την πλευρά της η Ελλάδα που έχει φέτος αυξημένες προσδοκίες σχετικάμε την τουριστική κίνηση στη χώρα διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια θέτει ερωτήσεις που ενδεχομένως να λύνουν τυχόν απορίες που έχουν οι τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα.

Τι θα γίνει με τις πιστωτικές κάρτες; Yπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργήσουν;Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα δέχονται τα καταστήματα πληρωμές σε ευρώ; Yπάρχει θέμα ασφάλειας; Eνδεχόμενες ταραχές ή αύξηση της εγκληματικότητας. Θα συνεχίσουν τα πλοία κανονικά τα δρομολόγιά τους ή υπάρχει κίνδυνος να «παγιδευτούν» στην Ελλάδα; Oι τιμές θα αυξηθούν ή θα πέσουν;

Οι απαντήσεις που δίνονται πάντως δεν προτρέπουν τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους αφού και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο εκείνοι θα είναι διασφαλισμένοι.

Τέλος φιλοξενεί σχετική δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, στην οποία εξηγεί πως «είμαστε προετοιμασμένοι και διαβεβαιώνουμε για την ασφάλεια των τουριστών» λέγοντας ότι κανένας δεν πρέπει να ακυρώσει τις διακοπές του στην χώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

paradrasi.gr

Back to top button