Διεθνή

Αγγλία: 29χρονος καθηγητής της θρησκείας ζει υπό αστυνομική προστασία καθώς μουσουλμανική ένωση τον κατηγορεί πως έδειξε στους μαθητές του τις καρικατούρες Charlie Hebdo!

Ένας καθηγητής της θρησκείας 29 ετών τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνσή του στο Batley στη Βόρεια Αγγλία. Μια μουσουλμανική ένωση τον κατηγορεί πως έδειξε κατά τη διάρκεια του μαθήματος τις καρικατούρες του Charlie Hebdo. Ζει έκτοτε υπό την αστυνομική προστασία.

Ο υπουργός Παιδείας καταδικάζει τις απειλές κατά του καθηγητή στο Μπάτλεϋ σχετικά που κατηγορείται πως έδειξε καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ.
Ο καθηγητής στο επίκεντρο της διαμάχης θεωρείται ότι λαμβάνει αστυνομική προστασία μετά από διαμαρτυρία των γονέων
Ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε το βράδυ της Πέμπτης τις «απειλές και τον εκφοβισμό» που αντιμετώπισε ένας καθηγητής θρησκείας αφού τέθηκε σε αναστολή επειδή έδειξε τα επίμαχα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στην τάξη …

Ο Gavin Williamson είπε ότι οι διαμαρτυρίες έξω από ένα σχολείο του West Yorkshire την Πέμπτη ήταν «εντελώς απαράδεκτες», προσθέτοντας ότι επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να εκθέσουν τους μαθητές σε «προκλητικά ή αμφιλεγόμενα» ζητήματα.

Η δήλωσή του επήλθε αφότου δεκάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις πύλες του Batley Grammar School την Πέμπτη το πρωί, αναγκάζοντας το σχολείο να συμβουλεύσει τους μαθητές να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ οι αστυνομικοί ήταν φύλασσαν το σημείο.

Ο 29χρονος δάσκαλος Θρησκευτικών Σπουδών λέγεται ότι έδειξε την καρικατούρα στους μαθητές κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος τη Δευτέρα. Την Πέμπτη το βράδυ, κρυβόταν αφού η αστυνομία εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλειά του καθώς ονοματιζόταν στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό έρχεται κάποιους μήνες αφού ένας καθηγητής στη Γαλλία αποκεφαλίστηκε από έναν ισλαμιστή τρομοκράτη όταν έδειξε στους μαθητές καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ. (Telegraph)

Το περιστατικό σχετίζεται με μια τελευταία εξέλιξη στην Τουρκία όπου Δικαστήριο άσκησε δίωξη σε 4 δημοσιογράφους της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, για τη γελοιογραφία του Ερντογάν στο εξώφυλλο της εφημερίδας την 28η Οκτωβρίου 2020. Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το σκίτσο «προσβλητικό», «χυδαίο» και «ατιμωτικό».

dimpenews.com

Back to top button