breaking newsΕλλάδα

Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Μέλη της ομάδας πέρασαν την είσοδο, μπήκαν στο προαύλιο και τους σταμάτησαν λίγο πριν μπουν στο κτήριο – Προσήχθησαν 20 άτομα – Παραδέχονται σε κείμενο ότι  «η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή άλλων κινημάτων»

Σε νέα επίδειξη θράσους προχώρησαν μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία το πρωί της Δευτέρας κατάφεραν να περάσουν μέχρι και το προαύλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Κατά πληροφορίες την ομάδα των μελών του Ρουβίκωνα αποτελούσαν περίπου 20 άτομα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποια από τα μέλη του Ρουβίκωνα εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι την ώρα εκείνη στο κτήριο εμπαιναν και αστυνομικοί υπάλληλοι, μπήκαν στο προαύλιο και πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Άμεσα σήμανε συναγερμός, έκλεισαν οι πύλε εισόδου στο υπουργείο και αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή των μελών του Ρουβίκωνα.

Μετά την προσαγωγή, οι 16 άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες μέλη του Ρουβίκωνα μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια. Ανάμεσά τους κατα πληροφορίες βρίσκεται και το ηγετικό μέλος της αναρχικής ομάδας, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε ένα τόσο καλά φυλασσόμενο υπουργείο, καθώς στις 17 Νοεμβρίου του 2017 μέλη της ομάδας είχαν κάνει «ντου» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ τα μέλη της ομάδας έχουν εισβάλει και στο υπουργείο Οικονομικών στις 17 Ιανουαρίου 2018.

Σε μακροσκελές κείμενό της με τίτλο «Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα γράφει ότι «η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες» προσθέτοντας ότι «η απεργία πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλα τα τεράστια σημαινόμενα και διακυβεύματα που περιέχει για το συμβολικό κύρος της κοινωνικής αντίστασης αλλά και των κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων για όλους, που πάλι απειλούνται. Ο Δημήτρης πρέπει να μας έχει όλους μαζί του τη στιγμή που αποφάσισε να προτάξει για μια ακόμη φορά το σώμα του – το μόνο όπλο που αυτή τη στιγμή διαθέτει – για να τα υπερασπιστεί».

Παράλληλα καλούν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την Τρίτη, την ημέρα κατά την οποία δικάζονται μέλη του Ρουβίκωνα για επιθέσεις της ομάδας.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του Ρουβίκωνα «στις 12 Ιούνη 12 μέλη μας δικάζονται μαζικά για μια σειρά υποθέσεων που αφορούν:

παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, παρέμβαση για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, διαμαρτυρία στην κατοικία Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους προσφυγές, διαμαρτυρία στην πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας κατά του πόλεμου στην Υεμένη, διαμαρτυρία στα δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης στρατιωτικού βιαστή, παρέμβαση στην turkish airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, διαμαρτυρία στο πεντάγωνο. Είναι η πρώτη μαζική δίκη μελών μας για διάφορες υποθέσεις μαζί κι αυτό κάτι σημαίνει. Τα στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία κινούνται στην σφαίρα του κωμικού, κι αυτό θα φανεί».

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Πολιτικό θέμα η εισβολή, να απαντήσει η κυβέρνηση

«Αυτό είναι από τα ανείπωτα». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Στράτος Μπαλάσκας για να περιγράψει την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Δευτέρας.

«Μέσα στην καρδιά της ασφάλειας της ελληνικής δημοκρατίας είχαμε επίθεση. Πρόκειται για το πιο καλά φυλασσόμενο κτήριο στην ελληνική περιφέρεια» είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ λόγω της φύσης των υπηρεσιών που φιλοξενούνται στο κτήριο – ειδικές υπηρεσίες ξένων κρατών και η ΕΥΠ – «ακόμα και να πυροβολήσουν μπορούν οι αστυνομικοί».

«Έσπασαν όλες οι “κόκκινες” γραμμές. Είναι ένα ένα τεράστιο θέμα πολιτικών διαστάσεων που πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

Μπαλάσκας πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνει την εισβολή του Ρουβίκωνα

Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνει την εισβολή στους χώρους του κτηρίου της Λεωφόρου Κατεχάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό “τρικάκια”».

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου.

Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια».

protothema.gr

Back to top button