breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κύκλος θανάτου του Δρ. Άντονι Φάουτσι

 

της Κάρεν Χαντ

Πρώτα απ’ όλα, εδώ είναι μια ιστορία για έναν άνθρωπο και ένα βάζο.

Ο 80χρονος David Latimer φύτεψε έναν terrarium κήπο την Κυριακή του Πάσχα του 1960. Τοποθέτησε λίγο λίπασμα και ένα τέταρτο του λίτρου νερό σε ένα γυάλινο βαρέλι 10 γαλονιών και τοποθέτησε ένα βλαστάρι αραχνοΰφαντου, το οποίο δεν είναι συνήθως φυτό εσωτερικού χώρου, χρησιμοποιώντας καλώδια.

Το 1972, άνοιξε ξανά το terrarium με τα φυτά για να προσθέσει λίγο νερό. Με αυτή τη μία εξαίρεση, ο κήπος παρέμεινε σφραγισμένος – το μόνο που χρειάζεται είναι άφθονο ηλιακό φως!

Το αυτόνομο οικοσύστημα ευδοκιμεί εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Για όσους αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν αυτό: ο κήπος είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο και αυτάρκες οικοσύστημα. Το βακτήριο στο κομπόστ τρώει τα νεκρά φυτά και διασπά το οξυγόνο που απελευθερώνεται από τα φυτά, μετατρέποντάς το σε διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση.

Το μπουκάλι είναι ουσιαστικά ένας μικρόκοσμος της γης.

Καταπληκτικό🌿

Αυτή είναι η φυσική ζωή. Τέλεια ισορροπημένη και αυτοσυντηρούμενη. Αφήστε το ήσυχο και θα ευδοκιμήσει. Στην πραγματικότητα, ποιος ξέρει πώς θα μπορούσε να είχε βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, αν οι άνθρωποι είχαν σεβαστεί αυτή τη φυσική τάξη και την είχαν καλλιεργήσει.

Αντί γι’ αυτό, βάλαμε στο μυαλό μας ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θα μπορούσαμε να αποδομήσουμε τον κόσμο μας και να τον ανακατασκευάσουμε με έναν “νέο και βελτιωμένο” τρόπο. Με τα πλαστικά, βρήκαμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε κάτι πλήρως συνθετικό. Αυτό σημαίνει ότι ήταν το πρώτο τεχνητό προϊόν που δεν περιείχε μόρια που υπάρχουν στη φύση.

Στο βιβλίο της, Plastic: A Toxic Love Story, η Susan Freinkel περιγράφει τι κάνουν οι άνθρωποι στην ολοένα και πιο τολμηρή προσπάθειά μας να αποδείξουμε ότι ξέρουμε καλύτερα από τη φύση – και όλα αυτά για χάρη της ευκολίας και της άμεσης ικανοποίησης:

“Παίρνουμε φυσικές ουσίες που δημιουργήθηκαν επί εκατομμύρια χρόνια, τις διαμορφώνουμε σε προϊόντα σχεδιασμένα για χρήση λίγων λεπτών και στη συνέχεια τις επιστρέφουμε στον πλανήτη ως σκουπίδια που έχουμε κατασκευάσει για να μην εξαφανιστούν ποτέ”.

Αντί για τον Κύκλο της Ζωής που όλοι μάθαμε στο σχολείο (αναρωτιέμαι αν τελικά θα σταματήσουν να το διδάσκουν αυτό ως επικίνδυνη παραπληροφόρηση):

δημιουργήσαμε τον Κύκλο του Θανάτου (τον οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να γιορτάζουμε ως τα θαύματα της σύγχρονης επιστήμης):

Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής

Όπως τόσες πολλές εφευρέσεις, το πλαστικό ξεκίνησε με καλές προθέσεις.

Ήταν το 1869 όταν ο John Wesley Hyatt εφηύρε το πρώτο συνθετικό πολυμερές ή πλαστικό, ως υποκατάστατο του ελεφαντόδοντου που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή σφαιρών μπιλιάρδου. Άλλωστε, ποιος θέλει να σκοτώνει ελέφαντες για το ελεφαντόδοντό τους, όταν μπορεί να φτιάξει ένα συνθετικό προϊόν αντ’ αυτού.

Η Ιστορία της Επιστήμης μας λέει πόσο πραγματικά επαναστατική ήταν αυτή η ανακάλυψη:

Για πρώτη φορά η ανθρώπινη κατασκευή δεν περιοριζόταν από τα όρια της φύσης. Η φύση παρείχε μόνο τόσο ξύλο, μέταλλο, πέτρα, οστό, χαυλιόδοντα και κέρατο. Τώρα όμως οι άνθρωποι μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα υλικά. Η εξέλιξη αυτή βοήθησε όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και το περιβάλλον. Οι διαφημίσεις εξυμνούσαν το σελιλόιντ ως τον σωτήρα του ελέφαντα και της χελώνας. Τα πλαστικά μπορούσαν να προστατεύσουν τον φυσικό κόσμο από τις καταστροφικές δυνάμεις της ανθρώπινης ανάγκης.

Η δημιουργία νέων υλικών βοήθησε επίσης να απελευθερωθούν οι άνθρωποι από τους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς που επέβαλε η έλλειψη φυσικών πόρων. Το φθηνό σελιλόιντ έκανε τον υλικό πλούτο πιο διαδεδομένο και προσιτό. Και η επανάσταση των πλαστικών μόλις είχε αρχίσει.

Το 1907 ο Leo Baekeland εφηύρε τον βακελίτη, το πρώτο πλήρως συνθετικό πλαστικό. Διαφημισμένος ως “το υλικό με τις χίλιες χρήσεις”, ο βακελίτης μπορούσε να διαμορφωθεί ή να φορμαριστεί σχεδόν σε οτιδήποτε, παρέχοντας ατελείωτες δυνατότητες.

Η διατήρηση των φυσικών πόρων έγινε η δικαιολογία για την παραγωγή πλαστικών. Και μετά, ήρθε ο πόλεμος. Ο πόλεμος αποτελούσε πάντα την αφορμή για την εφεύρεση νέων πραγμάτων. Το συνθετικό μετάξι χρησιμοποιήθηκε για “αλεξίπτωτα, σχοινιά, πανοπλίες, επενδύσεις κρανών και πολλά άλλα. Το πλεξιγκλάς παρείχε μια εναλλακτική λύση στο γυαλί για τα παράθυρα των αεροσκαφών. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παραγωγή πλαστικού στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 300%”.

Χάρη στα πλαστικά, το μέλλον φαινόταν λαμπρό και ρόδινο. Άρχισαν να παίρνουν τη θέση κάθε είδους προϊόντος που κατασκευαζόταν προηγουμένως από φυσικά υλικά, από το ατσάλι στα αυτοκίνητα μέχρι το χαρτί και το γυαλί στις συσκευασίες. Το πλαστικό ήταν φθηνό, ασφαλές και υγιεινό. Λέγανε ότι θα μετέφερε την ανθρωπότητα σε ένα ουτοπικό μέλλον όπου όλοι θα ευημερούσαν εξαιτίας του.

Η Dow Chemical Company ιδρύθηκε το 1897 από τον χημικό Herbert H. Dow. Ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλαστικών.

Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα ιστορική σημείωση για τον Herbert Dow. Αν και ο Dow δεν έπινε, πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια, πιθανότατα λόγω της έκθεσης σε διάφορα φάρμακα και χημικά από το εργαστήριο και την επίβλεψη της παραγωγής του εργοστασίου. Ήταν συνήθεια των επιστημόνων του 19ου αιώνα να “δοκιμάζουν τις χημικές ουσίες” ως μέρος της διαδικασίας αξιολόγησής τους. Δεν γνώριζαν πόσο τοξικές ήταν οι χημικές ουσίες για το δικό τους σώμα ή τι καταστροφές θα προκαλούσαν οι εφευρέσεις τους στο περιβάλλον με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές μόνο από τις φρικαλεότητες που εξαπέλυσε η Dow Chemical στον κόσμο μας, συχνά σε συνεργασία με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τους έδωσε συμβόλαια.

  • Η Dow είναι η εταιρεία που ευθύνεται για το αέριο μουστάρδας, έναν τοξικό παράγοντα που προκαλεί φουσκάλες και χρησιμοποιείται στον χημικό πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ η Dow παρήγαγε ναπάλμ, ένα εμπρηστικό που χρησιμοποιήθηκε αδιακρίτως εναντίον αμάχων και στρατιωτών.
  • Η Dow παρήγαγε το Agent Orangeένα αποφυλλωτικό που περιείχε την τοξική ουσία διοξίνη. Το 1984 η Dow συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με μια ομαδική αγωγή, συμφωνώντας να δημιουργήσει ένα ταμείο 180 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρήση των βετεράνων και των οικογενειών των βετεράνων που εκτέθηκαν στον Agent Orange. Το 2005 βιετναμέζικα θύματα του Agent Orange κατέθεσαν αγωγή κατά της Dow Chemical και της Monsanto Company, ωστόσο η αγωγή απορρίφθηκε.
  • Τα εμφυτεύματα στήθους σιλικόνης που κατασκεύαζε η Dow ήταν υπεύθυνα για διάφορες αυτοάνοσες διαταραχές λόγω διαρροής. Η Dow Corning ανέβαλε τη διεξαγωγή μελετών ασφαλείας για περισσότερα από δέκα χρόνια. Προκειμένου να αποφύγει τις αγωγές, κήρυξε πτώχευση.
  • Η Dow Chemical κατασκεύαζε και πωλούσε ένα εντομοκτόνο που συνδεόταν με εγκεφαλικές βλάβες σε παιδιά. Το φυτοφάρμακο περιείχε ως κύριο συστατικό το Chlorpyrifos για χρήση σε 80+ καλλιέργειες όπως καρύδια, σόγια, αμύγδαλα, πορτοκάλια. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1965 και δεν απαγορεύτηκε για οικιακή χρήση μέχρι το 2001.
  • Το 2001 η Dow εξαγόρασε την Union Carbide. Το υποκατάστημά της στο Bhopal της Ινδίας εξέπεμψε ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες αέριο, το ισοκυανικό μεθύλιο. Σύμφωνα με την Corp-Research, το δηλητήριο σκότωσε πάνω από 8.000 ανθρώπους, ενώ χιλιάδες άλλοι υπέστησαν ανίατες ασθένειες και σωματικές βλάβες, ενώ τα παιδιά γεννήθηκαν με γενετικές βλάβες.

Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά αυτά είναι αρκετά. Ακολουθούν μερικά στοιχεία που αφορούν την παραγωγή και τα απόβλητα πλαστικού:

“Τα πλαστικά είναι για πάντα Δρόμος προς την Αιθιοπία – Camino a Etiopia: Το ταξίδι μου …

Η ExxonMobil είναι ο μεγαλύτερος ρυπαντής πλαστικών απορριμμάτων μιας χρήσης στον κόσμο, συμβάλλοντας με 5,9 εκατ. τόνους στο παγκόσμιο βουνό των απορριμμάτων. Η Dow, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, έρχεται δεύτερη με 5,5 εκατ. τόνους πλαστικών αποβλήτων, ενώ η κινεζική επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, Sinopec, δημιούργησε 5,3 εκατ. τόνους. Η παραγωγή πλαστικού χρηματοδοτείται από κορυφαίες τράπεζες, με κυριότερες τις Barclays, HSBC, Bank of America, Citigroup και JPMorgan Chase.

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ακούμε για το αποτύπωμα άνθρακα που σχετίζεται με προϊόντα όπως τα αυτοκίνητα και οι συσκευές θέρμανσης, αλλά πολύ λίγα για τα πλαστικά μιας χρήσης, τα οποία παράγονται σχεδόν αποκλειστικά από ορυκτά καύσιμα -και μόνο το 10%-15% των πλαστικών μιας χρήσης ανακυκλώνεται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Ίσως επειδή τα πλαστικά είναι πολύ βολικά και κερδοφόρα.

Πριν από μερικά χρόνια, καθώς έβγαινα από την έρημο Σαχάρα για να πάρω το νυχτερινό λεωφορείο πάνω από τα βουνά του Άτλαντα προς τη Fes. Ο ήλιος βρισκόταν χαμηλά στον ουρανό και στο βάθος είδα κάτι που έμοιαζε με παράξενα όμορφους και πολύχρωμους σχηματισμούς γης να υψώνονται πάνω στους αμμόλοφους. Καθώς πλησιάζαμε, συνειδητοποίησα ότι αυτό που έβλεπα ήταν εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια, τα οποία ο άνεμος έσπρωχνε πάνω στους αμμόλοφους. Όσο μπορούσε να δει το μάτι, αμαύρωναν το τοπίο. Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο και ελπίζω να μην ξαναδώ ποτέ. Αλλά από τότε μάλλον έχει χειροτερέψει ακόμα περισσότερο.

Ο αντίκτυπος που έχει το πλαστικό στο περιβάλλον είναι τρομακτικός. Αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που κάνει στο σώμα και το μυαλό μας. Τα μικροπλαστικά είναι κακά, αλλά τα νανοπλαστικά είναι χειρότερα. Τα μικροπλαστικά περιέχουν σωματίδια με μέγεθος σωματιδίων μικρότερο από 5 χιλιοστά, ενώ τα νανοπλαστικά περιέχουν σωματίδια με μέγεθος σωματιδίων μικρότερο από 100 νανόμετρα. Τα νανοπλαστικά είναι αυτά που συσσωρεύονται στο αίμα, τα όργανα και τον εγκέφαλό μας.

Ιδιαίτερη ανησυχία, θα πρέπει να προκαλεί η επίδραση που έχουν στις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την παρουσία νανοπλαστικών στα τρόφιμα, για παράδειγμα, παρόλο που καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων μας με πλαστικό. Σύμφωνα με το ResearchGate, δεν υπάρχει νομοθεσία για τα μικροπλαστικά και τα νανοπλαστικά ως μολυσματικές ουσίες στα τρόφιμα, ούτε υπάρχουν διαθέσιμες μέθοδοι για την ταυτοποίηση και τον ποσοτικό προσδιορισμό των μικροπλαστικών. Αυτό μου φαίνεται απίστευτο.

Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα νανοπλαστικά εισέρχονται στον οργανισμό μας.

Ένας μέσος άνθρωπος προσλαμβάνει 5 γραμμάρια πλαστικού την εβδομάδα, ή το ισοδύναμο μιας πιστωτικής κάρτας. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από το νερό, και δεν αναφέρομαι μόνο στο νερό που εμφιαλώνεται σε πλαστικό.

  • Το πλαστικό βρίσκεται σε κάθε είδους νερό (υπόγεια και επιφανειακά ύδατα, νερό της βρύσης και εμφιαλωμένο νερό) σε όλο τον κόσμο.
  • Ένας μέσος άνθρωπος καταναλώνει δυνητικά έως και 1.769 σωματίδια πλαστικού κάθε εβδομάδα μόνο από το νερό.
  • Το 94,4% των δειγμάτων νερού βρύσης στις Ηνωμένες Πολιτείες περιείχαν πλαστικό. Η μόνη χώρα με υψηλότερο ποσοστό είναι ο Λίβανος. Αλλά οι ΗΠΑ είχαν τον υψηλότερο αριθμό ινών ανά 500 ml με 4,8.

Η έκθεση της μητέρας σε νανοπλαστικό προκαλεί διαγενεακή τοξικότητα στη θαλάσσια ζωή. Υπάρχει σοβαρός λόγος να ανησυχούμε για το αν το ίδιο συμβαίνει και στον άνθρωπο.

Το 80 τοις εκατό των αποδείξεων λιανικής πώλησης περιέχουν τοξικές ουσίες, σύμφωνα με μελέτη του 2022, μια μείωση 13 τοις εκατό από τα ευρήματα του κέντρου το 2017.

Η μελέτη συνέχισε εξηγώντας ότι “σχεδόν όλες οι αποδείξεις είναι κατασκευασμένες από θερμικό χαρτί, το οποίο είναι επικαλυμμένο με στρώματα χημικών ουσιών που επιτρέπουν τη δημιουργία εικόνας όταν μια ειδική κεφαλή εκτύπωσης εφαρμόζει θερμότητα”. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια τεχνική ταχείας διαλογής για να εντοπίσουν χημικές ουσίες ανάπτυξης, όπως BPS, BPA και εναλλακτικές λύσεις μη-πισφαινόλης που υπάρχουν στις αποδείξεις.

Θα μπορούσαμε να πούμε, εντάξει, ναι, όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ την ευκολία του πλαστικού, που θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να βρούμε πώς θα το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο. Και εξάλλου, ακόμη και αν σε ατομική βάση σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια και δοχεία στα σπίτια μας, τα πλαστικά εξακολουθούν να βρίσκονται στα ρούχα μας, στα έπιπλά μας και σχεδόν σε οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούμε. Είναι αδύνατο να το αποφύγουμε.

Αυτό είναι αλήθεια. Γιατί λοιπόν τότε οι ατρόμητοι επιστημονικοί ηγέτες μας, όπως ο Dr. Fauci, που σίγουρα γνώριζαν την τοξικότητα των πλαστικών, επέμεναν να φοράμε πλαστικό στο πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια του Covid. Για να μας “προστατεύσουν” από μια ασθένεια που ούτως ή άλλως δεν ήταν επικίνδυνη για τους περισσότερους από εμάς. Πώς σε κάθε λογικό κόσμο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αυτό;

Πριν από το Covid-19, υπήρχε ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι δεν απορροφούσαν επικίνδυνα νανοπλαστικά και αυτός ήταν από την εισπνοή. Αυτό άλλαξε με τις εντολές για μάσκες.

Φυσικά, η κατασκευή μασκών έγινε ανθηρή επιχείρηση. Η Κίνα ήταν ο κορυφαίος κατασκευαστής μασκών στον κόσμο πριν από την πανδημία και εδραίωσε αυτή τη θέση εν μέσω της επιδημίας του Covid-19, κατασκευάζοντας το 85% όλων των μασκών. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2020, πάνω από 70.000 νέες εταιρείες εγγράφηκαν για να κατασκευάζουν ή να πωλούν μάσκες προσώπου στην Κίνα. Όλες ανεξέλεγκτες και συχνά κατασκευασμένες στις πιο ανθυγιεινές συνθήκες.

Η παγκόσμια ζήτηση για εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και μαζί με αυτήν το ανθρώπινο κόστος για όσους τα έφτιαχναν στο εξωτερικό.

Ένας εργαζόμενος της Top Glove πήρε μια κάμερα μέσα στο εργοστάσιό του για να δείξει τις ανασφαλείς συνθήκες εργασίας και τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης στην εταιρεία (Το όνομα δεν αναφέρεται)

Οι αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη βιομηχανία ΜΑΠ αφορούσαν πλαστικά γάντια που κατασκευάζονταν στη Μαλαισία και ρόμπες που κατασκευάζονταν με βορειοκορεατική καταναγκαστική εργασίαΟι μάσκες κατασκευάζονταν από εθνοτικούς Ουιγούρους με καταναγκαστική εργασία, στο πλαίσιο ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος μεταφοράς εργατικού δυναμικού στην Κίνα.

Η κινεζική εταιρεία M3 είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μασκών στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της Covid τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 25,5%.

Το Etsy πούλησε μάσκες αξίας 346 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιπροσωπεύοντας το 14% όλων των πωλήσεων σε όλους τους μικρούς πωλητές στην πλατφόρμα. Μόνο για μάσκες ήρθαν στο Etsy 4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Και ο κατάλογος των εταιρειών που εξαργυρώθηκαν συνεχίζεται. Δεν υπήρχαν κανονισμοί. Οι μάσκες μπορούσαν να φτιαχτούν από οτιδήποτε. Τώρα που η τρέλα με τις μάσκες έχει τελειώσει και οι εταιρείες που επωφελήθηκαν προχωρούν σε άλλες προσπάθειες, γίνονται δοκιμές και βγαίνουν τα γεγονότα στη φόρα.

Εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια άνθρωποι, έβαζαν μάσκες στα πρόσωπά τους και ανέπνεαν τοξικές ουσίες, και όλα αυτά επειδή οι ειδικοί σε θέματα υγείας τους έλεγαν ότι οι μάσκες θα τους έσωζαν, κυριολεκτικά, τη ζωή.

Όταν διαβάζετε τα παρακάτω εκπληκτικά γεγονότα, σκεφτείτε πώς τα παιδιά αναγκάζονταν να φορούν μάσκες 8 ώρες την ημέρα στο σχολείο, ακόμη και έξω στην παιδική χαρά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Οι αθλητές των σχολείων αναγκάζονταν να τις φορούν κατά τη διάρκεια της σκληρής άσκησης. Τα μωρά τις φορούσαν. Όπως και οι έγκυες γυναίκες.

Στοιχεία της Science Daily για τις μάσκες προσώπου

Πρόσφατες μελέτες εκτιμούν ότι το 2021 χρησιμοποιήσαμε το εκπληκτικό ποσό των 129 δισεκατομμυρίων μασκών προσώπου παγκοσμίως κάθε μήνα – δηλαδή 3 εκατομμύρια το λεπτό. Οι περισσότερες από αυτές ήταν μάσκες προσώπου μίας χρήσης, κατασκευασμένες από πλαστικές μικροΐνες που μολύνουν πλέον τη γη και τους ωκεανούς μας και σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή.

Μια νεότερη και μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι οι μάσκες κατασκευάζονται απευθείας από πλαστικές ίνες μικροσκοπικού μεγέθους (πάχος ~1 έως 10 μικρόμετρα). Κατά τη διάσπαση στο περιβάλλον, η μάσκα μπορεί να απελευθερώσει περισσότερα πλαστικά μικροσκοπικού μεγέθους, ευκολότερα και ταχύτερα από τα χύμα πλαστικά, όπως οι πλαστικές σακούλες.

Οι επιπτώσεις αυτές μπορεί να επιδεινωθούν από μια νέα γενιά μάσκας, τις νανομασκάλες, οι οποίες χρησιμοποιούν απευθείας πλαστικές ίνες νανομεγέθους (με διάμετρο μικρότερη από 1 μικρόμετρο) και προσθέτουν μια νέα πηγή ρύπανσης από νανοπλαστικά.

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής:

Από κάθε χειρουργική μάσκα ή μάσκα προσώπου N95 απελευθερώνονται περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ΝΡ και ΜΡ. Το γεγονός ότι τα MPs ανιχνεύθηκαν στη ρινική βλέννα των χρηστών της μάσκας υποδηλώνει ότι μπορούν να εισπνευστούν ενώ φορούν μάσκα. Τα MPs καταπίνονται ή εισπνέονται στον οργανισμό μας, βιοσυσσωρεύονται στον οργανισμό μας. Συνεπώς, ταξινομούνται ως επικίνδυνα.

Ο καθηγητής Michael Braungart, διευθυντής στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος του Αμβούργου, πραγματοποίησε δοκιμές σε μάσκες που είχαν προκαλέσει σε ανθρώπους εξανθήματα.

“Αυτό που αναπνέουμε από το στόμα και τη μύτη μας είναι στην πραγματικότητα επικίνδυνα απόβλητα”δήλωσε ο καθηγητής Braungart.

Αυτές οι χρησιμοποιημένες μάσκες βρέθηκαν να περιέχουν φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες.

Η φορμαλδεΰδη είναι η χημική ουσία που δίνει την “καθαρή” μυρωδιά όταν ανοίγεται ένα νέο πακέτο μάσκες. Βρήκε επίσης ανιλίνη, μια γνωστή καρκινογόνο ουσία.

‘Βρήκαμε φορμαλδεΰδη και ακόμη και ανιλίνη και παρατηρήσαμε ότι άγνωστα τεχνητά αρώματα εφαρμόζονταν για να καλύψουν τυχόν δυσάρεστες χημικές μυρωδιές από τη μάσκα’, είπε.

‘Στην περίπτωση των χειρουργικών μασκών μπλε χρώματος, βρήκαμε κοβάλτιο – το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπλε βαφή.

Ο Dr. Dieter Sedlak, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Modern Testing Services στο Άουγκσμπουργκ, βρήκε και άλλες χημικές ουσίες με τη δική του μοναδική μέθοδο δοκιμών.

Εκτός από την ανίχνευση φορμαλδεΰδης, εντόπισε σαφείς ενδείξεις επικίνδυνων φθοράνθρακα, οι οποίοι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς.

Οι φθοράνθρακες είναι τοξικοί για την ανθρώπινη υγεία και οι επιστήμονες ζήτησαν πρόσφατα την απαγόρευσή τους για μη απαραίτητη χρήση.

‘Συνολικά, έχουμε ένα χημικό κοκτέιλ μπροστά στη μύτη και το στόμα μας που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί ούτε για την τοξικότητα ούτε για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία’.

‘Φαίνεται ότι αυτό είχε εφαρμοστεί σκόπιμα ως απωθητικό υγρών – θα λειτουργούσε για να απωθήσει τον ιό σε μορφή σταγονιδίων αερολύματος – αλλά το PFC στο πρόσωπό σας, στη μύτη σας, στους βλεννογόνους ή στα μάτια δεν είναι καλό.

Στο Βέλγιο, η κυβέρνηση έδωσε στους φαρμακοποιούς 15 εκατομμύρια μάσκες προσώπου που μπορούν να προκαλέσουν πνευμονία. Τα νανοσωματίδια του αργύρου και του διοξειδίου του τιτανίου χρησιμοποιούνται για να λευκαίνουν το ύφασμα των μασκών προσώπου. Οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου προορίζονται για να πλένονται και να φοριούνται ξανά και ξανά. Όσο περισσότερο όμως πλένονται αυτές οι μάσκες, τόσο πιο πιθανό είναι ο χρήστης να καταπιεί αυτά τα νανοσωματίδια.

Και παρόλα αυτά, μας λέει η αφρόκρεμα της επιστημονικής κοινότητας ότι το να φοράμε μια από αυτές τις μάσκες είναι καλύτερο από το να μην τη φοράμε! Υπάρχει κάτι παραπάνω από λίγη ειρωνεία στο να υπόσχονται στους χρήστες ότι οι μάσκες τους θα σταματήσουν το Covid, όταν την ίδια στιγμή προκαλούν πνευμονία, καρκίνο, δερματικά εξανθήματα, εγκεφαλικές διαταραχές, χρειάζεται να συνεχίσω;

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο MDPI on Nanomaterials έδειξε πώς τα μικρο- και νανοπλαστικά παραβιάζουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό (BBB) και βρήκε μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού στον εγκέφαλο ποντικιών μόλις δύο ώρες μετά την κατάποση, ένα εύρημα που θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Πολυάριθμες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η έκθεση σε νανο- και μικροπλαστικά οδηγεί σε διαταραχές της οξειδωτικής και φλεγμονώδους εντερικής ισορροπίας και σε διαταραχή της επιθηλιακής διαπερατότητας του εντέρου. Άλλες αξιοσημείωτες επιπτώσεις της έκθεσης σε νανο- και μικροπλαστικά περιλαμβάνουν τη δυσβίωση (αλλαγές στον εντερικό μικροβιόκοσμο) και την τοξικότητα των ανοσοποιητικών κυττάρων.

Τα νανοπλαστικά έχουν ήδη βρεθεί στους ανθρώπινους ιστούς και στα υγρά, συμπεριλαμβανομένου του αίματος και του πλακούντα, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η παρουσία σωματιδίων στον εγκέφαλο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νευρολογικές διαταραχές.

‘Στον εγκέφαλο, τα πλαστικά σωματίδια θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο φλεγμονής, νευρολογικών διαταραχών ή ακόμη και νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ ή η νόσος Πάρκινσον’, δήλωσε ο συν-συγγραφέας Lukas Kenner, τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερη έρευνα στον τομέα αυτό.

Μελέτες έχουν επίσης υποδείξει μια πιθανή σχέση μεταξύ ορισμένων μορφών καρκίνου και μικροπλαστικών.

Καταστρέφουμε την τέλεια ισορροπία όχι μόνο του πλανήτη μας, αλλά και των εντέρων μας και, επομένως, του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Είναι αστείο, πώς ο Dr. Fauci δεν προειδοποίησε ποτέ κανέναν γι’ αυτό όταν επέβαλε μάσκες για όλους. Ακόμα και τώρα με όλες αυτές τις πληροφορίες που είναι άμεσα διαθέσιμες ο Dr. Fauci εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με την Kaitlan Collins του CNN, ρωτά τον Dr. Fauci ευθέως αν πιστεύει ότι οι εντολές για μάσκες ήταν λάθος. Στην οποία ο καλός γιατρός απαντά:

“Από μια ευρεία οπτική γωνία δημόσιας υγείας, σε επίπεδο πληθυσμού, οι μάσκες λειτουργούν στο περιθώριο – ίσως το 10 τοις εκατό. Αλλά για ένα άτομο που φοράει θρησκευτικά μια μάσκα, μια καλά προσαρμοσμένη KN95 ή N95, δεν είναι στο περιθώριο. Πραγματικά λειτουργεί. ‘

Ο Fauci συνεχίζει να μιλάει για το πόσο επικίνδυνη είναι η αμερικανική έννοια της “ελευθερίας” και για το πώς οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν περισσότερο να τους λένε τι να κάνουν και να υπακούουν -για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Γιατί, ω γιατί να πιστέψουμε τέτοια ψέματα; Επειδή τίποτα δεν βγάζει νόημα πια και έχουμε ειδικούς για να το καταλάβουμε, όχι τα μικροσκοπικά μας μυαλά. Το τελευταίο πράγμα που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει κάποιος είναι να σκέφτεται λογικά και να καταλήγει σε ένα λογικό συμπέρασμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει ελεύθερη σκέψη και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Fauci έλαβε το διάσημο βραβείο Calderone από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman του Κολούμπια. Σε μια συνέντευξη που ακολούθησε με την Christiane Amanpour, ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από το Covid θα μπορούσε να φτάσει τα 20 εκατομμύρια, και χωρίς το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διπλάσιος. Αλήθεια; Αλλά όπως έγραψα στο The Nefarious Goal Behind Covid Testing ούτε καν αυτά τα τεστ PCR δεν λειτούργησαν, οπότε όλοι αυτοί οι τρομακτικοί αριθμοί που βγάζει ο Fauci από το αλουμινόχαρτο καπέλο του είναι χωρίς νόημα.

Είμαι ευγνώμων που μπορώ ακόμα να γράφω αυτά τα λόγια, γιατί θα έρθει η μέρα που τέτοιες λογικές δηλώσεις θα είναι έγκλημα.

Αν αμφιβάλλετε, παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Fauci, γιατί όσο περισσότερο μιλάει, τόσο πιο δυσοίωνη γίνεται. Ο Fauci μιλάει στην Amanpour για τα διδάγματα που πήρε, τι πήγε σωστά και τι λάθος και πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη φορά.

Τα συμπεράσματά του -απίστευτο- είναι ότι δεν έκανε τίποτα λάθος. Στην πραγματικότητα, όπως και σε τόσες άλλες συνεντεύξεις του, λέει για άλλη μια φορά ότι αν ο κόσμος είχε παραμερίσει τις τρελές αμερικανικές ιδέες του για την ελευθερία και είχε υπακούσει στις εντολές, είχε κλειδώσει και μασκαρευτεί πιο σκληρά, τα πράγματα θα είχαν πάει καλύτερα.

Αυτό θα πρέπει να κάνουμε την επόμενη φορά. Να κλειδώσουμε και να μεταμφιεστούμε περισσότερο. Να σηκώσουμε τα μανίκια μας, να ανοίξουμε το στόμα μας, να κάνουμε τατουάζ στο δέρμα μας ή να βάλουμε μικροτσίπ στον εγκέφαλό μας. Να υποβάλουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σε όποιο νέο φάρμακο έχουν για εμάς, ακόμα κι αν πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει και θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό. Ακριβώς όπως οι μάσκες. Ακριβώς όπως τα “εμβόλια”.

Σύμφωνα με τον Fauci, οι ένοχοι δεν είναι οι μαφιόζοι ναρκέμποροι όπως ο Albert Bourla, ούτε ο ίδιος ο αρχιερέας της επιστήμης, ο Fauci -και είναι σαφές ότι το κατεστημένο συμφωνεί, αλλιώς δεν θα απένειμε σε αυτούς τους τύπους τόσα πολλά βραβεία κύρους. Οι ένοχοι είναι οι γενναίοι γιατροί, οι ερευνητές, οι δημοσιογράφοι και κάθε απλός πολίτης που σηκώθηκε και είπε “όχι!”, αλλά που ο Fauci περιγράφει ότι “πολιτικοποίησαν το Covid για δικό τους όφελος” και ότι “διέδωσαν την παραπληροφόρηση/αποπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας”.

Η έκκληση του Fauci προς την κοινότητα της δημόσιας υγείας είναι ότι “χρειαζόμασταν πραγματικά τη σοβαρή ακαδημαϊκή, επιστημονική προσέγγιση και ανάλυση… Ζούμε τώρα σε μια αρένα που είναι πολύ προβληματική και αυτό που ονομάζω κανονικοποίηση των αναληθειών, όπου υπάρχει τόση διαστρέβλωση της πραγματικότητας που το κοινό συνηθίζει σε αυτό, είναι σαν να είναι φυσιολογικό, είναι φυσικό. “Κανένα πρόβλημα”, οι άνθρωποι απλά το λένε αυτό. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, διότι όταν αποδέχεστε την κανονικοποίηση των αναληθειών και δεν έχετε αντιδράσεις από ανθρώπους που χρησιμοποιούν πραγματικά δηλώσεις βασισμένες σε στοιχεία και δεδομένα, τότε η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται εντελώς. Έτσι, νομίζω ότι αυτό είναι επικίνδυνο, όχι μόνο στον τομέα της δημόσιας υγείας, στην πραγματικότητα νομίζω, χωρίς να γίνω πολύ μελοδραματικός, αλλά πραγματικά διαβρώνει τα θεμέλια της δημοκρατίας”.

Στη συνέχεια η Amanpour μιλάει για τη διεξαγωγή αυτού του πολέμου για τη “ζωή”. Ο Fauci ανησυχεί για τους μικρότερους συναδέλφους του που δέχονται επιθέσεις στο διαδίκτυο από -δεν είναι σίγουρος αν πρόκειται για bots ή για “κανονικούς ανθρώπους”- αλλά πρέπει να σταματήσουν.

Το υπονοούμενο είναι ότι την επόμενη φορά τα πράγματα δεν θα πάνε τόσο εύκολα για τους ανθρώπους που είναι επικίνδυνα ελεύθεροι στη σκέψη τους. Δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός σχετικά με το γιατί οι “κανονικοί άνθρωποι” μπορεί να είναι τόσο θυμωμένοι μαζί του.

Παλιά θαύμαζα τόσο πολύ την Christiane Amanpour. Πριν από δέκα χρόνια, θα την είχα κατατάξει στους ζωντανούς μου ήρωες. Μια γενναία δημοσιογράφος που χωρίς φόβο έκανε ρεπορτάζ από επικίνδυνες τοποθεσίες. Αλλά δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε αυτούς τους δημοσιογράφους.

Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους αξιωματούχους της υγείας μας, όπως ο Fauci. Για όλα όσα κατηγορεί τους αντιπάλους του είναι ένοχος ο ίδιος. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η ομαλοποίηση των αναληθειών είναι αυτό που κάνει ο Dr. Fauci. Και ο πόλεμός του είναι ενάντια στη ζωή, όχι υπέρ αυτής.

Αυτό είναι εμφανές από την ιστορία των μασκών και μόνο. Εξακολουθεί να μας θέλει να τις φοράμε. Αυτό είναι παραφροσύνη. Ωστόσο, εμείς είμαστε αυτοί που διαδίδουμε την παραπληροφόρηση. Εμείς είμαστε αυτοί που διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα και κανονικοποιούμε τις αναλήθειες. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν με τον Fauci.

Κάπου στην πορεία, κάναμε ένα τρομερό λάθος πιστεύοντας ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη φύση με συνθετικά προϊόντα. Όλες οι τοξικές ουσίες που βάζουμε στο σώμα μας -που μας λένε ότι μας κάνουν καλό- μας κάνουν πιο άρρωστους τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Αν ο Fauci λέει ότι αυτό που διαδίδω είναι αναλήθειες, διαστρεβλώσεις, παραπληροφόρηση, τότε ξέρω ότι είναι το αντίθετο. Ο David Latimer έκανε ένα απλό πράγμα για να αποδείξει πόσο τέλεια ισορροπημένη είναι η φύση. Έβαλε μια σπίθα ζωής σε ένα βάζο και την άφησε μόνη της και αναπτύχθηκε υπέροχα. Αυτός είναι ο φυσικός κόσμος και έτσι πρέπει να είναι.

Ο Fauci και η συμμορία της “επιστημονικής” μαφίας του πρέπει να μας αφήσουν όλους ήσυχους και θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό, όσο επικίνδυνοι κι αν προσπαθούν να μας πουν ότι είμαστε επειδή το κάνουμε.

primenews.

Back to top button