breaking newsΔιεθνή

«Πού πήγαν τα λεφτά;» – Εξηγήσεις για την χρεοκοπία της ΕΕ ζητάει ο Όρμπαν

«Όλοι εδώ στις Βρυξέλλες ρωτούν ένα πράγμα: πού πήγαν τα χρήματα;» ακούγεται να λέει στο μήνυμά του ο Βίκτορ Όρμπαν λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποβάλει πρόταση τροποποίησης του προϋπολογισμού, με την οποία ζητά από τα κράτη μέλη να πληρώσουν άλλα εκατό δισεκατομμύρια.

«Τίθεται το ερώτημα: πώς προέκυψε αυτή η κατάσταση, πώς θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να οδηγηθεί στο χείλος της χρεοκοπίας;» ρωτάει ο Όρμπαν και στη συνέχεια απαρίθμησε τους λόγους που οι Βρυξέλλες ζητούν περισσότερα χρήματα:

«Θέλουν να ζητήσουν από τα κράτη μέλη 50 δισ. ευρώ για να τα δώσουν στην Ουκρανία, ενώ δεν μπορούν καν να λογοδοτήσουν για τα χρήματα που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Θέλουν πολλά χρήματα από τα κράτη μέλη για να μπορέσουν να πληρώσουν τους τόκους των δανείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν λάβει στο παρελθόν. Αυτά είναι τα δάνεια από τα οποία η Πολωνία και η Ουγγαρία δεν έχουν δει ούτε μία πληρωμή μέχρι στιγμής» υπογράμμισε ο Βίκτορ Όρμπαν και πρόσθεσε ότι η επιτροπή ζητά από τα κράτη μέλη επιπλέον κονδύλια για τη μετανάστευση, όχι όμως για την προστασία των συνόρων, αλλά για την εισαγωγή παράτυπων μεταναστών.

«Φυσικά, δεν ξέχασαν και τον εαυτό τους, ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για να αυξήσουν τους μισθούς των στελεχών των Βρυξελλών» τόνισε και υπογράμμισε: «Η θέση της Ουγγαρίας είναι ξεκάθαρη. Πρώτα από όλα, θέλουμε να μάθουμε σε τι ξοδεύτηκαν τα τεράστια χρηματικά ποσά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Στη συνέχεια, περιμένουμε μια απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι υπεύθυνος να φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Prime News.

Back to top button