Διεθνή

Ελληνικές σημαίες στα έδρανα της ιταλικής βουλής

Tην αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας, τοποθετώντας Ελληνικές σημαίες στα έδρανά τους στην Βουλή, επισημοποιώντας παράλληλα την υποστήριξή τους προς το «όχι» στο δημοψήφισμα εξέφρασαν οι βουλευτές του Ιταλικού κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.

italia_grecia_dimopsifisma_244502779«Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη ολόκληρη. Στηρίζουμε το “όχι“, διότι θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, των πολιτών, της πραγματικής συμμετοχής και των αξιών. Διότι λέμε όχι στην ανήθικη κερδοσκοπία. Πρώτα από όλα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπως είπε πριν δύο ημέρες και ο Πάπας Φραγκίσκος», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος Νίκι Βέντολα.

 

 

 

Με την πρωτοβουλία OXIgeNo το κόμμα του πρόκειται να πληροφορήσει τους Ιταλούς πολίτες σε 84 πλατείες της Ιταλίας την ώρα του δημοψηφίσματος, για τις καταστρεπτικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας και των μνημονίων.

Παράλληλα, με την επταμελή αντιπροσωπεία του Αριστερά και Ελευθερία που πρόκειται να ταξιδέψει αύριο με προορισμό την Αθήνα, μεταβαίνουν στην Ελληνική πρωτεύουσα, για να εκφράσουν πάντα την αλληλεγγύη τους προς το «όχι», ο ιδρυτής και επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλλο με τέσσερις βουλευτές του, ο κεντροαριστερός πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Στέφανο Φασσίνα και ο βουλευτής του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματέο Ρέντσι, Αλφρέντο Ντατόρε.

 

 

 

 

sofokleousin.gr

Back to top button