breaking newsΔιεθνή

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Είμαστε σε πόλεμο – Ο εχθρός θα πληρώσει τεράστιο τίμημα»

 

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, το Σάββατο (07/10), σε μήνυμά του προς τους Ισραηλινούς.
Ακόμα, ο ίδιος μέσω μηνύματός του στο Χ πρόσθεσε: «Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν έχει γνωρίσει ποτέ». Επίσης, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει αποφασίσει μεγάλη επιστράτευση των εφέδρων. Ο Ισραηλινός ηγέτης ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας.

Υπάρχουν αναφορές για αρκετούς νεκρούς και σχεδόν 300 τραυματίες, καθώς οι μαχητές της Χαμάς διεισδύουν σε διάφορες πόλεις στο νότιο Ισραήλ και χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύονται.

Μάλιστα, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) αρχίζουν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την υπεράσπιση των Ισραηλινών πολιτών, με την ονομασία «Επιχείρηση: Σπαθιά από Σίδερο» ενάντια στη συνδυασμένη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ ανέφερε ότι, από τις 06:30 π.μ. του Σαββάτου (07/10), η Χαμάς έχει εκτοξεύσει πάνω από 2.000 ρουκέτες προς το Ισραήλ. «Οι τρομοκράτες εισήλθαν στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ και εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του εδάφους του κράτους του Ισραήλ».

«Οι μάχες συνεχίζονται και οι μαχητές είναι παρόντες σε πολλές τοποθεσίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ επικεντρώνονται στις μάχες σε κοινότητες γύρω από τον θύλακα της Γάζας. Παράλληλα, υπάρχει ευρεία επιστράτευση των εφεδρικών δυνάμεων. «Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και άλλες δυνάμεις έχουν αρχίσει ευρεία επίθεση στη Γάζα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Αστυνομία του Ισραήλ εκτιμά ότι υπάρχουν 60 μαχητές στο εσωτερικό της χώρας αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη Haaretz.

Νωρίτερα, δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ, ενεργοποιώντας τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε όλη τη χώρα. Το Ισραήλ εξαπέλυσε, επίσης, πλήγματα σε στόχους στη Γάζα. Ένα άτομο σκοτώθηκε στο Ισραήλ και υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις κοντά στο Τελ Αβίβ και σε περιοχές γύρω από τη Γάζα, όπως αναφέρει το BBC.

Η παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με την ένοπλη πτέρυγά της να δηλώνει ότι εκτόξευσε 5.000 ρουκέτες μέσα σε 20 λεπτά.

PrimeNews.

Back to top button