Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε απόπειρα επίθεσης από 3 ουκρανικά drones στη Μόσχα, ενώ στη Ρωσία λαμπροί εορτασμοί για Ημέρα Ναυτικού παρουσία του Πούτιν! ΒΙΝΤΕΟ

Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε μια απόπειρα επίθεσης από τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. H επίθεση έγινε το πρωί και ενώ σήμερα η Ρωσία γιορτάζει με λαμπρό τρόπο την Ημέρα του Πολεμικού ναυτικού με ναυτική παρέλαση πλοίων που παρακολουθεί ο Πούτιν, ο Σοιγκού και άλλοι επίσημοι. Στις 30 Ιουλίου 2023 πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη από τις 11.00 π.μ η Ναυτική Παρέλαση προς τιμήν της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού παρουσία του Ρώσου προέδρου και των Αφρικανών ηγετών που συμμετείχαν σε Σύνοδο στη Μόσχα για έναν πολυπολικό πιο δίκαιο κόσμο!

Eικόνες εντυπωσιακής ισχύος από Αγ Πετρούπολη που ποτέ δεν θα δείξουν τα ΜΜΕ της Δύσης γιατί θέλουν να περνούν μια εικόνα παρακμής και δήθεν φθοράς για Ρωσία..

LIVE η ναυτική παρέλαση στο link.

«Το πρωί της 30ης Ιουλίου, μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από το καθεστώς του Κιέβου με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον εγκαταστάσεων στην πόλη της Μόσχας αποτράπηκε», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ένα drone καταρρίφθηκε από δυνάμεις αεράμυνας στην περιοχή Odintsovo της περιοχής της Μόσχας, δύο ακόμη drones καταρρίφθηκαν με ηλεκτρονικό πόλεμο. Έχοντας χάσει τον έλεγχο, συνετρίβησαν στο έδαφος οικοδομικού συγκροτήματος της πόλης της Μόσχας. Eπλήγησαν από τα συντρίμμια το Moscow International Business Center (Moscow-City), τα γραφεία, το “IQ Quarter” και ο πύργος “Oko — 2”

Όπως σημείωσε νωρίς το πρωί ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν, τα πεσμένα UAV κατέστρεψαν ελαφρά τις προσόψεις στους δύο πύργους γραφείων του συγκροτήματος, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες. Η κυκλοφορία στην οδό Testovskaya στην περιοχή της πόλης της Μόσχας είναι αποκλεισμένη.

Η Ουκρανία προσπαθεί τακτικά να επιτεθεί στην περιοχή της πρωτεύουσας με drones. Έτσι, στις αρχές Ιουλίου, πέντε ουκρανικά UAV καταρρίφθηκαν και εξουδετερώθηκαν στη Μόσχα και στην περιοχή: δύο κοντά στο χωριό Valuevo, ένα κοντά στο Kubinka και δύο ακόμη στη Νέα Μόσχα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εμπόδισαν δύο drones που συνετρίβη στις λεωφόρους Komsomolsky και Likhachev. Έσπασαν τζάμια σε δύο μη κατοικημένα κτίρια, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι ενέργειες του Κιέβου δεν έχουν στρατιωτικό νόημα.

dimpenews.com

Back to top button