Ελλάδα

Oι δανειστες θελουν να γονατισουν την Ελλαδα – Μηπως η ρηξη ειναι μια λυση;

Οι διεθνείς δανειστές θέλουν να γονατίσουν έναν ολόκληρο λαό στις δικές τους νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

daneistessklira-metra-940x581Αδιαφορούν πλήρως  για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και αγνοούν ηθελημένα πως οι βάρβαρες πολιτικές τους έριξαν μια ολόκληρη κοινωνία στη μιζέρια και στην εξαθλίωση.

Θέλουν παράδοση και υποταγή. Θέλουν να τσακίσουν την χώρα και το λαό της και να τον βλέπουν να συνεχίσει να ζει σε ένα ακόμη πιο ζοφερό παρόν, χωρίς καμιά προοπτική για το μέλλον.  Και αυτό έγινε φανερό την Πέμπτη που μας πέρασε, καθώς οι δανειστές στις πέντε σελίδες που κατέθεσαν προκειμένου να κλείσει η συμφωνία, περιλαμβάνονται επαχθείς προτάσεις που προκαλούν σοκ στους Έλληνες πολίτες.Μέτρα 3 δισ. ευρώ

Στα δημοσιονομικά οι δανειστές «βλέπουν» πρωτογενές έλλειμμα 0,66% του ΑΕΠ το 2015 αν δεν ληφθούν νέα μέτρα.

Εκ των πραγμάτων ζητούν μέτρα 1,66% του ΑΕΠ (3 δισ. ευρώ) για να πιαστεί ο νέος στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 1% του ΑΕΠ το 2015 (από 3% του ΑΕΠ που προέβλεπε το μνημόνιο).

ΦΠΑ: Να υπάρχουν δύο συντελεστές, 11% και 23%. Στο 11% θα υπάγονται φάρμακα, τρόφιμα και ξενοδοχεία, ενώ στο 23% όλα τα υπόλοιπα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων και των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΟΤΕ).  Συντάξεις

Στο νέο κείμενο ζητείται πλήρης εφαρμογή των ασφαλιστικών νόμων του 2010 και του 2012. Παράλληλα ζητούν «περαιτέρω άμεσα βήματα για τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος» ετήσιας απόδοσης 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ).Συγκεκριμένα προτείνουν:

Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ (“phasing out non-pension solidarity grant”).

Aύξηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στη δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σημαντική αυστηροποίηση κανόνων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Νομοθέτηση τον Σεπτέμβριο για την ενοποίηση Ταμείων και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος που θα συνδέει στενότερα τις εισφορές με τις παροχές.Εργασιακά

Στα εργασιακά ζητείται η έναρξη μιας διαδικασίας διαβούλευσης, ανάλογης με αυτή που έγινε για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού το 2013, με στόχο αυτή τη φορά την αναθεώρηση των θεσμικών πλαισίων (μεταξύ άλλων) για τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Οι όποιες αλλαγές θα μπορούν να υιοθετηθούν μόνο σε συμφωνία με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
 
Ιδιωτικοποιήσεις: Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, της «μικρής ΔΕΗ» και να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων


 
Ρύθμιση για 100 δόσεις: Να επανεξεταστεί η ρύθμιση.

Είναι ντροπή ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι δανειστές. Θέλουν να παραδοθεί η Ελλάδα αλλά και ταυτόχρονα η Νότια Ευρώπη, με σκοπό να μην ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις που την αποτελούν μια εναλλακτική πολιτική προς όφελος των λαών.

Ο σκοπός είναι ένας. Όσοι σηκώσουν κεφάλι στις διαταγές και τις προσταγές των ισχυρών  δεν θα έχουν θέση στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
 
Οι δανειστές θέλουν διαχειριστές της εξουσίας για λογαριασμό τους και όχι εξουσίες με θέληση και άποψη.

Η αποστολή του ΔΝΤ υποτίθεται είναι να σώζει τις χώρες. “Οχι τα νομίσματα ή τις τράπεζες.

Ολοι πλέον αναγνωρίζουν, (οικονομολόγοι κύρους, αναλυτές, δημοσιογράφοι) οτι το πρώτου δάνειο »βοήθειας» προς την Ελλάδα σχεδιάστηκε για να σώσει το ευρώ και όχι την Ελλάδα.Και το ερωτημα που τιθεται είναι ενα. Μήπως τελικά η ρήξη είναι μία λύση;Πρέπει πλέον να σταματήσει η κατατρομοκράτηση του λαού με την υποτιθέμενη βιβλική καταστροφή που θα επέλθει με τυχόν αποχώρηση της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.

Η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ θα έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έχουμε κερδίσει ή έχουμε χάσει από τη συμμετοχή μας στο ευρώ; 


Η αλήθεια είναι οτι η χώρα μας έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία από την περίοδο που μπήκε στην στη ζώνη του ευρώ. 

Η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει και μετά τη ρήξη. Πολλές χώρες επέζησαν από πολύ χειρότερες καταστάσεις από την αλλαγή του εθνικού νομίσματος. 


Το ζήτημα είναι τι μας προσφέρει το μονοπάτι που ακολουθούμε σήμερα. Βλέπουμε την αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Αυτοκτονίες, φυγή των νέων στο εξωτερικό, συσσίτια είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο. ΕΕ και Γερμανία είπαν ότι μετά την περίοδο λιτότητας θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Τα πράγματα, όμως, γίνονται ολοένα και χειρότερα.

Η είσοδος στο ευρώ σηματοδότησε την διάλυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ ισχυρής ελληνικής βιομηχανίας. Η βιομηχανική παραγωγή έχει περιοριστεί. Από εκεί που ήταν 20% το 1981 έχει πέσει στο 7%.

Η Ελλάδα σήμερα μπορεί και πάλι να ξεκινήσει να παράγει, αρκεί να ενισχύσει τον προγραμματισμό της γεωργικής και κτηνοτροφικής της παραγωγής. 

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται δουλειά. Πρέπει ο Έλληνας να επιστρέψει ξανά στην δημιουργία και στην εργασία.

Μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τον φυσικό ορυκτό μας πλούτο, που όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορούν να βοηθήσουν στο έπακρον την εθνική μας οικονομία.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος, προσπάθεί εδώ και χρόνια να “ξυπνήσει” το κράτος για να ξεκινήσει άμεσα τις έρευνες που όπως δήλωσε κάνουν εδώ και χρόνια οι ξένοι στην περιοχή της Κρήτης.

Τρεις φορές μεγαλύτερα από τα κοιτάσματα στη Νορβηγία είναι αυτά της Κρήτης σύμφωνα με τον καθηγητή, ενώ 60 υποθαλάσσια ηφαίστεια έχουν εντοπιστεί και αποτυπωθεί σε ελληνικά νερά, τη στιγμή που η Κύπρος «έβγαλε» 3 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου με 4 ηφαίστεια και η Αίγυπτος 8 τρισ. κυβικά μέτρα με 8 ηφαίστεια. Το συνολικό ποσό που μπορεί μόνη η Κρήτη να δώσει είναι 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει έναν άνθρωπο όπου συμβουλεύει την Καναδική κυβέρνηση; 
 
Ασφαλώς η Ελλάδα δε θα μείνει μόνη της εαν αποχωρήσει από το ευρώ η ακόμα και από την ΕΕ. Εχει ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της, που αυτό δεν είναι άλλο από την γεωπολιτική της θέση.

Η αστάθεια που λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή, οι συγκρούσεις που έγιναν πριν λίγες ημέρες στα Σκόπια, μεγαλοιδεατισμοί της Αλβανίας και οι ύποπτες κινήσεις του »σουλτάνου΄΄ Ερντογάν, δίνουν άλλον αέρα στη θέση της χώρας μας στη περιοχή.

Παρά την οικονομική κρίση και παρά τις παθογένεις της κοινωνίας μας , είμαστε η πιο Δημοκρατική χώρα σε σχέση με τους γειτονές μας και επιπλέον διαθέτουμε ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις.

 
Ετσι λοιπόν, σε καμία περίπτωση η χώρα μας δε θα μείνει μόνη της με τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και τα BRICS γενικότερα να περιμένουν στη γωνία.
 
Το συμφέρον αυτών των χωρών και πιο της Ρωσίας είναι αρκετά ισχυρό ώστε να ενισχύσει τη χώρα μας οικονομικά και στρατιωτικά στο ΄άμεσο μέλλον.

 
Προς το παρόν δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω, καθώς τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε μία πιο »πλούσια» ανάλυση για το συγκεκριμένο ζήτημα. 
 
Ο δρόμος για την ανεξαρτησία της χώρας μας και την αποδεσμευσή της από δεσμά των μνημονίων και της υποταγής είναι ανηφορικός.

Πολλοί ίσως να να φοβηθούν, άλλοι ισως και να μειδιάζουν διαβάζοντας αυτό το κείμενο. 

Οι Ελληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, το έχουμε δείξει άλλωστε και στο παρελθόν.

 Ο μέγας Αρχιμήδης έλεγε συνοψίζοντας τη θεωρία των μοχλών μία φράση με υψηλό νόημα:

 «Δώσε μου ένα σταθερό σημείο και θα κινήσω τη γη».


 

 

 

 

 

 

Home

 

Back to top button